Má smysl udržovat pomyslnou štábní kulturu zásahových obleků u jednotky? Je to vůbec nutné? Stejnokrojem, už podle názvu jsou PS II, ale zásahový oblek je spíše ochranná pomůcka.
Pokud zřizovatel nenakoupí hromadně celé jednotce nové obleky jednoho výrobce a provedení, nejlépe s nápisem jména obce, tak je to myslím nerealizovatelné.
Vidíme spoustu modifikací, délek, barevných odstínů, množství a šířek reflexních pruhů.
Myslím, že důležitější je stav, správná velikost (jen při té má oblek správnou funkčnost ) a splnění normy EN469:2005.
Jaký je váš názor na věc?
Štábní kultura zásahových obleků u neprofesionálních sborů
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
- Blondynelover
Štábní kultura zásahových obleků u neprofesionálních sborů
Příspěvek od Blondynelover » 04.02.2013 10:37
-
Příspěvek od Petr Haska » 04.02.2013 12:23
Sem se kdysi zabýval zásahovými obleky. Narazil jsem hned zkraje, kdy máme kalhoty Tiger, kabáty Fireman III. Spolu netestované - tedy spolu správně nenositelné.
Jak postupně dosluhují kabáty (kalhoty zatím drží) obnovujeme je za různé typy (teď jsme zkoušeli od Zieglera, abychom vyzkoušeli, jak co sedí, které jsou lepší. problém je v tom, že než budeme kupovat další, tak ty co máme už se nebudou vyrábět. :-) V prosinci jsme brali komplet Firemana V a to zase proto, že byl momentálně skladem a nemuseli jsme X měsíců čekat. Takže kalhoty máme všichni stejné kromě jednoho a kabátů mám 4 druhy.
Název jednotky na kabátu odmítám, nemusí všichni vědět co jsem (nebo někdo z jednotky) udělal za průser :-)
Jak postupně dosluhují kabáty (kalhoty zatím drží) obnovujeme je za různé typy (teď jsme zkoušeli od Zieglera, abychom vyzkoušeli, jak co sedí, které jsou lepší. problém je v tom, že než budeme kupovat další, tak ty co máme už se nebudou vyrábět. :-) V prosinci jsme brali komplet Firemana V a to zase proto, že byl momentálně skladem a nemuseli jsme X měsíců čekat. Takže kalhoty máme všichni stejné kromě jednoho a kabátů mám 4 druhy.
Název jednotky na kabátu odmítám, nemusí všichni vědět co jsem (nebo někdo z jednotky) udělal za průser :-)
- Blondynelover
Příspěvek od Blondynelover » 05.02.2013 16:56
Tak tak, jiné opotřebení, jiné modely... normální věc, neřešit.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz