V-40 Práce ve výšce a nad volnou hloubkou
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
V-40 Práce ve výšce a nad volnou hloubkou
Příspěvek od SDHhasiči » 22.02.2022 21:03
Zdravím.. jelikož bych měl být poslán na kurz V-40 tak mám jeden celkem důležitý dotaz.. jsme JPOV a bohužel se bojím výšek a jak jsem si všiml je tam předmět Práce ve výšce a nad volnou hloubkou přesněji Praktický výcvik – sebezáchrana, jištění, základní lanová technika jak je to s lidmi kteří se bojí výšek? je to vysoko nebo to bude spíše něco jako teorie pár uzlů a konec?
-
Re: V-40 Práce ve výšce a nad volnou hloubkou
Příspěvek od rowan » 22.02.2022 21:40
Dosta záleží na konkrétním územním odboru. Já osobně jsem to dělal ještě v Jánských a tam jsme týden seděli na učebně. A co dělali dva kluci letos, tak e-learning a praktická byla jen v učebně, takže tak se vlastně nic nedělalo.
Nebál bych se toho.
Nebál bych se toho.
-
Příspěvek od Kuba_T » 22.02.2022 22:17
Od JSDH se očekává, že budou umět základní činnost ve výškách.SDHhasiči píše: ↑22.02.2022 21:03Zdravím.. jelikož bych měl být poslán na kurz V-40 tak mám jeden celkem důležitý dotaz.. jsme JPOV a bohužel se bojím výšek a jak jsem si všiml je tam předmět Práce ve výšce a nad volnou hloubkou přesněji Praktický výcvik – sebezáchrana, jištění, základní lanová technika jak je to s lidmi kteří se bojí výšek? je to vysoko nebo to bude spíše něco jako teorie pár uzlů a konec?
To je pracovní polohování a sebezachrana - slaneni na opasku a dulfer.
Uzly podle cvičebniho řadu.
Jak to bude probíhat záleží na lidech, kteří kurz provedou. Z mých zkušeností ale vím že zrovna tohle se moc nehroti. Vědět bys to ale samozřejmě měl.
-
Příspěvek od hasič198 » 23.02.2022 15:04
Ahoj, já když dělal základní kurz (Vysočina 5 roků zpět) tak to bylo jednoduché vylezli jsme na cvičnou věž do posledního okna, tam jsme se uvázali (sami) a když jsem byl venku tak se mě instruktor zeptal "zkontroloval si ho" a šel jsem dolu. Bojím se též výšek a z uzlů mám paniku, ale prý takový u hasičů nemají co dělat. Když jsem doplachtil dolu občas i hlavou napřed. tak mi bylo sděleno že to snad ani nevyžadovali. Bohužel sebejištění je u hasičů asi opravdu základ.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky