Odvolání proti rozhodnutí o nepřijetí k HZS
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Odvolání proti rozhodnutí o nepřijetí k HZS
Příspěvek od Kristián » 23.05.2016 19:18
Dobrý večer,
doufám, že jsem na správném místě.
Před pár dny jsem neuspěl u psychologického vyšetření k HZS a chtěl bych se odvolat, tak se chci zeptat, zda s tím někdo nemáte zkušenosti, za každou radu budu moc rád :-) ...vím, že se odvolává na GŘ HZS ČR, ale nevím, zda je nějaký formulář a nebo zda stačí si ,,vysmolit,, své odvolání.
Předem moc děkuji!
doufám, že jsem na správném místě.
Před pár dny jsem neuspěl u psychologického vyšetření k HZS a chtěl bych se odvolat, tak se chci zeptat, zda s tím někdo nemáte zkušenosti, za každou radu budu moc rád :-) ...vím, že se odvolává na GŘ HZS ČR, ale nevím, zda je nějaký formulář a nebo zda stačí si ,,vysmolit,, své odvolání.
Předem moc děkuji!
-
-
Příspěvek od Kůďa » 24.05.2016 00:26
Kdyby neudělal fyzické, tak by se odvolávat mělo smysl, šel by si to zkusit ještě jednou z toho co neuspěl, ale že neudělal psychotesty, tak tam s odvoláním neuspěje. Tam opravky bohužel nejsou co vím. Na psychotestech už pohořelo mnoho lidí a byli to sportovci jako hrom a fyzičku měli na jedničku.
-
Příspěvek od Stanislav Petrásek » 24.05.2016 09:26
Kamarádovi (po zaslání odvolání a po přezkumu hlavním psychologem) dvouletou minimální lhůtu pro opakování zkrátili na rok. U policie a celní správy vím o pár lidech, které po přezkumu rovnou přijali. Ale jde zřejmě o to, zda měl dotyčný testy "na hraně" a zda se jednalo o osobnostní či výkonovou část. Osobnostní se špatně mění, ta je v lidech. Výkonová část se dá částečně ovlivnit tréninkem.
-
Příspěvek od Kristián » 24.05.2016 11:12
Osobnostně jsem prošel, jen jsem měl pomalé reflexy...zkusím to uhrát na maturitu, kterou jsem měl den před psychotesty. Pokud by mi to zkrátili na 1 rok, tak bych určitě byl rád, fyzické testy se mi nechtějí opakovat, nejsem zrovna moc dobrý plavec :-D
Díky moc za rady, napsal jsem paní na personální a ta mi poradila jak postupovat, tak snad to nějak správně sepíšu :-)
Díky moc za rady, napsal jsem paní na personální a ta mi poradila jak postupovat, tak snad to nějak správně sepíšu :-)
-
Příspěvek od Stanislav Petrásek » 24.05.2016 11:22
Možná je to blbost, ale determinační test (jak se honí barevný puntíky po monitoru) mi přišel hodně podobný jako počítačová hra Guitar Hero, kterou jsem tenkrát dlouhodobě hrál. Alespoň jsem měl dojem, že díky téhle hře jsem měl nadprůměrné výsledky.
-
Příspěvek od Kristián » 28.06.2016 16:32
Tak odvolání jsem si podal, přijali mi ho (i když jsem ho podal už po termínu) a dnes jsem prodělal přezkoušení ve výkonu a postřehu (papírové, nikoli počítačové) a uspěl jsem. Tedy pokud to někdo někdy neuděláte, najděte si nějaký důvod proč jste to nezvládli a odvolejte se, za zkoušku nic nedáte. Vzor odvolání mohu zaslat (zajakiki@seznam.cz)
-
Příspěvek od Kůďa » 05.07.2016 09:35
V minulosti byl systém psychologického testování kritizován. Existuje riziko jeho zneužití funkcionáři, kteří se tak mohou zbavit nepohodlných podřízených.Ten, kdo testy neprojde /hasič nebo i uchazeč/, nemá k výsledkům přístup a nemůže se tak proti propuštění či nepřijetí bránit. Proti tomuto verdiktu může pouze podat odvolání, o kterém rozhoduje hlavní psycholog na GŘ HZS ČR . „Závěr vedoucího psychologa, který o odvolání proti negativnímu stanovisku prvoinstančního psychologa rozhoduje, je ale nepřezkoumatelný.“
-
Re: Odvolání proti rozhodnutí o nepřijetí k HZS
Příspěvek od D´FOX » 04.10.2021 11:25
Odvolací dopis, adresát, podatel.
Návrh na přezkoumání závěru psychologa.
Dne tam a tam tím a tím pracovištěm bylo vydáno rozhodnutí a žádám o přezkoumání ev. č.
Dále důvod proč podávám odvolání.
S pozdravem Franta Lopata a podpis.....
Vzorů je na googlu mnoho....
Návrh na přezkoumání závěru psychologa.
Dne tam a tam tím a tím pracovištěm bylo vydáno rozhodnutí a žádám o přezkoumání ev. č.
Dále důvod proč podávám odvolání.
S pozdravem Franta Lopata a podpis.....
Vzorů je na googlu mnoho....
>>> Je lepší ztratit sekundu v životě, než život v sekundě. <<<
-
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti