Padl první rozsudek za veřejnou zakázku pro hasiče
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Padl první rozsudek za veřejnou zakázku pro hasiče
Příspěvek od Jiří Sucharda » 01.12.2011 07:34
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 01.12.2011 12:53
Jen houšť a větší kapky!
Nikdy se nehádej s blbcem-klesneš tím na jeho úroveň a tam tě on porazí, páč v tom má větší zkušenosti!
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
-
- Kontaktovat uživatele:
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 02.12.2011 10:27
To je to známé "nechci slevu zadarmo"
Nikdy se nehádej s blbcem-klesneš tím na jeho úroveň a tam tě on porazí, páč v tom má větší zkušenosti!
-
Příspěvek od Jiří Sucharda » 02.12.2011 12:48
Prinesu vam preklad nemeckeho clanku jak dostal vloni flastr v Nemecku Ziegler za dohodu vyrobcu. To jsou ale trosku jine tresty. JJS
-
Příspěvek od Kůďa » 03.09.2012 23:19
U nás si někteří stále stěžují na firmu Deva F-M a na předražené nákupy oblečení pro hasiče. Včera jsem se vrátil z Chorvatska. Mimo jiné jsem navštívil i několik hasičských sborů /Baška Voda, Pronajma Makarská/. A překvapilo mě, že zde i oni nakupují obleky od firmy Deva F-M a jsou s nimi spokojeni(zásahové firemany)a měli zde i ty lehké obleky, kterými MV vybavovalo před dvěma roky JPO V. Tak asi firma ing. Dedka /DEVA F-M/vyrábí dobré oblečení a dodává i kvalitní ostatní vybavení pro hasiče. Naše jednotka je jejich výrobky vybavována také a již více jak 14 let a jsme s dodaným zbožím také spokojeni.
-
Příspěvek od ogarazdediny » 04.09.2012 09:17
Jsem taky odpůrce uplácení a předražených zakázek nicméně ať to bylo jak chtělo-konečně někdo udělal něco i pro hasiče JPO V. Mnoho obcí nemá ani na PSII a to že teď mají celkem kvalitní boty a ucházející obleky je pro ně nepochybně velké plus! Bohužel se díky tomuto rýpaní již neuskuteční další podobné akce(netvrdím že jinak by se uskutečnily..) ve stylu přileb, rukavic a pod.
-
Příspěvek od Kůďa » 04.09.2012 14:13
Pro Sluníčko .... Binec v rom nemám. Kup si tyto obleky v Chorvatsku a uvidíš kolik tam stojí tyto obleky. Nákup jednoho vysoutěženého obleku cestou HZS GŘ přišlo na částku méně než 6.000,-Kč za jeden komplet. Úspora státu byla více než 2.300.000,-Kč /více jak 70,-Kč na kusu/-není to moc, ale úspora tu je a v celku docela velká.
-
Příspěvek od Kůďa » 04.09.2012 17:37
Kvalita snad souvisí s cenou. Jestliže, jak píši, mě věci vydrží cca 10 let a více a ostatní musím třeba měnit po 5 letech nebo i méně, jako tomu bylo u PS II od firmy OTAVAN, které jsme také měli na zkoušku, protože byly za výrazně výhodnou cenu a odešli mnohem a mnohem dříve než od fa.Deva, tak už nic jiného nebereme. Tak potom netvrďte, že to bylo předražené nebo o zmanipulování výběr. řízení a pod., protože podle mého názoru nevíte o čem píšete a jak to sktečně bylo a zda nějaká firma by docílila ušít v krátkém čase tolik obleků a dala tomu určtou záruku. Deva tu je již několik let a jede ve velkém oproti drobným dodavatelům, kteří dnes tu sjou a zítra né. Dám příklad, proč jste jako hasiči nenakupovali v požární výzbrojně a nechali jste jí padnout. Vím proč, protože věci od nich byly dražší než od výrobce a každý raději nakupoval přímo od výrobce aby něco ušetřil. A tak to dne je v byznysu. Proto to schrnu. Každý má na to jiný pohled.Já jsem spokojen, že zakázku dstala firma DEVA F-M. Druhý zase spokojený nemusí být a může za tím hledat úplně vše. A proto se mezi sebou nebudeme hádat.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky