Sečteno, podtrženo. I kdyby do ted, než vyšel ten druhý článek nikdo nelhal, ted už je jasné že se tady lže. Nejde mi do hlavy že by to bylo jen v JMK? Asi se něco děje.
Ještě přidám můj názor, který zde ostatně prezentuji delší dobu. Když se musí tak šetřit, proč musí mít každá obec svojí jednotku? Nezdá se vám to zbytečné? Mě ano, Zbytečně se nakupují věci, které nejsou tolik potřebné a stačilo by jich v rámci nějakého územního míň. Takhle se nakupují zbytečně. Nakupují se OOP a pak daná jednotka nevyjede ani jednou za rok a přitom v sousední obci mají tu samou jednotku a ta vyjede jednou? Co to sdružit? Je tu zkrátka přehasičováno. A to nemyslím nějak hanlivě. Jeden pól jsou kancelářský a druhý pól jsou zbytečné jednotky v každé obci. Dále bych viděl budoucnost v nějaké organizaci sdružující (zastřešující) JSDH. Ty jsou zatím mezi mlýnským kamenem v podobě nějakého zákona, vedením HZS a samotným zřizovatelem. (Pak jsou ještě další v podobě zaměstnavatele, manželky, milenek atd.

) Platná legislativa není dodržována v nejčastějším případě ze strany zřizovatele, dále pak a bohužel vidím dnes a denně ze strany velitelů a pak ze strany HZS. Nikde žádný postih. Ono to ani taky moc nejde. Protože je nás dobráků zbytečně moc v chaotickém a pro zřizovatele tařka finančně nemožném pojeti zákonů a vyhlášek. Zde vidím cestu jak ušetřit. Další je pak cilivé zpracování PPP a spolupráce mezi jednotkami HZS a SDH. Možná dojde i na přesvědčení že je nějaká stanice HZS se bude muset zrušit, ale viděl bych to velmi nerad. Znova upozorňuju že jsem jen dobrák, nikoliv profík.