[Cuculus canorus - 20.07.2008 18:47]
Letos se toho nakoupí tolik, že se to na ta náměstí ani nevejde - prostě bezpečný stát v podání ODS.
Kdo má větší přednost ???
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od tatrablázen » 20.07.2008 19:44
no mam taky jeden takovej zážitek z prahy, kde někdy v devadesátých letech se při jednom větším požáru , kdy se sjelo celý město došlo ke kuriozní situaci. bylo něco okolo půlnoci a v holešovicích na křižovatce v argentinský jsme se sjeli čtyři CAS32 T815 každá z jiný strany. semafory na blikačku , koukali jsme chvíli na sebe a zřejmně díky tomu že jsem byl jedinej prázdnej tak jsem to odpíchnul první i když jsem měl jet dle předpisů tušim poslední.
při cestách k zásahu jsme se nikdy nepředjížděli, pouze jednou jsme jeli vedle sebe , protože jsme se sjeli cestou a nikdo nechtěl jet první , jelikož se pořádně nevědělo kam
při cestách k zásahu jsme se nikdy nepředjížděli, pouze jednou jsme jeli vedle sebe , protože jsme se sjeli cestou a nikdo nechtěl jet první , jelikož se pořádně nevědělo kam
-
Příspěvek od Michal Loucký » 20.07.2008 19:57
Zdar jak kráva, k tomu dotazu: jelikož "absolutní přednost" pro papaláše je už naštěstí komunistickou minulostí (kdo pamatuje červeno-modré majáky že?) Tak je předpisy stanoveno: Hasiči - sanita - policie a pak všichni ostatní. Z logiky věci, např.: dopr. nehoda - nejdřív hasiči vyprostí, zdravotníci ošetří a policie zatkne a vyšetří. Obrácený postup by byl asi..... ale nebudeme si říkat jaká je skutečnost že?
Příspěvek od » 20.07.2008 20:52
[Michal Loucký - 20.07.2008 19:57]
Souhlasím s prvním příspěvkem - P. Haska.
Zkusil bych realitu. Sanitka - obvykle Transporter nebo Sprinter (150 kmh), policie - obvykle Transporter, Mondeo nebo Octavie (ještě rychleji), HZS - Tatra, Denis, jiný nákladní automobil (100 kmh). Myslím, že to není o přednosti, ale o tom, kdo je rychlejší. Nebo pojedeme všichni v řadě za první caskou?
Po dotazu na DI PČR jsem se dozvěděl, že v případě jízdy s právem přednosti (modrý VRZ) platí stejná pravidla (přednost z prava, stopka, červená, apod.)
Souhlasím s prvním příspěvkem - P. Haska.
Zkusil bych realitu. Sanitka - obvykle Transporter nebo Sprinter (150 kmh), policie - obvykle Transporter, Mondeo nebo Octavie (ještě rychleji), HZS - Tatra, Denis, jiný nákladní automobil (100 kmh). Myslím, že to není o přednosti, ale o tom, kdo je rychlejší. Nebo pojedeme všichni v řadě za první caskou?
Po dotazu na DI PČR jsem se dozvěděl, že v případě jízdy s právem přednosti (modrý VRZ) platí stejná pravidla (přednost z prava, stopka, červená, apod.)
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 20.07.2008 21:18
[tatrablázen - 20.07.2008 19:44] Tatrablázen.
Hale, to jsem mám takovej dojem seděl v tý Tatře s tebou, nebo se pletu?
Hale, to jsem mám takovej dojem seděl v tý Tatře s tebou, nebo se pletu?
wap - POŽÁRY.cz (DPV)
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 20.07.2008 22:15
[Václav Porkát - 20.07.2008 21:18] Neprovokuj a buď rád, žes to přežil .
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
-
Příspěvek od tatrablázen » 20.07.2008 23:05
[Václav Porkát - 20.07.2008 21:18]
jo václave to je možný , kdo si to má pamatovat. vim že tam seděl i kluk z holešovic když mě naváděl na stanoviště odkud se dělala kyvadlovka.
v hlavě mě však nejvíce utkvěl obraz letící liazky z krče nebo chodova, která jela(letěla) po kolejích , resp. mezi, po pražcích.
účastníci dakaru by tiše záviděli. zřejmně liazblázen nebo ´tak něco .
jo václave to je možný , kdo si to má pamatovat. vim že tam seděl i kluk z holešovic když mě naváděl na stanoviště odkud se dělala kyvadlovka.
v hlavě mě však nejvíce utkvěl obraz letící liazky z krče nebo chodova, která jela(letěla) po kolejích , resp. mezi, po pražcích.
účastníci dakaru by tiše záviděli. zřejmně liazblázen nebo ´tak něco .
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky