šmejdi z SH ČMS A DALŠÍ VERZE MASKOVÁNÍ
-
Re: šmejdi z SH ČMS A DALŠÍ VERZE MASKOVÁNÍ
Příspěvek od Čestmír » 18.04.2018 07:19
Nikdo těm ověšeným paňákům řádama a medailema za věrnost nedal souhlas aby za nás jednali a oni se ani nikoho nezeptali.
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 18.04.2018 08:03
Ono jde hodně i o konkrétní OSH a kdo sedí tam - u nás se OSH stará o děti atd. V momentě kdy se začnou starat o jednotky tak je velitelé pošlou do prdele a nebaví se s nima. Není u nás potřeba ani AV JSDH, ani komory velitelů - proč? protože jsou jednou ročně IMZ velitelů JPO V a jednou ročně IMZ velitelů JPO II a III na stanici HZS pod kterou spadáte a tam se bavíte celý den přímo s velitelem stanice. Jestliže máte nějaký konkrétní problém tak mu zavoláte a řešíte to s ním hned. Pokud se to týká společných akcí tak se prostě sejde skupina lidí, které se to týká a řeší to spolu.
Bohužel potom přijde KSH a poklepe se na zádech jak toho nedělá hodně pro hasiče a natáhne ruce pro penízky.
Co mě neskutečně sere je že potom přijde nějáká vyžraná svině co byla u 10 výjezdů za život u toho 5x ožralý a ještě před 30 lety a bude mi říkat co mám a nemám dělat? A jak bez nich bych se neobešel? Já se bez nich obejdu.
A vím z mého okolí a několikrát jsem to již zde do diskuzí na tohle téma psal, že JSDH bez SDH přežije. SDH bez JSDH NE!.
Mimochodem a teď se hodně navezu do systému GŘ HZS + SH ČMS K čemu jsou k... ty ÚHŠ? Pošleš tam člověka na dýchače musí mít vše svoje. Pošleš tam člověka na Pily musí mít svojí pilu a ještě se to všechno platí včetně instruktorů, kteří jsou stejně z řad HZS. Není lepší převést tyto kurzy na ZÚ HZS, ŠVZ HZS a za stejné peníze to dělat tam kde jsou na to vybavení?
Kdo lobuje za to aby tento kšeft příživnický v podobě slavných hasičských škol sh čms držel? Mimochodem za poslední rok jsem od nás z jednotky poslal několik lidí na kurz a připadalo mi že si ze mě někdo dělá prdel to co se tam naučili za víkend bych je sám naučil za hodinu. Jenže oni mají papír jako školící středisko JPO a proto jsou něco víc.
Nejhorší na tom je že SH ČMS to absolutně nezajímá. Absolutně jim to je jedno dokud tečou prachy tak se vůbec nic nezmění. A jediné co jim jde přijít po orkánech, povodních apod. a natáhnout ruce s tím že ONI JSOU TI HASIČI CO TAM CELÝ TÝDEN ZADARMO DŘELI A CHCOU NA CHLEBÍČKY PENÍZE. Potom je stav takový že vidíme kolik stát cpe peněz do zbytečné sračky a lidi v jednotkách končí, protože jim menší obce nemají ani na boty a nebaví je ležet pod tou 30 let starou avií každý druhý týden něco opravovat.
Jo a abych předešel dalším debilním otázkám tak ano máme SDH ano fungujeme celkem dobře asi 85% výboru SDH jsou členové jednotky. SDH se stará o mládež, kulturní akce družební aktivity. Platí výlety pro bývalé hasiče, dělá akce pro mládež i dospělé hasiče. JSDH se stará čistě o výjezdovou činnost, výcviky, údržbu techniky a zázemí.
Co se týká Okrsku tak jsme jeden z menších okrsků dříve jeden z nejaktivnějších avšak některé zajímá výjezdová činnost a kulturní akce jako nás. Některé zajímá jen ten debilní rádoby požární sport. Proto se veškeré společné akce zrušili a dělá se už jen schůze okrsku jednou ročně což je spíš večírek pro aktivní členy. Pravděpodobně se zruší i to. Co se týká OSH tak nás nezajímá - nic nám nenabízí a jen natahuje ruce a přijdou se nažrat když jsou výročí.. Na žádné postupové kola souteží v disciplínách požárního sportu nejezdíme.
-
Příspěvek od Karel Dvořák » 18.04.2018 08:43
Rozhodně jsem nechtěl rozdmýchávat nějaké spory. Jen jsem chtěl poukázat na to, že ve spoustě SDH a JSDH to funguje, což jsi mi potvrdil.
Na SH ČMS se mě nelíbí hodně věcí a také jsem to zde již psal. Určitě je vše o lidech. Některé OSH vychází dobře i z veliteli jednotek a třeba jim pomáhají s různými dovednostními soutěžemi (Pozor, nemyslím požární sport) apod.
Já osobně se domnívám, že orgány a funkcionáři SH ČMS (OSH, KSH) by měli být nápomocni nižším článkům a ne je jen úkolovat. Nižší články by měli hledat ve vyšších zastání a pomocnou ruku a ty by to měli akceptovat.
Karel Dvořák
-
Příspěvek od Kůďa » 18.04.2018 09:43
Tak toto jsem nechtěl rozdmychat. Tyto nesváry a urážet se. Chtěl jsem jenom poukázat na to, jak to opravdu je a že za tu dobu, co zde někteří vyvolali ostrou debatu k SH ČMS se nic nezměnilo a nezmění. To, že AV JSDH zastupuje 44 JSDH je pěkné, ale podle práva k ničemu. Přeci JSDH nemá žádný statut. Je to spolek, jako každý druhý. JSDHO nemůže zastupovat SH ČMS, a ani nějaké AV JSDH. AV JSDH může, pokud by toto chtělo dělat, to co má ve svých stanovách a jednat za jednotky, pokud je k tomu zplnomocno zřizovatel té dané jednotky. Jinak to je k ničemu. Ano mají zásluhu, dělají Workschopy a další odborná školení pro své zaevidované jednotky. To se jim nedá upřít. Ale nemůžou nic více. A na toto jsem chtěl poukázat. Proto jsem již několikráte psal, že se nic nezmění. Na toto přijde i malé dítě. Copak se bude někdo bavit s velitelem jednotky na krajském úřadu nebo na HZS KHK nebo na GŘ HZS, pokud k tomu nebude mít zplnomocnění od svého zřizovatele ? No přeci nebude. I pro tyto orgány je pro ně partner zřizovatel a ten i vše za jednotku podepisuje. Právě proto je napadáno SH ČMS, že jedná za JSDH a nemá s nimi nic společného. V tom je ten zakopaný pes. Pro tyto orgány je každá a obec a město, která jedná za svojí JSDH, samostatným subjektem a také nejednají za všechny jednotky najednou. Kdyby měli zplnomocnění, tak by mohli. Toto by třeba mohl vykonávat hromadně Svaz měst a obcí ČR, kde jsou naši zřizovatelé /obce a města/ sdruženi. A teď se na mě zase zlobte jak chcete, ale bohužel tak to je.jsdhmnapajedla píše: ↑17.04.2018 21:35S AV JSDH nikdo jednat nebude, pokud se nerozšíří. Zatím podle jejich mapy členů zastupuje 44 JSDH, v České Republice ale bylo ke 31.12.2017 celkem 6867 JSDHO. Tzn. že AV JSDH zastupuje pouze méně než 1% jednotek. Takže AV JSDH by se měla masově rozšířit oslovením všech JSDH v České Republice a nejlépe sloučit s Komorou velitelů JSDH, aby prokázali, že mají společný zájem a nejde jim jen o koryta... A pokud bude AV JSDH zastupovat 50 a více % JSDHO, bude mít její slovo také podstatně větší váhu a budou bráni jako relevantní partneři k jednání...
-
Příspěvek od Kůďa » 18.04.2018 10:04
-
Příspěvek od Civilizátor » 18.04.2018 10:56
Kůďa: JSDH není žádný spolek a už vůbec jako každý druhý. Za JSDH samozřejmě jedná její velitel, na to ho snad starosta jsmenoval ne? SDH samozřejmě může přežít déle, protože plesy a zaábavy, to je palčivý, neodkladný a jinak neřešitelný problém, zato s nehašenými požáry, nevyčerpanými sklepy, s mrtvýma lidma po DN, s tím se dá žít celkem v pohodě. Bože co ty tady (a nejen v tomhle vlákně) meleš za hovadiny, to snad ani není možné.
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 18.04.2018 14:00
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 18.04.2018 14:45
- Anybody.
Příspěvek od Anybody. » 18.04.2018 14:49
Nedělej ze sebe hlupáka, kterým nejsi. Ani jako pokus o troll to není moc dobré.
-
Příspěvek od Samik » 18.04.2018 16:19
A na druhou stranu vím i o JSDH které když skončilo SDH tak JSDH taky nebo je ve srabu. Není to vůbec o tom kdo bez koho může fungovat to je kravina a naivita. Je to o těch konkrétních lidech v těch vesnicích a hlavně o vedoucích (velitel jsdh , starosta SDH). A zdůvodňovat že SDH skončilo protože před 20 lety skončilo JSDH je taky blbost.
-
Příspěvek od Kůďa » 18.04.2018 18:47
-
Příspěvek od Civilizátor » 18.04.2018 23:55
Příspěvek od Sobiho » 19.04.2018 08:28
Kůďa
Nový příspěvek 18.04.2018 09:43
Citace: "Přeci JSDH nemá žádný statut. Je to spolek, jako každý druhý."
-
Příspěvek od Kůďa » 19.04.2018 09:50
Všem i Sobiho a Civilizátorovi přeji krásný slunný den.
Příspěvek od Sobiho » 19.04.2018 11:31
Zlehčovat svojí blbost srandou, je velmi laciné, zvláště z úst policisty a údajného zástupce VJ... Mě šíření blbostí a lží, oblbování ostatních, co nejsou znalí problematiky jako sranda nepřipadá... ale zase na druhou stranu, jak z toho jinak utéct že!?
A jen rozdíl AV JSDH sdružuje pouze VJ (jmenované a činné) popřípadě osoby, které určil k jeho zastupování. VJ zastupuje jednotku, neb dle zákona o PO odpovídá za připravenost a činnost JPO. Dle stanov AV JSDH jedná v zájmu svých členů a vstupem do AV JSDH s tím člen souhlasí.
SH sdružuje každého kdo zaplatí 100 Kč, bez jakéhokoliv vztahu k JPO, dle jejich informací mají cca 360 tisíc členů, dle ročenky HZS je v ČR cca 70 tisíc členů dobrovolných JPO. Ne všichni jsou členy SH, tudíž SH sdružuje převážně z naprosté většiny nečleny JSDH, tzn že cca 80% členů SH nejsou členy JSDH (i kdyby všichni členi JSDH byli zároveň členy SH).
To jen malá lekce legislativy, logiky a matematiky pro ty, kteří se naprosto neorientují v problematice a o JPO v ČR ví méně, než nic...
P.S.: Čísla byla pro jednoduchost (zvláště pro Kůďu) zaokrouhlena...
Já už mám krásný den od rána... už dlouho jsem se takové blbosti nenasmál! ;-)
-
Příspěvek od Domin » 19.04.2018 12:00
Je potřeba si uvědomit, že JSDH je organizační složkou obce, nemá právní subjektivitu a velitel jednotky je de facto zaměstnancem obce. Jakékoliv jeho členství v jakékoliv občanském sdružení, klidně ho nazývejme asociací, je jeho soukromá iniciativa a nemá v tomto směru žádný mandát jednat za jednotku obce a už vůbec ne za obec. Samozřejmě, jako občanské sdružení může asociace jednat s HZS a řešit otázky v teoretické a obecné rovině. Je potřeba si uvědomit, že za jednotku vždy jedná starosta obce, pro něho je to něco jako odbor obecního úřadu, ten rozhoduje jakou techniku a vybavení se pořídí, v jaké kategorii bude jednotka v obci, zda jednotka v obci bude atd. Velitel jednotky popřípadě asociace, může sloužit jako poradní odborný orgán, ale bude vždy na komunálních politicích jestli se tím budou řídit.
Pro HZS kraje je partnerem k diskuzi vždy obec, ne její jednotka resp. její velitel, toto je potřeba si uvědomit.
-
Příspěvek od Karel Dvořák » 19.04.2018 12:16
Není co dodat.
Kdo chce tak to pochopí.
Karel Dvořák
-
Příspěvek od Karel Dvořák » 19.04.2018 13:11
Karel Dvořák
-