Řízení vozidla jednotky zaměstnancem obce
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Řízení vozidla jednotky zaměstnancem obce
Příspěvek od vladimír marouš » 28.12.2012 23:42
Kolegové hasiči prosím o fundovanou odpověď.Může starosta obce přikázat jízdu zaměstnanci obce s vozidlem zařazeným v IZS když není členem jednotky JSDHO?Pokud ano tak za jakých podmínek?
Děkuji za odpovědi
Děkuji za odpovědi
-
Příspěvek od vladimír marouš » 29.12.2012 12:01
Kůďo děkuji za odpověď
Z těchto důvodů které zde uvádíš jsem vycházel i já.Zaměstnanec obce i když bude mít řidičák, profesní průkaz,platnou lékařskou prohlídku a nebude v jednotce JSDHO vozidlo které je v IZS řídit nesmí.To je můj názor.
Z těchto důvodů které zde uvádíš jsem vycházel i já.Zaměstnanec obce i když bude mít řidičák, profesní průkaz,platnou lékařskou prohlídku a nebude v jednotce JSDHO vozidlo které je v IZS řídit nesmí.To je můj názor.
-
Příspěvek od Kůďa » 29.12.2012 12:26
Ctěl bych vidět, jak by někde zasahoval, když by kolem něčeho jel s pomalovaným autem. A toto je stejné, jako by jel s autem městských strážníků. Taky na to nemá právo. Prostě označené vozidla jsou určena jen pro toho pro koho jsou určena a civilní osoba za nimi nemá co dělat.
-
Příspěvek od Radek Vojík » 30.12.2012 19:00
A co když třeba jede s nevyzbrojeným vozem zaměstnanec nástavbáře předat vozidlo k zákazníkovi nebo zaměstnanec opravárenské firmy veze taktéž nevyzbrojené vozidlo na opravu nebo z ní? Takovýto člověk není ani zaměstnanec obce a většinou nebude ani člen vůbec žádné JSDHO...
-
Příspěvek od Samik » 30.12.2012 19:48
zajimalo by mě jestli už nemusi mit řidič JSDH smlouvu s obci co vim tak kdysi bylo že řidiči uzavirali smluvu s obci že budou jezdit s tym autem a spravně kdo mel řidičak ale neměl smlouvu tak stejně by jet snim neměl tak se ptam jestli je to už zrušene nebo to pořad plati?
-
Příspěvek od Kůďa » 31.12.2012 10:40
Je to možné a to jedině, pokud bude uzavřená písemná dohoda mezi obcí a SDH o zapůjčování techniky a bude uvedeno, kdo tuto techniku může obsluhovat. No a samozřejmě měl by mít ten dotyčný oprávnění k řízení a pravidelné školení řidičů. Dále od starosty na každou jízdu povolení k jízdě. Pak by to šlo.
Je to z důvodu toho, že kdyby se něco stalo, tak by to pojišťovna neuhradila - poplatky za vozidla IZS hradí ministerstvo financí a né obec.
Je to z důvodu toho, že kdyby se něco stalo, tak by to pojišťovna neuhradila - poplatky za vozidla IZS hradí ministerstvo financí a né obec.
-
Příspěvek od petr.194 » 31.12.2012 10:58
Avie zařazená v IZS by měla být stále a hasičárně, či na jízdách strojníků, aby byla stále dostupná v případě výjezdu. Jinak by jste o tom měli informovat KOPIS a ten den ji vyřadit z výjezdu. U nás máme auta na výjezd a pak jednu avii, která již ve výjezdu nějakej ten pátek není a tím jezdí děcka i dospěláci na soutěže. Pokud závodí obojí, tak jedou linkou napřed a techniku vozíme avií. Jinak z obce, když chtěj auto, tak jedině s dobrákama a máme to jako technickou pomoc (výjezd, který zacáluje obec).
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky