Barva přilby
Ze života jednotky i sdružení...
-
Příspěvek od Hynek Obroučka » 24.12.2013 12:46
V Praze je to v podstatě stejně - hasiči bílé pásky, VD modré, VČ červené + v páscích příslušnost (HZS Praha) a jméno. Červenou helmu má pouze stálý řídící důstojník, dříve zvaný velitel směny.
- Blondynelover
Re: Barva přilby
Příspěvek od Blondynelover » 06.08.2014 17:27
Od 24.4. 2014 tu máme nový Předpis č. 69/2014 Sb.Vyhláška o technických podmínkách věcných prostředků požární ochrany.
"9. Materiál skořepiny je proveden v barvě žlutá, žlutá fluorescenční, nebo žlutozelená luminiscenční.
10. Přilba ve vybavení Hasičského záchranného sboru České republiky může mít povrch skořepiny proveden i v jiné barvě než je uvedeno v bodě 9."
Takže JSDHO už nemusí mít pouze luminiscenční, ale může mít i fosforové a žluté.
Celé znění:
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-69
"9. Materiál skořepiny je proveden v barvě žlutá, žlutá fluorescenční, nebo žlutozelená luminiscenční.
10. Přilba ve vybavení Hasičského záchranného sboru České republiky může mít povrch skořepiny proveden i v jiné barvě než je uvedeno v bodě 9."
Takže JSDHO už nemusí mít pouze luminiscenční, ale může mít i fosforové a žluté.
Celé znění:
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2014-69
-
Příspěvek od hafina » 01.01.2024 09:58
Kluci, máme tady pokyn GŘ označení hasičů u zásahu
https://www.hzscr.cz/soubor/pokyny-gr-h ... u-doc.aspx
nicméně se mi nedaří furt nikde vyčíst, jak je to s barvou nápisu na přilbách u ŘD a vyšetřovatelů. Je to jen taková blbost, ale někde jsem viděl červené nápisy, někde černé, tak mě napadlo, jestli je někde napsané, jak by to mělo být správně.
https://www.hzscr.cz/soubor/pokyny-gr-h ... u-doc.aspx
nicméně se mi nedaří furt nikde vyčíst, jak je to s barvou nápisu na přilbách u ŘD a vyšetřovatelů. Je to jen taková blbost, ale někde jsem viděl červené nápisy, někde černé, tak mě napadlo, jestli je někde napsané, jak by to mělo být správně.
-
-
Příspěvek od Oretone » 02.01.2024 07:26
jak neni? a tohle je co? :)
Označení hasičů barevným provedením povrchu skořepiny přilby
(1) Funkce řídícího důstojníka MV-generálního ředitelství HZS ČR, krajského a územního řídícího důstojníka HZS kraje a velícího důstojníka směny HZS kraje může být označena provedením povrchu skořepiny přilby v červené nebo červené fluorescenční barvě.
(2) Vyšetřovatel požárů může být označen provedením povrchu skořepiny přilby v modré barvě.
-
Příspěvek od Edison » 02.01.2024 10:02
Ale mu nejde o barvu skořepiny ale o barvu nápisu na ni.Oretone píše: ↑02.01.2024 07:26jak neni? a tohle je co? :)
Označení hasičů barevným provedením povrchu skořepiny přilby
(1) Funkce řídícího důstojníka MV-generálního ředitelství HZS ČR, krajského a územního řídícího důstojníka HZS kraje a velícího důstojníka směny HZS kraje může být označena provedením povrchu skořepiny přilby v červené nebo červené fluorescenční barvě.
(2) Vyšetřovatel požárů může být označen provedením povrchu skořepiny přilby v modré barvě.
-
Příspěvek od Oretone » 02.01.2024 10:05
tak ty jsou dane. Rozlisit vysetrovatele a RD jde podle barvy helmy. Tak jak nalozi s pokynen GR dane utvary to uz neovlivnime. Ale v MSK se snazi to mit podle pokynu . Vysetrovak s tou modrou kazdopadne jezdi :D
Zpět na „Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz