Internetové stránky
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 12.05.2008 15:25
Zásadní rozcestník na Seznamu je zde: Zachranne a bezpecnostni-instituce/Hasicske-sbory. Tam je pak možno si volit dobráky, útvarové jednotky atd.
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Dalších asi 614 odkazů na stránky SDH je zde. Dají se řadit podle abecedy nebo podle kvality (hmm). Enjoy...
-
Příspěvek od Daddy Yankee » 12.05.2008 15:25
dotycny pan cekal a urcite ti podekuje..Vykoumal sem v podstate to same co ty,takze uz sem hazet nemusim.Ja nevim,ja nez bych nekomu vynadal a poslal ho do......,tak si radeji dam tu praci,neco najit......Ale kazdej sme jinej,holt!!
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Když už se k tomu dokopu, tak je taky pošlu do háje, ale zároveň tam dodám alespoň nějaký odkaz... třeba jim to příště dojde, že je mnohem rychlejší si párkrát kliknout sám, než čekat tejden na odpověď, která může být všelijaká ).
-
Je to uz par mesicu-nekdo chtel neco sehnat,tak sem mu odpovedel,ze uz se to tu probiralo nekolikrat,at hleda.Ale zaroven sem mu par odkazy pomohl.Ale tohle se tady deje porad.Ja nevim,kdyz nekdo neco shani,tak mu pomohu,ikdyz vim,ze to tu uz bylo.Ale vetsinou jde o to,ze tihle lide tu sou novacky,takze po nich nemuzem chtit zazracny veci. Taky sem tady zacinal a spoustu veci sem si uvedomil az postupem casu.
-
A taky se mi nelibi,ze nekteri jedinci delaji tak rikajic z komara velblouda... )To taky neni dobre!!
-
Příspěvek od Jiří Fojtík » 12.05.2008 15:25
Omlouvám se že odepisuji až dnes ,ale dříve sem se k tomu nedostal.Jak sem tak četl Vaše příspěvky tak musím uznat že jen asi tři možná čtyři lidé tady mají pochopení a dají si tu práci mi alespoň něco napsat těm bych chtěl poděkvat(Míra třetina,freek,Jarda Tomaštík ) a také asi i ruské vlaštovce ale jen za ty odkazy.Pak mne opravdu rozesmálo to že berete výraz,, hledej šmudlo" jako normální vyjadřování(mne to tedy moc nepřipadá).
Další co mne docela teda uráží je že jsem línej a něco podobného,snahu mám a hledal jsem to snad na všech možných serverech takže tu zmiňovanou lenost bych nebral jako moc aktuální.Dále bych se chtěl tedy omluvit za to že sem si sem dovolil dát svůj dotaz. Dotazem bylo směřováno zda-li tu nejsou lidé od těchto SDH.A pokud si myslíte že to zde nemá co dělat že si to mám najít tak mi vysvětlete k čemu by pak tento server byl dobrý?
P:S Jen tak abych to upřesnil ještě děti nemám jelikož sem teprve student sřední školy, který se pouze ve svém volném čase zajímá o hasičskou techniku. Pochopitelně že kdybych byl již někde u hasičů zaměstnán tak že bych těch zdrojů měl více.
S pozdravem
-
Příspěvek od Ondra Belica » 12.05.2008 15:25
teď to neber nijak zle, ale vznést dotaz ohledně webových stránek zavání trochu ulejváctvím, neboť internet v tomto směru nabízí spoustu možností, jak dojít k cíli. Zvládnou to jak staří taťkové (včetně toho mého), tak i mladí kluci, kteří dokáží na netu to, o čem si mohu nechat pouze zdát.
Něco jiného by bylo, pokud by jsi se ptal na SDH v okresu Most. Ta totiž na netu už nemusí být tak snadno k nalezení. Vsadím se, že v takovémto případě by se všichni, kteří o nich něco vědí, ozvali a napsali Ti o nich, tomu věř.
Výraz hledej šmudlo je dnes opravdu naprosto normální (běžný). Před pár lety se to objevilo v nějakém filmu a náš národ jej přejal za svůj a užívá jej. Stejně tak jako dávám bolševikovi rok, maximálně dva, problém týhle země je, že tu lidi málo hulej, anebo třeba tak sníme psy.
Nemusí se Ti to líbit, ale asi si na to budeš muset zvyknout. Užívá se to tak a užívat se to bude i nadále.
Nevím, zda někdo explicitně řekl, že právě Ty jsi líný, ale rozebírala se tu obecná pohodlnost našeho národa. Kdybys hned v úvodu napsal, že jsi hledal sám, ale neúspěšně, určitě by se k tomu lidi postavili jinak.
Neomlouvej se za to, že jsi sem dal dotaz. Stavíš se pak do pozice ublížence. To není to pravé ořechové. Dal jsi sem dotaz, jehož formulace byla taková, že si někteří, včetně mě, vyložili jinak. Spustilo to slovní přestřelku, stalo se. Nebe je dál modrý (když dnes koukám ven, tak spíš šedý), holky jsou furt krásný a jídlo stále chutné. Tak to tak ber a nadnes se přes to. Těch přestřelek na požárech ještě zažiješ. Nikdo Tě ze serveru nevyhání, tak se do takové pozice nestavěj.
Tvé zájmy coby studenta střední školy, Tě jen šlechtí. Kdybys byl zaměstnán u hasičů, neznamená to, že bys měl více zdrojů. Studentů středních škol se zájmem o hasičinu je tu spousta a mnozí z nich si zaslouží uznání. Ať už se jedná o Lukáše Vejvara, Marka Motyčku, Martina Říhu, Standu Grima a mnohé další, na které jsem teď asi zapomněl. Takže nekuř, cvič a zakrátko budeš zase chlapík (je to normální vyjadřovací výraz, převzatý od Mirka Dušína, který užívají lidé, kteří četli Rychlé Šípy)
Dandík
Není to tak jak píšeš. Přečti si pozorně veškerou diskusi. Jirka dostal své informace, a vznikla diskuse na téma pohodlnost našeho národa. Nic jiného nevychová poctivého člověka tak jako snaživost v mládí (pro ty urážlivé, je to výrok Rychlonožky z Rychlých Šípů)
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Ondrou vpodstatě ve všem. Co se týče té "nezkušenosti"... jsou weby nebo diskuzní fóra, kde je za podobné dotazy výstraha, při dalším takovém může následovat banán. A nikdo neřeší, jestli je uživatel nezkušený nebo líný nebo to byla jen provokace (teď to nevztahuji na tento případ, ale obecně). Tady je to, IMO, ještě úplně vpohodě, sice se trochu zaprská, ale nakonec se nic neděje a někdo ten odkaz nakonec napíše. Pokud se to někomu nelíbí nebo s tím má problém, má smůlu, na diskusních fórech bývají často nastavena dost tvrdá pravidla ve smyslu co se smí psát a co ne, jaké obrázky se mohou vkládat atd. Tak si važte toho, že tu nic takového není (až na takové to běžné varování). Takový freek by si na diskuzácích, které znám, ani neškrtnul.
A mimochodem, odkaz na další seznam hasičských adres máte přímo na této stránce, vpravo dole. Už se to tu řešilo vícekrát, stačí si jen projet diskuse. Já vím, zabere to spoustu času, ale tak už to bývá.
P.S. Když jsem se prvně dostal ke GPS navigaci a k nejmenovanému webu, který se mj. zabývá databázemi zájmových bodů, tak jsem strávil několik nocí pročítáním mnoha desítek diskusních vláken s mnoha stovkami příspěvků, abych alespoň rámcově pochopil, o co se v navigačním světě i na tom serveru jedná. A že jsem těch otázek a problémů k řešení měl hodně, protože jsem získal navigaci bez návodu a věděl jsem opravdu starou belu. S nejasnostmi jsem pak nestrašil ve fóru, ale obracel se pomocí soukromých zpráv (zde na Požárech bohužel nemožné) přímo na správce kategorií nebo na adminy - no a dopadlo to tak, že mám dnes na krku už tři vlastní kategorie a navigační SW ve formě, o které se 90% uživatelů může jen zdát, kdyby vůbec měli o něčem takovém potuchu .
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Tedy vpravo dole pod seznamem aktuálních příspěvků .
-
Tak nevim Ondro,jak to myslis,ale poradne si precti tvuj posledni prispevek.Trosku Ti pomohu:
Tvoje veta:"Něco jiného by bylo, pokud by jsi se ptal na SDH v okresu Most. Ta totiž na netu už nemusí být tak snadno k nalezení. Vsadím se, že v takovémto případě by se všichni, kteří o nich něco vědí, ozvali a napsali Ti o nich, tomu věř."
A puvodni dotaz Jiřího Fojtíka zněl:"Dobrý den chtěl bych poprosit o internetové strányk dobrovolných hasičů z okresu Most."
Tak ti nevim,jak si to myslel,ale to je jedno.Jak si rekl-nebe bude stejne modry a holky a pivo porad stejne dobry.Ale co se mi nelibi ze strany tech zkusenych tady na pozarech,je to same na co ste zde resgovali-lenost a pohodlnost.Jirka v puvodnim dotazu nenapsal,proc jej nemuze najit a Vy ho hned hazete do jednoho pytle.To taky neni fer.
Kazdej sme jinej,me by se vyraz "hledej smudlo" nedotkl a hodil bych ho za hlavu,ale kazdej ma jinou povahu.A pokud nastane takova situace a cloveka to trosku veme,tak by se taky sluselo se mu omluvit a ne se arogantne vymluvit na to,ze se to zde pouziva.Mno holt kazdej sme jinej...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Stanislav Kaisler » 12.05.2008 15:25
Já jenom doplním, že hláška "hledej šmudlo" je z cimrmanovské hry Vražda v salónním kupé případně z filmu Rozpuštěný a vypuštěný, který byl natočen na její motiv. A předpokládám, že pisatel ji tedy nemyslel nijak pejorativně, nicméně připouštím, že kdo ji v této souvislosti nezná, může s ní mít problémy.
-
Příspěvek od Ondra Belica » 12.05.2008 15:25
rozlišuj v mém příspěvku dvě věci:
1. poptávku po SDH (což se na netu vyhledává hůř)
2. poptávku po webech SDH (což lze při troše snahy na netu vyhledat snáze)
Myslím si, že je zbytečné to znovu vysvětlovat, ale pro velký úspěch to ještě jednou zmáknu. Seznam SDH mívají většinou krajská sdružení hasičů, HZS kraje, HZS ČR a tak. Nebývají veřejně přístupné. Přesto si o jejich vydání můžeš zažádat v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím. Prostě živit trošku byrokracie.
Webové prezentace si SDH tvoří samy, dávají je na web, vzájemně si vyměňují odkazy s jinými sbory, dávají je do různých rubrik webových vyhledávačů a nastavují různá klíčová slova, podle kterých vyhledáš právě je. Stačí jen trocha snahy, posadit se k netu, zapnout seznam.cz, (když už odmítáte užívat google.com anebo jyxo.cz) a zadat klíčová slova do vyhledávače. Dokonale to o něco výše popsal východní fógl.
Házení do jednoho pytle možná není fér, ale vyhnout se mu nedá. Neustále se zde někdo vyptává na něco, co zaznělo v jiné diskusi o týden dříve. A přitom i zde na požárech výborně funguje vyhledávač, kde si můžeš vybrat vyhledávání buď ve článcích, v příspěvcích anebo v diskusi anebo ve všech či v některých. Přesto zde lidé raději založí novou diskusi, než aby si dali pět minut práce s prohlídkou starších příspěvků
Je smutné, že Jirka doplatil na úmysly a jednání druhých, ale to se v životě prostě děje. Kdyby hned v úvodu napsal to, že to zkoušel, ale neúspěšně, nikdo by jej do pytle s flákači neházel. V tom jsou diskuse mnohdy tvrdé. Tady je to cena za absenci banů (jahod, které popisoval rašn svolou). Nelze v tom hledat spravedlnost, je to nutné brát jako fakt.
Standa K.
Díky. Já marně pátral v paměti a nemohl jsem si vzpomenout na zdroj. A to jsem k Vánocům 2006 dostal kompletní edici Cimrmanů.
-
Jeee,omouvam se Ti.Nevsiml sem si rozdilu o kterem si hovoril ty a na ktery se ptal Jirka.... Tak jeste jednou sorac,ted je mi to nad slunce jasne..
-
´Je možné že sem si ten výraz vzal až moc osobně ale prostě když jsem četl ty příspěvky tak mne docela naštvali z toho asi vyšel i ten poslední článek kde sem možná některé lidi urazil..Opravdu sem se snažil jaké koli stránky o SDH okresu vypátrat a příliš se mi to nedařilo to byl jediný důvod proč sem se ptal zde a bohužel ničeho konkrétního sem se nedočkal což mne docela mrzí.Nevím jak to připadá Vám ale mne opravdu některé příspěvky naštvali.A ta omluva byla myšlena v ironickém smyslu.
P:S Pokud by to bylo možné tak bych Vás chtěl poprosit ještě o jednu věc, sice sem nepatří, ale nebudu kůli tomu zakládat nové téma.POkud je zde někdo z okolí mostu tak bych se chtěl zeptat zda- li nemáte někdo informaci o jednom krásném Mercedesovi který tu jel včera, ale netuším komu by mohl patřit.Doufám že Hzs most, ale to nevím proto bych se chtěl zeptat zda-li o tom někdo něco nevíte
Díky Jirka
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Na téhle adrese najdeš v kolonce ODDĚLENÍ OBRANY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ kontakt na velitele SDH Most včetně emailu a mobilního telefonu. Dál už je to na tobě
-
Díky za odkaz a o tom Mercedesovi jak sem psal tady někdo něco neví?
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky