www stránky
Ze života jednotky i sdružení...
www stránky
Příspěvek od Návštěvník » 02.09.2009 08:27
Ahoj pro naše SDH dělám nové stránky dám je do placu chtěl bych slyšet připomínky, a kritiku i když jí bude více, snažím se horko těžko získávat obsah od ostatních členů... ale budu rád když někdo dá doporučení co by tam ještě bylo dobré vidět. www.sdh-cista.cz
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 02.09.2009 15:52
Místní učenci ti asi řeknou víc, ale mně to přijde dobré. V jednoduchosti je síla a osobně třeba úplně nesnáším splácaniny, kde každá věta je psána jinou velikostí písma, jiným fontem a jinou barvou, do všeho se pletou nějaká jezdící auta, čurající na hromádku hořícího bordelu a jiné vyskakující či po screenu rejdící nesmysly. A pro jistotu je vše na nějakém zdivočelém pozadí, takže člověk aby luštil pomalu každé slovo. Trochu se tomu podobají ty stránky vašich mladých hasičů, ale pořád na tom ještě nejsou tak zle .
Líbí se mi, jak máš sestavený levý sloupec, i když je zatím dost stránek "prázdných". Asi bych zkusil trochu zpřehlednit ten výpis zásahů. IMHO je to na dobré cestě, zkus se domluvit s Kubou Kozákem, co ti na to řekne.
Líbí se mi, jak máš sestavený levý sloupec, i když je zatím dost stránek "prázdných". Asi bych zkusil trochu zpřehlednit ten výpis zásahů. IMHO je to na dobré cestě, zkus se domluvit s Kubou Kozákem, co ti na to řekne.
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
- Michal -miw- Šafus
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal -miw- Šafus » 02.09.2009 16:10
Souhlas s tím ptákem nademnou.
V jednoduchosti je síla, takže tak nějak bodově.
1. V levém sloupci máš občas první písmeno velké a občas malé, chtělo by to sjednotit.
2. Stránky, který nemají obsah, do menu nedávat. Hláška "připravujeme" je hezká, ale nedávat. Nebo dopadneš jako my, kde se už rok chystá popis Tater (JJS, ty to vidíš!
Bude se ti zdát, že je tam toho třeba málo, ale líp míň a obsah, než víc a bez osahu.
3. Horní obrázek bych pojmenoval jinak než "banner" - mám tohle slovo vyblokované a obrázek se nezobrazuje
4. Když odkazuješ na DOC (současnost), asi by bylo dobrý napsat do závorky, že jde o odkaz na DOC. Některým se takový dokumenty otvíraj přímo v prohlížeči a není to dobrý, když to nečekáš Uvést v závorce i velikost souboru už je vychytávka. (teď koukám, že třeba u sirén to máš)
5. Že na stránce ostatní činnosti linkuješ do textu "velké obrázky" a ne náhledy přímo v té velikosti chápu, taky to tak občas dělám. Ale kdybys chtěl být fajnšmejkr, uděláš i náhledy, abys nemusel v článku zmenšovat pomocí width="xx" height="xx":)
6. "s jeho 130.letou historií." - bez tečky za číslem Ale pochvala za odstavce, jsou lidi, kteří odstavce nedělaj a pak se to dost dobře nedá číst. Možná kdyby do historie byly i nějaký obrázky, neškodilo by to... Ale uznávám, že tam jde o obsah a ne obrázky.
7. Klikací mail v kontaktech mě osobně neschází, ale někomu by mohlo vadit, že ho musí kopírovat...
8. Tabulku v "Členové jednotky" bych možná roztáhl na celou stránku, nebo aspoň část, co?
9. Na stránce se situacema jsou seznamy - to je dobrý Ale občas je seznam hozenej doleva a není odsazenej, asi tam jde o exporty z wordu a nějak se to pochroumalo.
To bylo tak zběžně spíš k obsahu, kdyžtak to pak ještě projedu. Jestli chceš slyšet takový ty věci jako "tabulky by se neměly používat pro layout", případně "zkus trošku víc sémantiky, třeba nadpisy H1-H6" a tak, jsem toho taky schopnej... Si řekni
V jednoduchosti je síla, takže tak nějak bodově.
1. V levém sloupci máš občas první písmeno velké a občas malé, chtělo by to sjednotit.
2. Stránky, který nemají obsah, do menu nedávat. Hláška "připravujeme" je hezká, ale nedávat. Nebo dopadneš jako my, kde se už rok chystá popis Tater (JJS, ty to vidíš!
Bude se ti zdát, že je tam toho třeba málo, ale líp míň a obsah, než víc a bez osahu.
3. Horní obrázek bych pojmenoval jinak než "banner" - mám tohle slovo vyblokované a obrázek se nezobrazuje
4. Když odkazuješ na DOC (současnost), asi by bylo dobrý napsat do závorky, že jde o odkaz na DOC. Některým se takový dokumenty otvíraj přímo v prohlížeči a není to dobrý, když to nečekáš Uvést v závorce i velikost souboru už je vychytávka. (teď koukám, že třeba u sirén to máš)
5. Že na stránce ostatní činnosti linkuješ do textu "velké obrázky" a ne náhledy přímo v té velikosti chápu, taky to tak občas dělám. Ale kdybys chtěl být fajnšmejkr, uděláš i náhledy, abys nemusel v článku zmenšovat pomocí width="xx" height="xx":)
6. "s jeho 130.letou historií." - bez tečky za číslem Ale pochvala za odstavce, jsou lidi, kteří odstavce nedělaj a pak se to dost dobře nedá číst. Možná kdyby do historie byly i nějaký obrázky, neškodilo by to... Ale uznávám, že tam jde o obsah a ne obrázky.
7. Klikací mail v kontaktech mě osobně neschází, ale někomu by mohlo vadit, že ho musí kopírovat...
8. Tabulku v "Členové jednotky" bych možná roztáhl na celou stránku, nebo aspoň část, co?
9. Na stránce se situacema jsou seznamy - to je dobrý Ale občas je seznam hozenej doleva a není odsazenej, asi tam jde o exporty z wordu a nějak se to pochroumalo.
To bylo tak zběžně spíš k obsahu, kdyžtak to pak ještě projedu. Jestli chceš slyšet takový ty věci jako "tabulky by se neměly používat pro layout", případně "zkus trošku víc sémantiky, třeba nadpisy H1-H6" a tak, jsem toho taky schopnej... Si řekni
webový exredaktor & webmaster
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 02.09.2009 17:05
Jo zapomněl jsem na občasné překlepy a vynechávky - chtělo by to podrobně projít a doučesat pravopis.
-
Příspěvek od » 16.09.2009 21:49
Ahoj, nové stránky Hasičského záchranného sboru IVAX jsou na adrese www.hasiciteva.wz.cz
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 17.09.2009 00:56
[ - 16.09.2009 21:49] Pěkný, ale sekce Technika je nějaká děravá...
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz