Poskytování služeb
-
Příspěvek od Dusan Stuchlik » 16.07.2008 22:29
Myslim, ze JJS ma naprostou pravdu. Navic si dovedu predstavit, ze podnikatelsky subjekt ktery ma danou cinnost v naplni by v klidu mohl podat podnet k UOHS (antimonopolni urad) na nekalo soutezni praktiky.
Mesta si na dane sluzby najimaji privatni subjekty, nebo si takovy subjekt sami zalozi... A v techto firmach se plati dane a zamestnavaji lidi. nechapu, proc by je chteli (a meli) hasici suplovat. Ostatne co takhle zametani chodniku? Kdyz maji hasici CASky muzou podle vas kropit fotablistum trvnik. A maji taky kostata, tak by mohli na podzim zametat obecni chodniky, treba. Nebo ne? Jaky je v tom rozdil?
-
-
Příspěvek od Freek » 16.07.2008 22:49
Kdyby se raději starali o to o co mají,...
Mimo včechna ta udání na všechny popisované instituce by to chtělo také překontrolovat, jestli je taková jednotka náležitě vybavená, proškolená a zda vede předepsanou dokumentaci, když mají tolik času.
-
Příspěvek od Jan Doktor » 17.07.2008 01:09
Jelikož JJS mi neodepsal, tak budu diskutovat s tebou, bo si byl jeden z posledních... Který podnikatelský subjekt má v náplni práce záchranu osob, zvířat a majetku... aniž by na tom vydělával... to jsem zvědavý... myslím že žádný...
Na druhý odstavec jsi si odpověděl sám....
A když mají fotbalisti peníze a hasiči čas, tak proč jim nemůžou pokropit trávník? vidíš tu diskriminaci? Avšak v souladu s předpisy, které uvedl Radek Vojík. Díky Radku...
-
Příspěvek od Jan Doktor » 17.07.2008 01:15
Víš co milý Freeku?
Přijeď k nám, a přednes příspěvek, o co se máme starat a o co ne.....když máme tolik času... Myslím že tě rádi uvidíme, a z tvé přednášky si budeme dělat poctivě poznámky...
-
Příspěvek od KM » 17.07.2008 07:32
Jinak za výše uvedeného předpokladu je kropení hřiště spíš výpomocí a zpracovávat na to nějakou dokumentaci je neekonomické, proto se přes vše uvedené jeví nejlepší poskytnutí nějakého sponzorského daru, jak uváděli již kolegové. Osobně jsem však proti podobným činnostem, pokud nejsou službou pro obec, pro obec se musí jsou to chlebodárci.
-
Příspěvek od mad boy » 17.07.2008 11:52
to mi řekněte, že nikdo z vás co tady proti poskytování jakýchkoliv služeb protestujete jste nikdy nic podobnýho nědělali,jeví se mi ti jako blbost? my jezdíme stříkat fotbalistům hřiště, je to protislužba, oni nás tam zase nechají 3x týdně trénovat. jezdíme stříkat městské kluziště (děláme jen podklad), město nás o to požádá, tak proč by jsme nejeli , jak psal kolega, je to přeci náš chlebodárce, vše máme řádně nahlášeno na kopisu a nikdy s tím nebyl sebemenší problém. děláme i další věci od stříkání městské cesty ke kostelu, čištění kanálů, hlídání na různých akcích jako požární dozor atd atd. ono je totiž velmi důležité vycházet s každým, ať se jedná o fatbalisty, město či ostatní subjekty, nikdy totiž člověk neví , kdy bude potřebovat pomoc od toho druhého (např. půjčení hospody a sálu na ples, zapůjčení hřiště na kácení máje a soutěž, zapůjčení bagru či nákladní tatry, . . .) ona je totiž ta práce potom vidět a město si naší činnosti velmi váží a potom taky tak vypadá náš rozpočet a přístup ostatních k nám. nebudu chodit pro příklad daleko do minulosti, před měsícem jsme požádali o zvýšení rozpočtu, starosta se usmál, na zastupitelstvu od nás dostal seznam činnosti ( výjezdy, akce, pomoci, brigády atd atd.) za 1.pololetí tohoto roku a navýšení bylo jednohlasně schváleno. jo nenapsal jsem, že jsme zařazeni jako JPOII a jsme jedna z nejlépe hodnocených co se týká taktického výcviku, práce a akceschopnosti
jak říká klasik: HOĎ KAMENEN, JENŽ JSI BEZ VINY (myslím, že kamenů by moc nelítalo)
-
Příspěvek od Petr Haska » 18.07.2008 20:50
No a když jsme u těch živnosťáků obcí, jestli se můžou nebo nemůžou poskytovat služby. Vaše SDHáčka živnosťáky mají? Aspoň na nákup a prodej? Jestli teda být vůbec musí.
-
Příspěvek od Dusan Stuchlik » 18.07.2008 22:07
je fakt dobry! ) nikdy ne s papirem) .. ono by to slo prelozit i tak, za hasici s technikou koupenou za mestke penize, funguji v ramci sede ekonomiky. "bez papiru" znamena, ze vam z sluzby plati ty subjekty z cernch fondu. A vy, jelikoz taky bez papiru, mate tak sve cerne fondy... Fajn. V normalni zemi se tomu rika danovy podvod ... na kterem se ucastnite. Modlete se, at vam na to jednou nevlitne bernak... a kdyz uz to delate, tak tomu jeste probuh nedelejte reklamu -- a v teto souvislosti stoji za precteni i clanek, respektive debata "Beton zastavil tramvaje ".. je to tak trochu "o tom"
-
Příspěvek od Petr Haska » 25.07.2008 19:37
Poněvadž takový doklad mi nikdo nevystaví. No a kdybys moc rejpal, tak bez papíru je i ZADARMO. A zadarmo děláme plno věcí.
Firmy černé fondy nemají ; my také ne. Rejpale. Existují naturálie. Ale to budou zase úniky jinde, takže držím hubu.
Poslední věta: Černé peníze jsou všude,byli a budou. Já je mám doma taky , manželka nemusí všechno vědět TEČKA.
-
Příspěvek od Dusan Stuchlik » 25.07.2008 21:33
kdyz si tykame, tak budiz. Podle toho co pises, tak evidentne patris k te casti populace, ktera se ridi heslem: "pravidla plati jen pro ty druhe" ... Druha moznost je to, ze ti nedochazi zakladni ekonomicke a spolecnske souvislosti.
Pokud to tve "zadarmo" delas s majetkem a vybavenim ktere sis poridil vyhradne za sve osobni penize, tak fajn. Ale pokud pouzivas techniku a majetek ktery zaplatil nekdo jiny, lejes do nadrze naftu kterou si neplatil, tak to nedelas zadarmo, ale delas to za cizi penize. A v tom je ten rozdil, vis? To neni rejpani, to je vysvetleni zakladnich principu toho, ze penize a majetek ktery patri statu (mestu) tady neni od toho, aby byl svevolne uzivan a zneuzivan kazdym, kdo ma dostatek drzosti nebo nevedomosti. Ale neboj, v tomto pristupu evidentne nelitas sam, zejmena mezi politiky je zneuzivani svereneho majetku k privatnim ucelum extreme rozsireny konicek...
-
-
Příspěvek od Petr Haska » 25.07.2008 21:59
K pravidlům-platí i pro mně, snažím se je dodržovat, když za mnou dojde babička, že chce protáhnout kanál, bohužel neodolám 10 vajíčkům, které dostanu. Jsem zkorumpovaný.
K užívání cizího majetku-neznám nikoho, kdo by si něco někdy "nepůjčil" (nemyslím ti ukradl, ale skutečně jenom půjčil-třeba za naftu). Nedávno jsem si půjčil svítilnu, vysvítil jsem ji. Zřizovatel jednotky musel zakoupit 3 alkalické akumulátory za cenu 3 litrů nafty.
Nikdy jsem na nějaké protislužbě nezbohatnul. Pokud jsem dostal vajíčka , upekl jsem buchtu a celá jednotka se najedla.
Co se týče odpovědnosti starosty, nemá žádnou. Ten ji předal veliteli jednotky. Protože starosta by asi všechno nestíhal. Což si myslím že je normální. Ještě, aby nám chodil starosta kontrolovat revize na žebříky.
Nechtěl bych, aby to vypadalo, že je u nás bordel, ale myslím si, že to funguje u nás tak jak ve většině ostatních obcích.
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz