re petr přikryl
pokud to není nějaké tajemství šla by ta vaše cedulka nascanovat nafotit či cokoli a poslat mi ji taktéž emilem? díky díky díky
Domluvite se?
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od FiRan » 12.05.2008 15:23
RE: Kuba
Myslis ze v tom debilnicku najdes fraze typu "hori na ulici xy, jedna se o pozar RD, dva zraneni," popripade "jsem na ceste z Šékénsféherváru do Budapešti a na 83.km mi chytlo auto"...?
Nevim nevim, tady bych spis hledal vyuziti v lince 112, kde by alespon aglicky umet meli.
Myslis ze v tom debilnicku najdes fraze typu "hori na ulici xy, jedna se o pozar RD, dva zraneni," popripade "jsem na ceste z Šékénsféherváru do Budapešti a na 83.km mi chytlo auto"...?
Nevim nevim, tady bych spis hledal vyuziti v lince 112, kde by alespon aglicky umet meli.
Co shoří, neshnije.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
Kdo se utopí, ten se nespálí.
-
Příspěvek od Jan Urbánek » 12.05.2008 15:23
re jiří opálka
využití vět typu "hoří na ulici ..." apod. je opravdu spíše v případě ohlášení na tísňovou linku. A tam jsou jazykově vybavení (angličtina, němčina není problém).
ale podle mně původní otázka směřoval spíš k tomu, když přijede jednotka na místo, jak se domluvit se zraněnými v nabouraném autě. a nejen hasiči, ale třeba i záchranka, jak se domluví?
využití vět typu "hoří na ulici ..." apod. je opravdu spíše v případě ohlášení na tísňovou linku. A tam jsou jazykově vybavení (angličtina, němčina není problém).
ale podle mně původní otázka směřoval spíš k tomu, když přijede jednotka na místo, jak se domluvit se zraněnými v nabouraném autě. a nejen hasiči, ale třeba i záchranka, jak se domluví?
-
Příspěvek od Julie Caldová » 12.05.2008 15:23
Naučit se
Ahoj,
mám otázku na ty,co se už zajímali o kurzy znakové řeči.Nevíte,kde se v Praze konají?Hledám a hledám...ale nic moc jsem nenašla.
Dík moc
Ahoj,
mám otázku na ty,co se už zajímali o kurzy znakové řeči.Nevíte,kde se v Praze konají?Hledám a hledám...ale nic moc jsem nenašla.
Dík moc
-
Příspěvek od Milan Churý » 12.05.2008 15:23
linka 112
se jeví nouzově jako případně dobrý tlumočník formou přítele na telefonu
se jeví nouzově jako případně dobrý tlumočník formou přítele na telefonu
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH