Ahoj, rád bych se zeptal zkušených žadatelů a sběhlejších kolegů ohledně čerpání dotací pro jednotky SDH. Vím, že každoročně HZS vyhlašuje investiční a neinvestiční dotace pro jednotky, ale jde mi spíše o jiné dotační tituly, kde lze získat peníze pro jednotku. Slyšel jsem, že existuje např. podpora Agrofer nebo ČEZ pokud se nepletu, případně existuje ještě nějaká jiná podpora jednotek, kde získat peníze např. na vybavení členů nebo techniky.
Všem děkuji za informaci.
Dotace pro jednotky SDH
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: Dotace pro jednotky SDH
Příspěvek od JPO Jenda FB » 11.03.2025 11:43
Ahoj, jako zřizovatel se snažím na vybavení čerpat finance kdo to jde, jsme kraj Vysočina takže já to dělám takto:
1) Kraj Vysočina - Akceschopnost JPO - 20K pro JPO 5
2) Kraj Vysočina - Obnova Venkova Vysočiny - až 155K dotace - Ale tuto dotaci většinou čerpám na jiné akce, oprava veřejného osvětlení, opravy cest, opravy KD, hasičky apod.
3) MAS Zubří země - akce přes IROP - žádali jsme na vybavení 3 roky zpět - 75% dotace akce cca za 650K
4) Nadace ČEZ - Pomáhej Pohybem
5) Nadace Agrofert - většinou trvá cca rok než vypadne nějaká odezva, ale na lehké přilby se nespěchalo....
6) Finanční dary "na požární bezpečnost" od podnikatelů v území zřizovatele, případně tam kam se jezdí - každej je ochotný většinou tu tisícovku dát, a dokupy to dá nějakou kačku.
7) Dotace MV - CAS, DA, Oprava Hasiček/Požární nádrže - jen když je třeba, rád bych v budoucnu opravil nádrž.....
8) Ministerstvo zemědělství / IROP - ochrana proti povodním - oprava rybníků
Vypsal jsem raději vše, i když se to netýká čistě vybavení, tak si z toho vezmi co potřebuješ. Kdyžtak se ozvi, můžeme to probrat.
1) Kraj Vysočina - Akceschopnost JPO - 20K pro JPO 5
2) Kraj Vysočina - Obnova Venkova Vysočiny - až 155K dotace - Ale tuto dotaci většinou čerpám na jiné akce, oprava veřejného osvětlení, opravy cest, opravy KD, hasičky apod.
3) MAS Zubří země - akce přes IROP - žádali jsme na vybavení 3 roky zpět - 75% dotace akce cca za 650K
4) Nadace ČEZ - Pomáhej Pohybem
5) Nadace Agrofert - většinou trvá cca rok než vypadne nějaká odezva, ale na lehké přilby se nespěchalo....
6) Finanční dary "na požární bezpečnost" od podnikatelů v území zřizovatele, případně tam kam se jezdí - každej je ochotný většinou tu tisícovku dát, a dokupy to dá nějakou kačku.
7) Dotace MV - CAS, DA, Oprava Hasiček/Požární nádrže - jen když je třeba, rád bych v budoucnu opravil nádrž.....
8) Ministerstvo zemědělství / IROP - ochrana proti povodním - oprava rybníků
Vypsal jsem raději vše, i když se to netýká čistě vybavení, tak si z toho vezmi co potřebuješ. Kdyžtak se ozvi, můžeme to probrat.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky