Náhrada škody při použití hasícího přístroje
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od Jan Beneš » 12.01.2017 12:03
Ja jsem ve skole pri probirani spojek nechybel a tam nam rikali, ze kdyz pred "nebo" neni carka, tak ma vyznam slucovaci, naopak kdyby mela mit vyznam vylucovaci, tak by pred ni carka byla. Takze za me je to vyznam slucovaci a tim padem je i nahrazeni skody, vznikle v dusledku opatření nutneho ke zdolání požáru a zamezení jeho šíření, podmineno prikazem velitele. O tom jestli to u vás funguje jinak se tu bavit nemuzeme jelikoz u nas je to jinak, minimalne vim, ze treba v KHK je to take jak rikam ja a tedy postupuji v souladu se zakonem, pokud u vas mate nejaky balicek penez na vic, z ktereho cerpate takove milodary, tak jen dobre.
-
Příspěvek od Jan Beneš » 12.01.2017 19:15
Zivotnost PHP je 20 let. Pro pravnicke a podnikajici fyzicke osoby nebo pokud je urceno HP i pro fyzicke osoby (rodinny dum) napr. vyhlaskou 246/2001 nebo 23/2008 je kontrola jednou za rok a jednou za pet nebo tri roky tlakova zkouska nadoby dle pouziteho media. Co se tyce PHP v aute v cechach, tak tam kde neni predepsan, tak se nevyzaduje ani kontrola ani tlakove zkousky, ale funkcnost nikdo nezaruci. V zemich, kde je HP v aute povinny se delaji vsechny uvedene ukony. Jednoduse receno, pokud mas v Cesku v osobnim aute HP s manometrem, ktery ukazuje v zelenem poli, obcas protrepes prasek tak aby si slysel, ze se v HP presypa, tak by mel byt HP funkcni a schopny k pouziti.
-
Příspěvek od Domin » 13.01.2017 11:14
Samozřejmě, že pravdu má a mělo Slunéčko sedmitečné. Za dobu co jsem dělal na KŘ HZS já, tak se tyto žádosti neproplácely, neboť hasičák nebyl nikdy poskytnut na výzvu velitele zásahu. Co si matně vzpomínám, tak snad jsme to i konzultovali na IMZech s lidmi z GŘ HZS a ti nám potvrdili, že tento postup je jediný správný a že žádný jiný výklad není přípustný.
-
Příspěvek od pol252 » 13.01.2017 21:36
A neřeší se to stejně jako použití autolékárničky u DN? Naposledy když jsem podával první pomoc u DN a použil jsem při tom autolékárničku ze svého vozu, tak mi bylo posléze zasahujícími policisty sděleno, že pokud chci náhradu škody za tu lékárničku tak ať se obrátím na nejbližší služebnu….
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky