Zdravím,
jaké dotace může získat Sbor Dobrovolných Hasičů? Nemylím - jednotku požární ochrany obce (JSDHo) ale čistě sbor. Tudíž nemám na mysli dotace např. na pořízení cisterny, ale ptám se, jaké druhy dotací pro SDH existují a na co bychom mohli samostatně - tedy bez účasti obce žádat?
Můžeme jako sbor žádat např. o motorovou pilu?
PS:
obec cca 450 obyvatel, my jsme JPO V (bez automobilu a bez jakékoliv další techniky, máme jen PS 12), do 5 km máme HZS a JSDH JPO III
Dotace
Ze života jednotky i sdružení...
-
-
Příspěvek od DAVID HOMOLA » 13.10.2015 17:55
My jsme například před několika lety,jako SDH získali dotací na PVČ,na základních a středních školách od nadace T-Mobile. Spoluúčast byla 10%.Řekl bych,že to chce hledat a zkoušet. Našeho starostu,to tehdy stálo několik večerů strávených nad psaním žádosti, a nás jako kolektiv zhruba desítku provedených školení na různých školách v našem okolí.To je ovšem činnost kterou provádíme každoročně, takže se dá říct že jsme na to tehdy vydělali.
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 13.10.2015 19:08
Koukni se na stránky vašeho kraje, zde se vždy nějaké dotační tituly pro SDH najdou.
U nás ve středočeském kraji je dostupné třeba toto - http://dotace.kr-stredocesky.cz/ku-dotace-application/
Je tam více programů (sport, mládež, kultura .....)
U nás ve středočeském kraji je dostupné třeba toto - http://dotace.kr-stredocesky.cz/ku-dotace-application/
Je tam více programů (sport, mládež, kultura .....)
-
Příspěvek od Roman Šimša » 13.10.2015 19:55
Já právě každou chvíli zkouším vyhledávat různé dotace, granty, ale třeba i soutěže a jiné možnosti, jak pro náš sbor získat nějaké peníze, ale z 95% nacházím dotace pro JSDH - tudíž musí žádat obec a ne já - za SDH ... :/
-
Příspěvek od Mrázek Michal » 13.10.2015 20:55
Na tom odkazu (netuším z jakého jsi kraje), co jsem ti psal, jsou dotace jak pro JSDH tak i pro SDH. Jsou to různé programy, například na podporu kultury, soutěží ......., stačí jen vybrat a správně zažádat. My žádali loni a letos znova a pokaždé jsme dotaci získali.
-
Re:
Příspěvek od Mrázek Michal » 13.10.2015 21:02
Promiň, vložil jsem špatný odkaz, tento je ten správný:Mrázek Michal píše:Na tom odkazu (netuším z jakého jsi kraje), co jsem ti psal, jsou dotace jak pro JSDH tak i pro SDH. Jsou to různé programy, například na podporu kultury, soutěží ......., stačí jen vybrat a správně zažádat. My žádali loni a letos znova a pokaždé jsme dotaci získali.
http://www.kr-stredocesky.cz/web/urad/f ... dnotek-sdh
-
Žádost o dotace na vycházkové uniformy
Příspěvek od Roman Marik » 11.02.2016 21:21
Dobrý den , potřeboval bych poradi kde a jak přesně žádat o dotace pro SDH na vycházkové uniformy. Co jsem se dočetl tak se žádá Krajském úřadu ?
-
Re: Žádost o dotace na vycházkové uniformy
Příspěvek od Lída » 12.02.2016 08:10
Dobré ráno..Roman Marik píše:Dobrý den , potřeboval bych poradi kde a jak přesně žádat o dotace pro SDH na vycházkové uniformy. Co jsem se dočetl tak se žádá Krajském úřadu ?
podle toho jak je vypsána dotace, případně pod co to jde "schovat". Ať už vypisované dotace obcí/městem, nebo krajem, nebo dle grantového kalendáře, či místními MAS. Co tak vidím tak nevím o nikom kdo by dostal čistě jen na ně, víceméně kdo o ně žádá to zahrnuje do celkové žádosti, např. oslav sboru (napíše o Kč na zajištění akce, kde budou jednou z položek právě i vycházkové obleky).
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz