pro pany Porkata a Fireman Ex-professo :
u HZS jsem 6 rokem takze myslim o tom neco malo vim ,ikdyz asi ne tolik co vy.
chtel jsem jen upozornit na neco co podle me neni uplne v poradku a nad cim by se nekdo mel zamyslet a u ceho jsem osobne byl.
Ptate se kde se DN stala a kam jsem se dovolal?
Ok.Stala se na hranici Parduickeho a Kralovehradeckeho kraje ,presneji cca 300m od neho.
Kam jsem se dovolal???to je otazka.Jak urcite dobre vite kdyz vytocite 112 nemusite se nutne dovolat na operacni prislusneho ani sousedniho kraje ale treba na druhy konec republiky proste tam kde je zrovna volno.Z toho prameni dalsi uzasna vec tohodle systemu a to je znalost mistopisu operatora ktery sedi treba 200km daleko.
v tomhle pripade jsme meli stesti jelikoz operacni presne vedela o jaky zatacce je rec.Ono tam totiz o DN i s tragickymi nasledky nebyva nouze.Takze to byli zrejmePCE nebo HK.
Ano tuhle nehodu jsem dotahnul do extremu ale nemyslim ze by to bylo sci-fi.Tohle se klidne pri celnim narazu do stromu kdy ridic usnul a nebrzil mohlo stat
TAky si osobne nemyslim ze by fakultni nemocnice v HK vzdalena od DN cca5km nemela volnou sanitu a nebo vybaveni.Totez plati i o CPS HZS v HK.Proste mi prislo hodne divny hnat sanitu z vice jak 20 km vzdalenych Pardubic a hasice 13km vzdaleny detasky kdyz 5km daleko je nemocnice a stanice HZS.
Nebo si myslite ze kdyby mu to tam treba utrhlo nohu nebo co ja vim ,proste potreboval by neodkladnou lek.peci s vyprostenim tak by byli vyslani ty z HK???
Asi tezko co.Oni totiz nemuzou vedet co se na miste deje.Kolikrat jsme dojeli na pozar hlasenej jako kontejner nebo horici plechovka barvy a byl z toho zasah na celou noc pro nekolik jednotek.
A to ze je prikaz vozit pacienty do spadovych nikoliv nejblizsich nemocnic neni z me hlavy ale od cloveka co s rychlou jezdi.
Panove pokud si myslite ze jen kopu kolem sebe,plkam a placam nesmysly tak si to myslete....je mi to fuk.
Vam preju aby jste se do takove situace nikdy nedostali a nepocitili na vlastni kuzi co je spadovost a hranice kraje.
PS.Ten dotycny ridic lezi na JIP v Pardubicich dle poslednich info PČR.
Smrt kvuli 200 metrum
Aktuální problémy, neshody, trable...
- Václav Porkát
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Václav Porkát » 08.08.2009 10:13
[man.fire - 08.08.2009 00:36] Popsal jste to temer dokonale, kazdopadne mi z toho neplyne, ze to nemohlo byt alespon z casti tak, jak jsem si dovolil zbytecne zaspekulovat. Rozhodne jsem nikde netvrdil, ze u teto udalosti bylo ohledne povolani vse koser, ale bez podkladnych informaci se muze opravdu jen spekulovat PROC to, PROC ono. Proto jsem napsal sve komentare.
wap - POŽÁRY.cz (DPV)
-
Příspěvek od Ex-professo » 08.08.2009 11:50
[man.fire - 08.08.2009 00:36] Pokud chcete poukázat na nějaký nešvar, popište ho tak, jak se stal. Ve vašem článku v podstatě jen spekulujete a z tech spekulací vyvozujete závěry a k tomu ještě předjímáte rozhodnutí, která zrovna nemusí být v té vykonstruované situaci zrovna vhodné. Solidnější by bylo, kdyby jste popsal událost kdy, kde, jak se stala a jak to na místě probíhalo a pak se vyjádřil ke svým pocitům. Bylo by to daleko korektnější, než teď, když jste některým "naplácal máslo na hlavu". Pak nahráváte neustálým "stěžovatelům a kritikům" a vzniká tu "megaflame". Myslím si, že ani Generální ředitel Požárů, pan Porkát z toho není nadšený.
A co se týká problému, na který jste chtěl poukázat? Spádovost má svoje opodstatnění, ale za směrování pacienta do vhodného zdravotnického zařízení odpovídá lékař a ne předpis. Z informací, které uvádíte, není korektní se vyjadřovat o vhodnosti vyslání jednotek k tomuto případu. Prostě málo faktických informací.
Můžete napsat na které silnici se to stalo a kdy?
A co se týká problému, na který jste chtěl poukázat? Spádovost má svoje opodstatnění, ale za směrování pacienta do vhodného zdravotnického zařízení odpovídá lékař a ne předpis. Z informací, které uvádíte, není korektní se vyjadřovat o vhodnosti vyslání jednotek k tomuto případu. Prostě málo faktických informací.
Můžete napsat na které silnici se to stalo a kdy?
Ex-p
-
Příspěvek od Tom » 01.10.2009 12:38
Zdravím, tady jsem překopíroval příběh, který jsem nedávno psal k jedné diskusi o 112
Tom 24.03.2009 13:29
Poslat vzkaz
Něco málo ke 112:
včera ráno po cestě do práce se otec dostal k nehodě, kde starší muž dostal srdeční kolaps. Vzal mobilní telefon a zavolal 155, jenže se dovolal do jiného města vzdáleného 50km od toho místa. Chtěl přepojit, to prý nejde. Položil telefon a volal 112 řekl, že chce přepojit na záchranou službu do daného města - odpověď operátorky zněla, že v našem městě záchranná služba neexistuje!!!!! Položil telefon a zavolal na pevnou linku hasičům přez které si záchranku z našeho města zavolali. Tak co mi na tohle někdo odpoví? Pak volal na vedení 112, kde mu sami přiznali, že pokud se volá záchranka pomocí 112, tak ten postup je zdlouhavý a nedostatečně fungující.
Případů okolo fungování 112 znám moc, pokud má někdo zájem... Myslím, že tohle by byla dobrá reportáž pro Vaňuru...ukázat v jednom díle 112 jak to se 112 opravdu je...
datová věta- perfektní věc - hasiči pak jedou do úplně jiného místa a podobně. Na hořící odpadkový koš jedou dvě sanitky a sedm cisteren protože podle datové věty jsou tam uvězněni lidé. Jednou se z té techniky všichni po...nebylo by lepší místo datových vět jednat ústně?
Bezobslužné operační stanice u HZS - jakou má místní znalost operátor ve vzdáleném krajském městě? jak to chce řídit na dálku, když to tam ani nezná, nikdy tam nebyl a ta místa neviděl? ale to už se dostáváme malinko jinam...
S pozdravem: 112 zdar,zdar,zdar
Tom 24.03.2009 13:29
Poslat vzkaz
Něco málo ke 112:
včera ráno po cestě do práce se otec dostal k nehodě, kde starší muž dostal srdeční kolaps. Vzal mobilní telefon a zavolal 155, jenže se dovolal do jiného města vzdáleného 50km od toho místa. Chtěl přepojit, to prý nejde. Položil telefon a volal 112 řekl, že chce přepojit na záchranou službu do daného města - odpověď operátorky zněla, že v našem městě záchranná služba neexistuje!!!!! Položil telefon a zavolal na pevnou linku hasičům přez které si záchranku z našeho města zavolali. Tak co mi na tohle někdo odpoví? Pak volal na vedení 112, kde mu sami přiznali, že pokud se volá záchranka pomocí 112, tak ten postup je zdlouhavý a nedostatečně fungující.
Případů okolo fungování 112 znám moc, pokud má někdo zájem... Myslím, že tohle by byla dobrá reportáž pro Vaňuru...ukázat v jednom díle 112 jak to se 112 opravdu je...
datová věta- perfektní věc - hasiči pak jedou do úplně jiného místa a podobně. Na hořící odpadkový koš jedou dvě sanitky a sedm cisteren protože podle datové věty jsou tam uvězněni lidé. Jednou se z té techniky všichni po...nebylo by lepší místo datových vět jednat ústně?
Bezobslužné operační stanice u HZS - jakou má místní znalost operátor ve vzdáleném krajském městě? jak to chce řídit na dálku, když to tam ani nezná, nikdy tam nebyl a ta místa neviděl? ale to už se dostáváme malinko jinam...
S pozdravem: 112 zdar,zdar,zdar
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz