Příspěvek
od Leňa » 12.05.2008 15:20
o 112
Zdravím všechny,u hasičů pracuji skoro dva roky a na pozici operátora tísnové linky 112 rok.Jazykové testy jsem musela dělat i když mám FCE certificate.Na tuto pracovní pozici jsou určité fyzické nároky,jak již bylo zmíněno,je to běh 2km nebo plavání,plus kliky a sklapovačky.Počet a časový limit záleží na věkové kategorii.tyto fyzické testy se musí obnovovat každým rokem.A co očekávat od procesu výběru adepta?Když vybírali mě,byla jsem na pohovoru,pak dali vědět,že můžu jít na jazykové testy:poslech,gramatika,konverzace,po úspěšném složení následovaly psychotesty u psycholožky na stanici.Poté jsem jela na polici na rozbor moči,jestli nefetuju.Pak na kompletní zdravotní prohlídku.Pak další psychotesty.Nakonec fyzické a pak dlouhé čekání,jeslti se ozvou,zda jsem přijata.Byla jsem.Pak čekání,až mě pošlou na kourzy.Byla jsem 3týdny na angličtině-ukončeno zkouškou.Pak 2týdny základního kurzu a zkoušky,pak měsíc kurzu o 112 a vysílání jedntek.Závěrečná kouška-praktická a ústní.To bylo po staru.ted,pokud je někdo přijatý,musí n a půlroční nástupnický kurz,jako mokrý hasič a až potom tyhle ostatní kurzy,co jsem psala předtím.A každý rok se musí obnovovat i zdravotní testy.