Dobrovolní hasiči
Ze života jednotky i sdružení...
Příspěvek od » 13.05.2009 19:19
Je to tak. Musím říct že naše jednotka před rokem nevlastnila ani jeden zásaháč, a to jsme JPO III. Ale podle mého názoru je to hlavně také o vedení a vedení obce. A ještě mě vždy dostane když někdo vydá nějakou vyhlášku že hasiči mají mít tohle a támhleto, ale že by někdo poslal na to nějaké peníze či poradil kde je vzít to je ani nenapadne. Vono vše v našem státě stojí za .......
-
Příspěvek od Petr Měrka » 13.05.2009 22:23
[ - 13.05.2009 19:19] Zcela souhlasím.My jsme také JPOV,ale snažíme se pomalu vybavovat jak to jde.Je to především o spolupráci s obcí.Nedávno jsme taky neměli nic(asi čtyři roky nazpět).Loni se nám podařilo vyměnit Avii za Trambuse a dnes nám přišla motorová pila.Je to především o tom,že člověk se pro tato jednání musí obrnit pevnýma nervama a nesmí se nechat odradit prvním neůspěchem.My jsme o výměnu techniky bojovali rok a půl.
Ze začátku o tom nechtěl nikdo ani slyšet,ale postupem času se situace pod tíhou různých argumentů obracela.
Co se týká konkrétně pily,tak když jsem ji měl zařazenou do rozpočtu na letošní rok,bylo mě řečeno,že ji nepotřebujeme.A ejhle,přilétla vichřice dolámala pár stromů které ohrožovaly bezpečnost lidí a najednou se pořídila jednotce pila.Někdy i takovéto situace dokážou pomoct a přinutit odpovědné lidi o přehodnocení názoru a konkrétní situace.
Ze začátku o tom nechtěl nikdo ani slyšet,ale postupem času se situace pod tíhou různých argumentů obracela.
Co se týká konkrétně pily,tak když jsem ji měl zařazenou do rozpočtu na letošní rok,bylo mě řečeno,že ji nepotřebujeme.A ejhle,přilétla vichřice dolámala pár stromů které ohrožovaly bezpečnost lidí a najednou se pořídila jednotce pila.Někdy i takovéto situace dokážou pomoct a přinutit odpovědné lidi o přehodnocení názoru a konkrétní situace.
-
Příspěvek od batos bartanan » 13.05.2009 23:31
Myslím si, že to video je dobré. Chtel jsem se jen zeptat hasičů z Domašína, jestli se situace od roku 2001 zlepšila??? Myslím tím MPT v jejich okrsku, třebas jesti jednotky které měli traktory mají aspon Avie??? DÍK.
-
Příspěvek od Pavel Klimeš » 14.05.2009 19:59
[batos bartanan - 13.05.2009 23:31] V naší jednotce určitě, máme už docela dobré vybavení a před dvěma lety nám město zakoupilo starší Nissan Patrol a jsme už dlouhou dobu JPO III. Ale bohužel ostatní sbory, (tedy co jsou na tom videu) pořád disponují pouze traktory z místních JZD Ale budeme doufat, že se to někdy změní.
-
Příspěvek od J. Odrazil » 15.05.2009 08:03
Já osobně smekám před nadšením členů jednotek, které od činnosti u hasičů neodradí ani to, že jim obec neposkytne potřebné vybavení. Podle mého mínění je daleko jednodušší vykonávat nějakou hasičskou činnost když má jednotka kvalitní vybavení a kvalitní "zázemí". A je s podivem, že když se na nějaké akci sjedou jednotky s různou úrovní vybavení, že to členy těch hůř vybavených jednotek neodradí a jak napsal výše Pavel Klimeš : .....Budeme doufat, že se to někdy změní...... To čekání může být i deprimující. Proto fandím těm, kteří to vydrží.
Jiří Odrazil
Jiří Odrazil
-
-
-
-
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH