Dopis Lidu s velkým L
Vážení spoluobčané,
Vadí Vám stejně jako mě systém vlády? Její hospodaření? Jejich korupce?
Mě osobně ano. Jsem státní zaměstnanec v oboru záchranářské a bezpečnostní činnosti. Hospodaření se státními zakázkami mě osobně udivuje. Spousty lidí si na státních zakázkách takzvaně namastilo kapsu. To co je pro stát, je desetkrát dražší než normálně a kolikrát i v horší kvalitě. A proč? Že by špatné hospodaření státního managementu? Kdo by to řekl? Kolik politiků, nebo lidí z vyššího státního managementu má na úkor této korupce postavené domy a chaty a spousty dalších nemovitostí či jiných věcí? Jak je možné, že zaměstnanec státu na nižší pozici, ať už úředník či příslušník bezpečnostních sborů si nemohou de facto nijak přivydělat? A politik, který při svém poslaneckém mandátu stíhá ještě funkci v nějaké té komisi, či dokonce hejtmana apod.? Nebo ještě více funkcí? Jak je to možné? Navíc jak je možné, že má politik příjem ze soukromého sektoru? Údajně jsme sice demokratický stát, ale proč se tedy měří dvojím metrem? Proč politik, který má od 50 000 Kč měsíčně, může mít další příjem a obyčejný zaměstnanec ať už státní nebo ze soukromého sektoru ne? Proč? Jednak to nemůže stihnout, navíc i kdyby to obyčejný člověk stihnul, tak v případě státního zaměstnance vlastně nemůže, protože mu to stát zakáže. Příslušníci bezpečnostních sborů vykonávají rizikovou práci a jak se jim za to stát odvděčí? Tím, že vlastně nemůžou nic? Být člen politické strany nebo jiného hnutí? Nemluvím o spoustě dalších nemožných možností. Státní zaměstnanci mají právo jen mlčet a dělat to co se jim řekne a kdyby náhodou měli jiný názor, než současná vláda či vedení, tak je nechají vyhodit s jakoukoliv příčinou? Protože si to tak nechalo vedení ošetřit? To je demokracie? To jsme chtěli v roce 1989? Proto jsme „cinkali klíčema“? Pro dvojí metr? Pro nerovnováhu? Proto aby obyčejní lidé platili za neschopnost zákonodárců, kteří vládli a jen přehazují vinu na předchozí vládu? M v téhle republice alespoň někdo kuráž, svědomí a soucit? Pomalu o tom bohužel začínám pochybovat a ztrácím iluze o čemkoliv dobrém a pozitivním v této údajné republice. Lidi kde to jsme? Kam jsme to dovolili jako národ zajít? Já jsem naprosto obyčejný člověk, kterému přijde na účet mzda zhruba 15 000 Kč měsíčně. Proč je to tak? Jaká že je průměrná mzda a kdo jí vlastně je schopen dosáhnout? Proč je na tom naše ekonomika takhle zle? Proč žijeme ve lžích? Proč všichni z lidí, kteří jsou ve veřejných funkcí neuzná svojí porážku a neschopnost a neodstoupí z funkce jako čestný člověk a drží se koryta zuby nehty? Jak si mohou politické strany dovolit měnit svojí předvolební kampaň, kterou slibují lidem, aby je volili? Jsme opravdu národem, který si nechá všechno líbít? Nebo je to jinak? Kdo mi o tom přesvědčí? Národe český povstaň, ukaž že je to jinak, ukaž se, že jsi národem v historii mocným a hrdým na svoji existenci. Všichni, kteří obýváme tento stát, tuto zemi, tuto půdu, kterou nám našel a dal Praotec Čech. Najděte v sobě kus vlastenectví, kus spravedlnosti, kus víry v osobnost národa a taky ve skromnost. Národe český, nenech po sobě šlapat zlatokopy. Zkus to změnit. Kdysi jsme bývali nějaký národ s velkým „N“, myslím tím například éru vyspělosti našeho průmyslu v době „První Republiky“. Začalo to šlapáním na náš národ v době Druhé světové války a utlačováním národa a potlačováním schopností, dovedností a předností tohoto národa jinými kulturami. S tím musí být konec. Lide Český povstaň, dej moc do rukou obyčejným lidem, kteří si to zkusili jaké je to, být na nejnižším stupni finančního řetězce. Všichni lidé v tomto státě, pojďte začít bojovat za svobodu, demokracii, vyspělost a dobrou budoucnost tohoto státu pro nás, naše děti a děti jejich dětí. Nenechme si šlapat na hlavy. Byl bych rád, kdyby tento článek se mohl rozšířit dále a dále aby si ho přečetlo co nejvíce lidí a tito lidé se nad sebou zamysleli a alespoň zkusili začít bojovat. Slovy jde všechno, zkusíme to i v praxi?
Děkuji za pozornost.
T. Křen
Sice to sem nepatří, ale prosím šiřte to dál i jinde pokud možno
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
-
Příspěvek od Milan Provazník » 13.04.2011 08:15
... dej moc do rukou obyčejným lidem, kteří si to zkusili jaké je to, být na nejnižším stupni finančního řetězce. Všichni lidé v tomto státě, pojďte začít bojovat za svobodu, demokracii, vyspělost a dobrou budoucnost tohoto státu pro nás, naše děti a děti jejich dětí. Nenechme si šlapat na hlavy...
Promiňte, ale to už tu bylo. Naši předci to zkoušeli, stačí si zadat do vyhledávače "VŘSR, Aurora, NSDAP" atp.
Za sebe: děkuji, nechci!
Promiňte, ale to už tu bylo. Naši předci to zkoušeli, stačí si zadat do vyhledávače "VŘSR, Aurora, NSDAP" atp.
Za sebe: děkuji, nechci!
-
Příspěvek od Luboš Mleziva » 13.04.2011 10:37
Muze mi nekdo osvetlit problematiku: PRISLUSNIK HZS NEMUZE BYT CLENEM POLITICKE STRANY? dekuji
-
Příspěvek od Tomáš Jedno » 14.04.2011 09:58
http://hzs-zlkraje.cz/launch.php?s=page&ID=11 tady to máš taky uvedené
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti