Ta Schubertka vypadá dost zvláštně, co jinak její vlastnosti a komfort?Adam Bečka píše:Měl jsem na hlavě schbertku, SA, SF, HPS 7000, z toho při akci SA, SF, zbytek jen na vyzkoušení, a teď mám XF a nemůžu si stěžovat. Sedí mi, má celkem nízko těžiště a je pohodlná. Pokud bych si měl nějakou vybrat tak buď XF nebo HPS 7000
Zásahové přilby
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
Re:
Příspěvek od Kamil - hasič » 31.10.2015 09:27
-
Příspěvek od Juriš Pavel » 31.10.2015 12:50
Tak s tou cenou se musím přiznat, že když jsem si zkoušel tu Dregra tak to byla čestvá novinka a už je to nějaký ten rok zpět,. A od tý doby se koukám lecos změnilo. Ale věřim , že se změnila pouze cena, že pohodlná bude jistě dál :-)
-
Re: Re:
Příspěvek od Adam Bečka » 02.11.2015 21:39
Za tu chvilku na hlavě, co jsem jí měl, nechci posuzovat pohodlí ani kvalitu. To ať se vyjádří někdo, kdo jí nosí častěji. :)Kamil - hasič píše:Ta Schubertka vypadá dost zvláštně, co jinak její vlastnosti a komfort?Adam Bečka píše:Měl jsem na hlavě schubertku, SA, SF, HPS 7000, z toho při akci SA, SF, zbytek jen na vyzkoušení, a teď mám XF a nemůžu si stěžovat. Sedí mi, má celkem nízko těžiště a je pohodlná. Pokud bych si měl nějakou vybrat tak buď XF nebo HPS 7000
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 04.11.2015 20:24
Schuberth F210 jsem měl ve výstroji cca. 3 roky. Za sebe mohu říci, že jsem si tu přilbu velmi oblíbil, ale samozřejmě má i svá negativa. Mohu srovnávat s Galletou SF:
+ hmotnost, Galetta je rozhodně více na hlavě cítit
+ hasič dobře slyší, s Galettou neporovnatelně slyším hůř
+ luminiscence - Galleta daleko dříve přestane "svítit"
+ oproti Galletě je povrchová úprava daleko méně náchylná na poškrábání
- celková ochrana hlavy - přece jen je ta přilba menší
- připojení moderních masek na kandahár, pokud vím, tak ta moje Schuberth byla kompatibilní pouze s vybavením AUER.
- čelní štít je čirý a menší
- nemá integrované brýle
Já jsem to nakonec řešil tak, že Schuberth jsem si bral na technické zásahy na jaře a v létě, kdy jsem ocenil nízkou hmotnost a dobrou slyšitelnost. Galletu pak na požáry a "zimní provoz". Dnes už mám jen Galletu, protože Schubertce skončila životnost, ale přesto na ní vzpomínám rád, měla své výhody a byla to dobrá přilba.
+ hmotnost, Galetta je rozhodně více na hlavě cítit
+ hasič dobře slyší, s Galettou neporovnatelně slyším hůř
+ luminiscence - Galleta daleko dříve přestane "svítit"
+ oproti Galletě je povrchová úprava daleko méně náchylná na poškrábání
- celková ochrana hlavy - přece jen je ta přilba menší
- připojení moderních masek na kandahár, pokud vím, tak ta moje Schuberth byla kompatibilní pouze s vybavením AUER.
- čelní štít je čirý a menší
- nemá integrované brýle
Já jsem to nakonec řešil tak, že Schuberth jsem si bral na technické zásahy na jaře a v létě, kdy jsem ocenil nízkou hmotnost a dobrou slyšitelnost. Galletu pak na požáry a "zimní provoz". Dnes už mám jen Galletu, protože Schubertce skončila životnost, ale přesto na ní vzpomínám rád, měla své výhody a byla to dobrá přilba.
-
Re: Zásahové přilby
Příspěvek od Georgep » 04.01.2016 11:34
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s přilbou HPS 7000 PRO s kombinací s maskou od MSA s kandahárem? Jde mi hlavně o těsnost masky na obličeji, když budu mít masku upnutou pomocí systému kandahár k přilbě HPS 7000 PRO. Přeci jen se jedná o odlišné výrobce.
Díky za odpovědi.
Díky za odpovědi.
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 05.01.2016 16:22
Schubert F210: Jak píše Martin Kopecký, super přilba. Lehoučká, pohodlná, nebrání uším v "rozhledu". Jen je prostě menší. Za mně ale Schuberta chválím.
Nikdy se nehádej s blbcem-klesneš tím na jeho úroveň a tam tě on porazí, páč v tom má větší zkušenosti!
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
Re: Zásahové přilby
Příspěvek od Vladimír Honsa » 08.01.2016 13:40
Zdravím,
mám dotaz ohledně nákupu přileb. Jsme JPO V a chtěl bych se zeptat do jakých přileb jít ( které postačují). Dobré jsou prý Gallety F1 - nové jsou drahé a nevím jak je to případně se staršími přilbami které bychom chtěli od nějakého JSDH odkoupit a jak je to s životností a případně revizemi ? Moc děkuji za odpověď , radu a tipy.
mám dotaz ohledně nákupu přileb. Jsme JPO V a chtěl bych se zeptat do jakých přileb jít ( které postačují). Dobré jsou prý Gallety F1 - nové jsou drahé a nevím jak je to případně se staršími přilbami které bychom chtěli od nějakého JSDH odkoupit a jak je to s životností a případně revizemi ? Moc děkuji za odpověď , radu a tipy.
-
Příspěvek od hasickarlos » 09.01.2016 17:34
Co se týká té šubrtky, tak za mě asi nejpohodlnější přilba.Nosil jsem ji několik let a jak už tu zaznělo, je lehká a je v ní dobře slyšet. Teď mám v práci HPS 7000 a u dobráků galetku. Osobně se mi líp nosí ta HPSka. je sice asi trochu těžší ale líp mi sedí a výhodu vidím v tom štelování obvodu hlavy. Když ji musím mít na hlavě delší dobu, vždycky si ji trochu povolím. Nedávno nám přišly k dobrákům dvě nové galetky s tím integrovaným světlem.Jen tak letmo jsem ji zkoušel ale taky mě nijak zvlášť neuchvátila.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz