Potenciální profi hasič - otázky
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od Zdeno Fájrmen » 07.04.2010 22:32
[Jan Novák - 07.04.2010 22:20] konečně to tu někdo napsal tak jak by se mi to líbilo ale já jsem línej psát takový romány ..
for Sluníčko: já vím vyznělo to blbě taky znám pár lidí Ing. na výjezdu ale těch tam je opravdu hrstka...ale HODNĚ jich fakt znám z kanclu...fakt jsem se nechtěl dotknout někoho vzdělanýho na výjezdu, to by i hlava musela spadnout do ohně !!
for Sluníčko: já vím vyznělo to blbě taky znám pár lidí Ing. na výjezdu ale těch tam je opravdu hrstka...ale HODNĚ jich fakt znám z kanclu...fakt jsem se nechtěl dotknout někoho vzdělanýho na výjezdu, to by i hlava musela spadnout do ohně !!
-
Příspěvek od Jan Šigut » 07.04.2010 22:54
[Jan Novák - 07.04.2010 22:20] Pěknch rad a názoru tu zaznělo hodně,je pravda, že když někdo chce byt od mala hasičem tak si podle toho hleda i školu atd..,ale co to někomu pomuže když třeba ve SOŠ PO F-M berou ročne 30 lidi a hlasí se tam cca 200 lidi z cele ČR a aby se po škole dostal k HZS tak nejlépe musi znat nějake vysoce postaveneho přislušníka nejlepe z řad GŘ, a i když teba Tomáš přemyšli o mechatronice tak si myslim že na tom bude lépe než se např. 5 let z hasičskou školou marně hlásit k HZS, akdyž se tam bude tech 5 let marně snažit dostat Tomaš jako mechatronik tak pořád bude mít těch 5 let práci jako dobrý mechatronik. výborným profi hasičem muže byt i dobrý elektrikář nebo dobrý truhlář, ale profi hasiče byt dobrým elektrikářem, či dobrým truhlařem jsem zatim nevidel
-
Příspěvek od Martin Kasal » 08.04.2010 09:00
[Jan Novák - 07.04.2010 22:20] Naprosto přesné!!! A pro Toma: nepochopil jsem, jestli chceš jít k hasičům hned a přitom studovat nebo až po té vysoké...?? Protože pokud by tě opravdu vzali na výjezd, tak počítej, že minimálně první dva roky nebudeš mít šanci přitom i studovat (kurzy a pod.). A pokud chceš nejdřív dodělat školu, třeba i tu technickou, tak je asi hodně brzy se tady vyptávat, jak to chodí u hasičů. Za pět let může být všechno jinak, včetně tvých zájmů...
-
Příspěvek od aaa » 12.04.2010 17:41
Vzhledem k tomu, že mi tu píšete, kolik lidí se všude hlásí, tak bude lepší, když udělám školu a potom se přihlásím. Koneckonců nejsem na gymplu proto, abych pak skončil.
Na té škole nijak nebazíruju, pokud by mi byla nabídnuta práce (jakožto nebude), tak bych netrval na dokončení školy. Ta škola mi má pomoct dostat se k hasičům a dát mi něco, co v profesi využiju, takže docela vážně uvažuju i VŠB-FBI obor Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu.
Teď si budu dohledávat zdravotní věci ohledně bývalé alergie, brýlí.
Nejradši bych si udělal ty zdravotní testy, ale nevím, zda je to možné, jenom tak nanečisto, a kolik za to dám.
Na té škole nijak nebazíruju, pokud by mi byla nabídnuta práce (jakožto nebude), tak bych netrval na dokončení školy. Ta škola mi má pomoct dostat se k hasičům a dát mi něco, co v profesi využiju, takže docela vážně uvažuju i VŠB-FBI obor Technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu.
Teď si budu dohledávat zdravotní věci ohledně bývalé alergie, brýlí.
Nejradši bych si udělal ty zdravotní testy, ale nevím, zda je to možné, jenom tak nanečisto, a kolik za to dám.
-
Příspěvek od Koudy » 12.04.2010 20:58
[Tomáš Pelka - 12.04.2010 17:41]
Zdravotní vyšetření mi bylo řečeno cca 30 tisíc Kč.. taky proto se dělá až po fyzickejch a psychotestech, protože je nejdražší. Obvykle se to dělá ve vojenské nemocnici, tak možna by se tam sněma dalo domluvit, že by jsi ty vyšetření oběhal a zaplatil uim za to ale to je jen můj názor a nevím jak je to v reálu
Zdravotní vyšetření mi bylo řečeno cca 30 tisíc Kč.. taky proto se dělá až po fyzickejch a psychotestech, protože je nejdražší. Obvykle se to dělá ve vojenské nemocnici, tak možna by se tam sněma dalo domluvit, že by jsi ty vyšetření oběhal a zaplatil uim za to ale to je jen můj názor a nevím jak je to v reálu
-
-
-
Příspěvek od Hasička Hasička » 13.04.2010 18:48
[Koudy - 12.04.2010 20:55] proč je VŠB TU- FBI špatná nebo vás zklamala, brácha se tam letos hlásí a docela se tam těší.
-
Příspěvek od Marek Engel » 13.04.2010 20:22
[Tomáš Pelka - 06.04.2010 16:00]
No víš, ono být profi hasičem nebo jen HASIČEM (výjezdovým) není taková sranda jak si asi myslíš. Ono to není jen o sportu. Je to hlavně o záchraně osob, zvířat a majetku. Není to požární útok na rovné louce, ale někdy o místnosti, kde není vidět na 10cm a je tam hrozný horko, máš na sobě 20kg výstroje, která tě tlačí a jsi ve stresu. Na to vše je nutné se připravit. Dál je důležité snést pohled na zakrvácené a křičící lidi při dopravní nehodě, přičemž musíš zachovat chladnou hlavu.
Je důležité si uvědomit s čím vším se setkáš. Každému to chvilku trvá než se tohle naučí snášet. Někomu déle někomu rychleji.
Jinak, ať ti to vyjde. Jo a ta známost je VELICE důležitá.
No víš, ono být profi hasičem nebo jen HASIČEM (výjezdovým) není taková sranda jak si asi myslíš. Ono to není jen o sportu. Je to hlavně o záchraně osob, zvířat a majetku. Není to požární útok na rovné louce, ale někdy o místnosti, kde není vidět na 10cm a je tam hrozný horko, máš na sobě 20kg výstroje, která tě tlačí a jsi ve stresu. Na to vše je nutné se připravit. Dál je důležité snést pohled na zakrvácené a křičící lidi při dopravní nehodě, přičemž musíš zachovat chladnou hlavu.
Je důležité si uvědomit s čím vším se setkáš. Každému to chvilku trvá než se tohle naučí snášet. Někomu déle někomu rychleji.
Jinak, ať ti to vyjde. Jo a ta známost je VELICE důležitá.
-
Příspěvek od Petr Hájek » 14.04.2010 11:51
Tomáši, protože už si tady dostal informací víc než dost, tak jen potvrdím slova kluků, že mít někoho známého na vyšším postu u HZS je věc velmi, velmi, velmi důležitá. Bez toho skoro nečapačka.
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 14.04.2010 23:45
[Hasička Hasička - 13.04.2010 18:48]
Usty jednoho pedagoga z FBI ,,Hosi, kdyby hasici fungovali tak jak tato skola, nikdy v zivote by nic neuhasili" konec citace.
Usty jednoho pedagoga z FBI ,,Hosi, kdyby hasici fungovali tak jak tato skola, nikdy v zivote by nic neuhasili" konec citace.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky