Žádost o jmenování nového velitele JSDH
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Žádost o jmenování nového velitele JSDH
Příspěvek od Roman » 20.04.2012 11:06
Zdravím, prosím máte někdo ve wordu žádost na HZS o jmenování nového velitele JSDH? Pokud ano a byl by ochoten mi ji poslat budu mu vděčný. A ještě otázka jak postupovat dál, pokud velitele HZS schválí, tak starý velitel by měl odevzdat průkaz velitele a nový vystaví kdo? HZS?
-
Příspěvek od Ivar Majda » 20.04.2012 11:17
Pokud se nepletu tak ta žádost je součástí Metodiky zřizování JSDHO a stáhnout si jí můžeš např.tady http://www.hzscr.cz/soubor/izs-a-jpo-ke ... 9-pdf.aspx
-
Příspěvek od Michal Giertl » 20.04.2012 14:51
Není mi známo, že by velitel JSDH měl nějaký průkaz. Pokud se pletu prosím o osvětu. Jedna věc je osvědčení o odborné způsobilosti velitele JSDH a druhá jmenovací dekret velitele JSDH. První má na starost HZS(klasické školení velitelů) a druhou má na starost zřizovatel(obec, město). Zřizovatel vybírá a jmenuje Velitele, nejlépe z řad členů JSDH. HZS se vyjadřuje ke způsobilosti osoby vykonávat funkci velitel JSDH. Oba tiskopisy najdeš ve výše uváděné metodice zřizování JSDHO.
-
Re:
Příspěvek od Jakub Kozák » 20.04.2012 14:53
Osvěta: http://www.pozary.cz/clanek/50736-vyhla ... i-ochrany/Michal Giertl píše:Není mi známo, že by velitel JSDH měl nějaký průkaz. Pokud se pletu prosím o osvětu. Jedna věc je osvědčení o odborné způsobilosti velitele JSDH a druhá jmenovací dekret velitele JSDH. První má na starost HZS(klasické školení velitelů) a druhou má na starost zřizovatel(obec, město). Zřizovatel vybírá a jmenuje Velitele, nejlépe z řad členů JSDH. HZS se vyjadřuje ke způsobilosti osoby vykonávat funkci velitel JSDH. Oba tiskopisy najdeš ve výše uváděné metodice zřizování JSDHO.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky