Fyzické testy
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Příspěvek od Matess » 05.01.2014 11:18
Ajo.Takže tomu rozumím správně, že jdeš teprve zjišťovat, jestli bude nějaké výběrové řízení v dohledné době?
Nechci tě strašit,ale pokud si jdeš teprve podat žádost o přijetí do služebního poměru,tak to může trvat týden nebo i roky, než tě vůbec osloví. Poptávka velice silně převyšuje nabídku...
Nechci tě strašit,ale pokud si jdeš teprve podat žádost o přijetí do služebního poměru,tak to může trvat týden nebo i roky, než tě vůbec osloví. Poptávka velice silně převyšuje nabídku...
-
Příspěvek od Jakub Šimeček » 27.01.2014 20:02
Já osobně si myslím, že kdo má odvahu vůbec požádat o přijetí do služebního poměru k HZS, měl by fyzické testy zvládnout "s prstem v nose" :-) i když, jeden profík mi vyprávěl příběh, že když dělal fyzické testy, objevil se tam i jedinec, který těch kliků udělal 10...
A jen tak mimochodem, mám žádost u HZS MSK už asi rok (samo, že několikrát aktualizovanou...).
A jen tak mimochodem, mám žádost u HZS MSK už asi rok (samo, že několikrát aktualizovanou...).
-
Příspěvek od fik » 23.05.2014 21:55
Ahoj, chtěl jsme se zeptat, podal jsem si přihlášku na výběrové řízení na pozici Stavební prevence :) jen sem se chtěl zeptat, protože mně každý koho se zeptám řekne něco jinýho... Nevím u fyzický způsobilosti pro jakou skupinu se mám řídit limity na kliky, sedy lehy atd... Jestli u této pozice je to skupina II nebo III? Díky za rady :)
-
-
Re:
Příspěvek od ogw » 27.05.2014 10:06
Na stavební prevenci II. skupina? No tak to je gól... Je to samozřejmě nesmysl, Stavební prevence a v podstatě všechna "kancelářská místa" spadají do skupiny III. případně IV (ale těch je fakt minimum) tzn. stačí ti splnit jeden vytrvalostní a jeden silový na minimum bodů, zbytek si najdi v tabulkách. Není to nic těžkéhohasik235 píše:Ahoj,
stačí se podívat jakou máš mít služební hodnost. V tvém případě (pozice: stavební prevence) by to měl být si myslím vrchní inspektor. Takže ten dle pokynu GŘ HZS ČR č. 58/2008 spadáš do II. skupiny. Je potřeba umět hledat.
-
Příspěvek od fik » 07.06.2014 20:57
Tak to je super zpráva ;) Děkuji moc za odpověď :) Právě mně každý říkal něco jiného, a mně připadalo divné že bych byl ve 2. skupině ;) ale nebyl jsme si v tom jistý :) Odpověď mně potěšila, protože jsem schopen splnit limity pro druhou skupinu na minima přibližně ;) A jak už jsem zde četl, budu určitě plavat co se týče vytrvalostní disciplíny, jelikož jsem u HZS ještě nepracoval? Chtěl bych plavat, ale nechci být překvapen u testů aby mně řekli že mám běhat :) Jak to tedy je? :) Děkuji ještě za upřesňující odpověď :)
-
Re:
Příspěvek od Jurda9 » 08.06.2014 08:37
Zbytečné otázky... kdo chce dělat hasiče tak tyhle fyzické testy musí splnit když ho probudí o půnoci a s prstem v nose. Zájemci co se hlásí na výjezd vždy plavou, v některých krajích dokonce plavou i běhají. Jak to je na kancelářšké pozice nevím jistě ale když mi přišel dopis na výběrové řízení na pozici technika 112 tak se tam mohlo volit z plavání nebo běhu. Jo a ještě něco - jestli si myslíš že ti bude stačit udělat vše na minimum tak jsi na omylu, zaprvé musíš na některé disciplíně nahnat tuším +15bodů navíc a za druhé se tam jistě najdou borci co dají v pohodě 50 a více kliků (např.) což je u přijímaček řekl bych takový průměr či standard.fik píše:Tak to je super zpráva ;) Děkuji moc za odpověď :) Právě mně každý říkal něco jiného, a mně připadalo divné že bych byl ve 2. skupině ;) ale nebyl jsme si v tom jistý :) Odpověď mně potěšila, protože jsem schopen splnit limity pro druhou skupinu na minima přibližně ;) A jak už jsem zde četl, budu určitě plavat co se týče vytrvalostní disciplíny, jelikož jsem u HZS ještě nepracoval? Chtěl bych plavat, ale nechci být překvapen u testů aby mně řekli že mám běhat :) Jak to tedy je? :) Děkuji ještě za upřesňující odpověď :)
-
Příspěvek od ogw » 09.06.2014 20:14
Jurda9: kristova noho. To je jako mluvit do zdi... III. a IV. skupina u fyzických stačí minimum bodů uvedených v tabulce... Přečti si pokyn GŘ 58/2008 například zde: http://www.hzscr.cz/clanek/sluzebni-pom ... 68589.aspx než začneš komentovat. Konkrétně je to 42 bodů. Tedy 39 sed-lehů a plavání za 5:06 případně 28 kliků a běh 2000m za 10:08
Navíc u "kancelářské" pozice se na fyzické nehraje, samozřejmě musíš splnit, ale roli hraje spíše odbornost. Faktem je, že pokud se vás sejde víc, může i tohle hrát roli...
Navíc u "kancelářské" pozice se na fyzické nehraje, samozřejmě musíš splnit, ale roli hraje spíše odbornost. Faktem je, že pokud se vás sejde víc, může i tohle hrát roli...
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky