Střední škola
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
Střední škola
Příspěvek od Bosko Davídek » 19.10.2013 23:30
Čau čau lidi, potřebuju vážně poradit, už několikrát sem se ptal a vždy dostanu jinou odpoved. Devátá třída bude za chvíli za mnou a já řeším trable, jakou střední školu vybrat abych měl co největší šanci u hasičů? Někde sem slyšel že je to jedno, někde že to může hrát i větší roli a názory se srostě různí. tak bych chtěl slyšet další a jaký názor převažuje. Bydlím v okolí Ústí nad Labem a přemýšlel jsem nad strojníkem obecně, chomutovem a strojníkem požární ochrany nebo taky TRIVISem (veřejnoprávní soukromka). nebo dokonce něco jiného? Je také pravda že praxe u JSDH (odborné zkoušky a řidičák C) mi pomůžou více obstát? A také mě zajímá slyšel jsem že jsou teď "Talentové zkoušky u hasičů". Co přesně to obnáší? Díky Honza.
- Anybody.
-
- Anybody.
-
Příspěvek od DAVID HOMOLA » 20.10.2013 01:12
AHOJ HONZO
,určitě nic nezkazíš když z Tebe bude automechanik s maturitou.Škola v Chomutově funguje jako když nefunguje,a studovat na druhé straně republiky se mi zdá docela zbytečné,obzvlášť v době kdy k hasičům vezmou každého kdo má maturitu a projde testama(zdravotní,fyzické,psycho).Jestli Ti můžu doopručit,určitě se oborem Tvého vzdělání nesoustřeď pouze na hasičinu.Velmi snadno se Ti může stát že až obor dostuduješ,bude z Tebe hasič s maturitou,a budeš se hlásit k HZS zjistíš že neuděláš psychotesty,nesplníš zdravotní,atd,atd,a co pak??Jsi hasič s maturou a nic jiného pořádně neumíš.Zato automekanik,šikovnej automekanik,ten se chytne vždycky.
,určitě nic nezkazíš když z Tebe bude automechanik s maturitou.Škola v Chomutově funguje jako když nefunguje,a studovat na druhé straně republiky se mi zdá docela zbytečné,obzvlášť v době kdy k hasičům vezmou každého kdo má maturitu a projde testama(zdravotní,fyzické,psycho).Jestli Ti můžu doopručit,určitě se oborem Tvého vzdělání nesoustřeď pouze na hasičinu.Velmi snadno se Ti může stát že až obor dostuduješ,bude z Tebe hasič s maturitou,a budeš se hlásit k HZS zjistíš že neuděláš psychotesty,nesplníš zdravotní,atd,atd,a co pak??Jsi hasič s maturou a nic jiného pořádně neumíš.Zato automekanik,šikovnej automekanik,ten se chytne vždycky.
-
Re: Střední škola
Příspěvek od Jiří Krátký » 20.10.2013 21:32
Ahoj Honzo,
nacházíš se v podobné situaci jako já před rokem - taky jsem prvně hned hledal školu s hasičským zaměřením, ale nakonec jsem šel na strojírenskou průmyslovku. Bylo pro to několik důvodů. Vzhledem k tomu, že se u hasičů v poslední době snižovali stavy a práce u HZS nebyla moc jistá, tak je lepší si udělat nějakou školu, kdyby hasičina nevyšla, aby byl alespoň nějaký základ do života... Samozřejmě i já si půjdu za svým snem - být u hasičů z povolání :) Moc škol se zaměřením na hasičskou práci také není... Nově by měl být teď otevřen obor požární ochrana (nebo nějaký podobný název) na nějaké střední škole v Čáslavi... Pak samozřejmě SOŠ PO a VOŠ PO Frýdek-Místek a učiliště PO Borovany, Chomutov a možná ještě nějaké... Ale jak už tady bylo párkrát zmíněno, je lepší nedávat na to 100% že tě vezmou, protože náhoda je blbec a kdyby to neklaplo tak by to nebyla zrovna nejlepší situace... Jinak samozřejmě praxe u JSDH a řidičák sk. C není vůbec k zahození :) K "talentovým zkouškám" ti asi moc neřeknu, o tom moc nevím...
Přeju hodně štěstí,
Jirka.
nacházíš se v podobné situaci jako já před rokem - taky jsem prvně hned hledal školu s hasičským zaměřením, ale nakonec jsem šel na strojírenskou průmyslovku. Bylo pro to několik důvodů. Vzhledem k tomu, že se u hasičů v poslední době snižovali stavy a práce u HZS nebyla moc jistá, tak je lepší si udělat nějakou školu, kdyby hasičina nevyšla, aby byl alespoň nějaký základ do života... Samozřejmě i já si půjdu za svým snem - být u hasičů z povolání :) Moc škol se zaměřením na hasičskou práci také není... Nově by měl být teď otevřen obor požární ochrana (nebo nějaký podobný název) na nějaké střední škole v Čáslavi... Pak samozřejmě SOŠ PO a VOŠ PO Frýdek-Místek a učiliště PO Borovany, Chomutov a možná ještě nějaké... Ale jak už tady bylo párkrát zmíněno, je lepší nedávat na to 100% že tě vezmou, protože náhoda je blbec a kdyby to neklaplo tak by to nebyla zrovna nejlepší situace... Jinak samozřejmě praxe u JSDH a řidičák sk. C není vůbec k zahození :) K "talentovým zkouškám" ti asi moc neřeknu, o tom moc nevím...
Přeju hodně štěstí,
Jirka.
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 20.10.2013 22:23
k těm školám soš po f-m skončila jak jsem psal výše co funguje zatím je kladno dubno karviná chomutov hranice n.m. a tuším v Plzni je nějáká škola na požární prevenci ve stavebnictví z vysokých zatím funguje voš po f-m a VŠB TUO - FBI a výše Jirkou zmíněné borovany jsou OUPO - tedy školní a výcvikové zařízení (tam se dělajíj kurzy) a ty jsou v Borovanech, Brně, F-M a nějáká odnož je na ZÚ v Hlučíně jestly je něco víc tak o tom nevím
- David Zlotý
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od David Zlotý » 21.10.2013 21:08
Já momentálně studuji SŠ v Karviné je to obor Strojník požární techniky, taky jsem si šel za svým snem stát se hasičem, nevím v dnešní době si taky řikam jestli to mělo cenu jít na takovou školu když se snižují stavy u HZS, také mam praxi u JSDH, stáž vykonávám na HZS MSK na jedné nejmenované stanici na ÚO Opava takže z klukama ze směn si velice rozumím a vycházím s něma takže vím jak to tam chodí, je také pravda že jezdím na výcviky, apod...ale spíše si také kladu otázku když tam jsem na stáži dodělám poslední rok školy zda mě za ty 3. roky stáže u HZS pomůžou se dostat na tu stanici kde jsem to vykonával. Bohužel na to tu odpověď neznám, ale chtěl bych ji znát a tak jak řikaji viz. předchozí komentáře tak bych si vybral jinačí obor protože jak se dozvídaš od lidí co jsou za HZS co mají za školy tak sám tomu nechceš věřit...
JSDH Hlučín
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava