Zásahové proudnice
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Zásahové proudnice
Příspěvek od hacek jarda » 14.08.2019 21:03
Zdravím chlapy, chtěli bychom si pořídit zásahovou proudnici, našel jsem typ C52 TAJFUN PROFI, jaké máte zkušenosti vy a či nám můžete doporučit jiný typ.Dík Jarda
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zásahové proudnice
Příspěvek od tomashofman » 14.08.2019 21:28
My jsme spokojeni s Rosenbauer Select Flow, je lehká, dobře se drží. Záleží asi kolik chcete investovat a jak často ji budete používat.
https://hasicihrebec.cz Hasiči Hřebeč JPO III/1
-
Příspěvek od Jaroslav Kroupar » 15.08.2019 16:59
Ahoj, proudnice protek jsou moc dobré, ale ta cena. Pokud chcete něco obdobného mohu doporučit i proudnici Galaxie Klasik 500. Kvalitní za rozumnou cenu.
Při výběru proudnice je důležité, průtok, možnost nastavení průtoku, funkce proplach(flush) u starších turbo proudnic se stávalo že se zanesli třeba jemným písečkem, rezem případně žabincem, při užití některých vodních zdrojů a to u zásahu dost otravovalo. Musele se buť vyměnit, nebo si ji vyčistit a pak pokračovat, zde to odpada. A je dost dobré si vyzkoušet jak je dlouhý krok otočení od plného proudu ke cloně. Je dobré aby to šlo bez přehmatu. Kdo zná, již ví proč!
Při výběru proudnice je důležité, průtok, možnost nastavení průtoku, funkce proplach(flush) u starších turbo proudnic se stávalo že se zanesli třeba jemným písečkem, rezem případně žabincem, při užití některých vodních zdrojů a to u zásahu dost otravovalo. Musele se buť vyměnit, nebo si ji vyčistit a pak pokračovat, zde to odpada. A je dost dobré si vyzkoušet jak je dlouhý krok otočení od plného proudu ke cloně. Je dobré aby to šlo bez přehmatu. Kdo zná, již ví proč!
-
Příspěvek od Edison » 15.08.2019 20:48
Jak bylo řečeno Protek je TOP sní se pracuje nejlíp. pokud máte dost peněz a jste JPO II nebo III tak určitě alespoň jednu bych doporučil.
Špatná není ani Turbo supon Já je loni kupoval k nám do jednotky protože je mám odzkoušené a za tu cenu udělají hodně muziky.
Špatná není ani Turbo supon Já je loni kupoval k nám do jednotky protože je mám odzkoušené a za tu cenu udělají hodně muziky.
-
Příspěvek od hacek jarda » 15.08.2019 21:10
Díky za odpovědě, myslím že Galaxie Klasik by nám mohla pro začátek stačit, jsme JPO V a nedávno jsme si pořídili cisternu, tak se snažím vybírat dle rozpočtu, časem se ukážou zkušenosti, proto si pro začátek nechám poradit od zkušenějších kolegů.Dík Jarda
-
Příspěvek od Kuba_T » 16.08.2019 23:51
Díval jsem se na Galaxii klasik a připadá mi, že je to druhá z našich starších proudnic. Máme na ní sice jinou otevírací páku (stejnou jako na Tajfun Profi), ale ovládání průtoku a tvaru proudu je stejné. Možná máme nějaký starší model ...
U nás slouží dlouhé roky téměř bez problému. Měnili jsme jen plastový ozubený kroužek. Pokud budete poctivě po použití čistit "flushem", bude sloužit dobře.
U nás slouží dlouhé roky téměř bez problému. Měnili jsme jen plastový ozubený kroužek. Pokud budete poctivě po použití čistit "flushem", bude sloužit dobře.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky