medaile 150let
-
medaile 150let
Příspěvek od PepaJ » 03.11.2014 08:37
-
Příspěvek od Robert Petro » 03.11.2014 16:21
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 04.11.2014 07:48
https://www.facebook.com/sdhkrasnalipa
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Martin Kopecký » 04.11.2014 14:34
-
Re:
Příspěvek od Lída » 05.11.2014 07:56
Ano, od SH ČMS, protože nejstarší SDH slavil letos 150 let ;) A není to "ocenění" jako takové, medaile se vydali u příležitosti 150 výročí a vyrobil se počet dle předem daných objednávek. Třeba k nám do sboru jsem koupila dvě, dostanou ji dva starší členové, kteří pro sbor hodně dělají ale na jiné ocenění nedosahují.Václav Danita(bonita) píše:Medaily ke 150 letům? Kevšemu od SHČMS? To se dává? Omlouvám se ale tyhle věci fakt neznám. Jen mi to přijde divný.
PepaJ: přesně jak píše Zdeněk H - nosit se nemusí, umístění potvrzuji. Také jsem dostala, připínat si ji ale nebudu.
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 05.11.2014 14:45
-
Re:
Příspěvek od Lída » 05.11.2014 16:38
SH ČMS "pouze" zajistilo jejich hromadnou výrobu na základě požadavků SDH, objednat se dali jen přes OSH. Termín tuším do ledna, předání v dubnu (?) :)Václav Danita(bonita) píše:Takže nejsou od SHČMS ale od domovské organizace. Jinak by se nemusely kupovat. Mimochodem, my taky měli 150 let letos a raději jsme si pamětní medaile nechali udělat svoje. Nebudu k tomu živit další lidi :-)
Medaile od SH ČMS - Za věrnost, Za příkladnou práci, Za zásluhy atd.. hradí vždy ten, kdo o ně zažádá a následně je uděluje.
Ať už samotný sbor, okres, kraj. Takže i ty se platí. Stejně jako archy Čestného uznání a stužky.
Nevím jak jinde, ale u nás neplatíme jen za odznaky odborností - jako je např. vedoucí mládeže a rozhodčí.
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 05.11.2014 18:00
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 05.11.2014 19:54
-
Re:
Příspěvek od Lída » 05.11.2014 20:38
Chyba bude jinde ;) SH ČMS to mělo na dh.čku, prodej byl pouze přes OSH - sběr objednávek. Takže buď je chyba na OSH, že nedalo vědět, nebo je chyba u vás ve sboru, že se nezeptali.Václav Danita(bonita) píše:Ne, nechám to bez komentu. Že by nám třeba někdo ze SHČMS Dal vědět o nějakých medailých? Zbytečný se rozčilovat s tímhle spolkem.
Mám ;) A jinak některá OSH nakoupila i navíc (naše ne) a teď je nabízí volně k prodeji :) Nedávno jsem potkala nabídku na nějakých stránkách, případně bych dohledala..Václav Danita(bonita) píše:Když už nám nikdo medaile nenabídl, zkusím to jinak. Nemáte někdo jednu navíc a nechtěl ji vyměnit?
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 05.11.2014 21:19
Když máš, vyměníš? :-)
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 06.11.2014 14:27
-
Příspěvek od Lukáš -X- » 06.11.2014 14:42
Celý tenhle systém SH ČMS je postavený na hlavu. Příspěvky platíme všichni. Když je platíme pravidelně, můžeme dostat medaili. Tzn. nejvíc frček u nás v okrese mají lidé, kteří se často ani nepodílejí na PO, jen rok co rok utrousí na příspěvek.
Ale hlavně, když už chci klukům dopřát nějakou tu "frčku", musím si o ní na OSH požádat a samozřejmě jí zaplatit. Jaký má tedy význam, když si jí vlastně musím koupit. Ať já nebo sbor, to je jedno. Příspěvky přeci neplatíme sboru, ale sdružení ...
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 06.11.2014 14:47
-
Re: medaile 150let
Příspěvek od Lída » 07.11.2014 09:25
Ale takhle? Sbor si vyžádá evidenci, vidí že "počtem let" nárok je, tak proč mu ji nedat, že jo.. co na tom že dotyčného pár let u hasičů neviděli a navíc ani si pro to ocenění na schůzi nepřijde?
Nevím kolik platíte na OSH vy, jak jsem sem psala, u nás je to 100 Kč/osoba/rok. Něco si OSH nechává a ty peníze jdou do balíčku na zajištění okresní soutěže apod, zbytek jde na ústředí na pojištění. Medaile není zrovna levná záležitost, z čeho by se platili? Ať už od okresu, tak od kraje?
Samozřejmě, že pokud to ocenění uděluje OSH, taky ho OSH platí. Nebo odznaky rozhodčím - okres je potřebuje, lidi do toho jdou, naučí se, proškolí se, jsou k dispozici na soutěži - tak je blbost aby si odznak platili.
Jestli to Lukáši berete tak, že ten kdo platí dostane medaili, máte stejné myšlení jak jsem psala. K čemu?? Medaile Za příkladnou práci, Za zásluhy apod - ty se tak nejmenují jen tak pro srandu. A je na rozhodnutí členské schůze, zda a koho na toto ocenění po splnění všech náležitostí navrhne. Členská schůze s tím má a nemá souhlasit.. pokud je to u Vás nastaveno jinak, tak za to může vaše vedení, ne SH ČMS.
Medaile následně schvaluje Výkonný výbor OSH - a ten rozhoduje na základě dobrozdání, které je v žádosti uvedeno.Takže pokud tam někdo napíše a starosta sboru + člen výboru podepíše, že dotyčný je nejlepší z nejlepších, při práci pro sbor se může přetrhnout, má ty a ty zásluhy atd - tak je to schváleno, OSH ty lidi nezná. Při vyšším ocenění musí OSH samo postoupit tuto žádost na KSH, s tím zda doporučuje či ne - v případě že ano, i dopsat proč. A tak dále..
Pokud někdo dostane medaili Za příkladnou práci, přestože ho u sboru 17 let nikdo neviděl, ale "on před 25 lety řídil dopravu, když tu byla okrsková soutěž" tak je něco špatně. A tento příklad jsem si nevymyslela, bohužel..
Co se týče stužek za počet let u sboru, na které je nárok jen podle počtu let - taky nejsou zadarmo a OSH za ně musí SH ČMS zaplatit. Kde by bralo ale na to peníze?? Taky žádné nedostává, pokud si je nesežene od sponzorů samo nebo náhodou nezíská nějakou dotaci, příjem nemá.
- Václav Danita(bonita)
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Danita(bonita) » 07.11.2014 09:33
Mimochodem, proč u mě sdružení počítá roky až od osmnácti? Členem jsem od 7 let, od sedmi let za mě byly placeny členské příspěvky.
K těm financím- kdyby sdružení nevyhazovalo prachy za krávoviny typu- pelešení celej víkend v penzionu i pro lidi bydlící 5 kiláků daleko, bylo by to taky fajn. (příklad od nás ze školení vedoucích mládeže).
-
Příspěvek od Lída » 07.11.2014 12:25
A jak píšu - OSH/KSH nemá šanci ověřit pravdivost.To, že to lejstro podepsal starosta sboru se s jedním členem výkonnýho výboru, je přeci "záruka pravdivosti". Takže nerozdává OSH, rozdává SDH.
Protože v době Vašeho vstupu bylo členství dle stanov od 18. Já nastupovala v době, kdy bylo od šesti. Nyní je členství dle stanov od tří let.
Školení vedoucích mládeže - taky okres od okresu. Někde dělají na den, jinde na dva. Někde zaplatí oběd, jinde pití. Někde i noc. Někde platí vše OSH, jinde si kvůli vysokým nákladům každý nějakou částku přispívá. Přímo na školení se dostává nějaká částka z dotací (tuším MŠMT? ale nechci kecat).
U nás jezdíme, kdo to má daleko přespí, kdo blízko (a je pojízdnej) jede domů. Počet lidí je striktně omezen nejen podle toho, zda má sbor děti a kolik družstev, ale i podle toho zda s nimi něco dělají. A samozřejmě dle financí. Začínáme v pátek v pět, končíme mezi devátou-desátou, v sobotu začínáme v osm a končíme mezi pátou-šestou. Možná se někde peleší, ale u nás určitě ne :) Čímž nepopírám, že po skončení školení nezůstaneme ještě chvíli sedět u piva či skleničky vína.
Nelíbí se mi, jak každej vše hned odsoudí - a přitom ví prd o tom jaké jsou postupy, co se musí zajistit, kdo to ovlivní..nebo na nějakém takovém školení nikdy nebyl a jediný co vidí je, že tam spali i lidi co to měli pět kilometrů domů. Čímž neútočím na Václava, jen používám jako příklad :(
-
Příspěvek od Lukáš -X- » 07.11.2014 14:26
Školení - v pátek příjezd ve čtyři. Obvykle se čeká do večeře, kdo ještě dojede, po večeři se něco probere u piva a reálně se začne až druhý den.
Říct nemůžete nic, tedy můžete, ale pak nebudete jezdit nikam.
K medailím, že nejsou prostředky? Viděl někdo příjmy a dotace SH ČMS?! A proč na OSH (třeba u nás) je jeden zaměstnanec + jeden co pobírá jakési "odměny"? K dispozici služební auto (i pro soukromé účely), notebook, mobil .... Jo, chápu že na stužky nejsou peníze.
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky