SDH a koncese na prodej alkoholu
-
Re: SDH a koncese na prodej alkoholu
Příspěvek od Hasič Luke » 23.01.2014 10:28
Beru to tak, že když je problém a "teče" do bot tak jsou dobrovolníci dobří a všichni jsou rádi, že jsou, ale to se pak rychle zapomene a když někdo vymýšlí naše super zákony tak se na dobrovolníky s prominutím ka.le a nikoho nezajímá co to pro ně bude znamenat a jaký to bude mít dopad. Takže si myslím, že v republice je spousta spolků a členů v nich, kterým tento zákon znepříjemní činnost a tak by bylo asi potřeba dát najevo našim zákonodárcům nesouhlas s tímto paskvilem. Když se jde volit, a to teď nemyslím jen poslance, tak se slibuje jak se bude myslet na hasiče a když dojde na lámání chleba, tak krčí rameny.....
-
Příspěvek od V.H. » 23.01.2014 12:55
-
Příspěvek od Petr Haska » 23.01.2014 15:47
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od vašák mirek » 23.01.2014 19:03
-
Příspěvek od Kůďa » 23.01.2014 21:56
-
Příspěvek od Říše » 20.02.2014 12:06
tuto otázku také začínáme řešit u nás ve sboru. Informací je sice hodně, ale jsou různorodé a některé z nich si protiřečí. Myslím si, že ústředí v tomto by mělo učinit ráznější krok a vydat pro sbory právnicky podložený manuál jak se věci mají a jak se má postupovat. Vím, že i celní zpráva v tomto nemá docela jasno a jak již bylo napsáno v dřívějším příspěvku, řeknou vám pouze v jaké výši můžete dostat pokutu.
Narazil jsem na
http://www.prodej-ready-made-spolecnost ... alkoholADW
otázka č. 5
Kéž by to byla pravda, protože kvůli 2-3akcim ročně, kde se prodává alkohol nad 15% se mi nechce absolvovat veškeré papírování kolem toho.
-
Příspěvek od Roman Jarabica » 21.02.2014 09:48
-
Příspěvek od Danka4 » 03.03.2014 14:27
Musíme kvůli jedné akci ročně, kde vyděláme cca 2000,- zařizovat ŽL? Případně, jak to s ŽL je ... je na SDH, nebo na člověka, který na to má školu? Co je dál třeba zařídit a na které úřady musíme ještě následně vyrazit?
Děkuji moc za jakékoli rady.
-
Příspěvek od Petr Došek » 03.03.2014 19:05
-
Příspěvek od Radka123 » 04.03.2014 12:29
-
Příspěvek od Lída » 04.03.2014 12:50
Ústředí na to SDH pouze upozornilo. Kdyby ne, myslím si že nejen já sama o tom nemám ani páru. A pokud by k tomu měl někdo něco říct (postup apod) nemůže to být ústředí.
Když na jednotlivých úřadech neví co chtějí, jak to můžou vědět oni? Jednali o tom že se udělá manuál, ale zjistili že všude jim říkají něco jiného. Zjistila jsem to i já, když na místním úřadě mi řekli co je potřeba, s tímto seznamem jeli jiní na úřad o pár km vedle a tam jim dokonce tvrdili že co je to za blbost že nic není potřeba, protože to nedělají za účelem zisku (a to teda nevím proč by to jinak dělali??)
A právě jsem zjistila že pro zjednodušení domluvy s úředním šimlem byla vydána nová příloha k registračnímu listu, kde se uvádí údaje co zde předtím nebyly, ale kvůli koncesi jsou potřeba (telefony na zástupce SDH, potvrzení RL od OSH atd)
http://www.dh.cz/index.php?option=com_c ... &Itemid=43
-
Re:
Příspěvek od Petr Došek » 04.03.2014 13:20
Pravda je ta, že výmysl SH ČMS to není, to je fakt. Nicméně osobně si myslím, že SH ČMS mělo více tlačit na to, aby se tohle netýkalo SDH. Někde tady v diskuzi bylo, že SDH pořádá jednu akci za rok s výdělkem 2000 !!!! Copak toto je nějaké podnikání? Nehledě na to, že SDH má sice povinnost podávat daňové přiznání, ale daň samotnou platit nemusí. A jestli tento výmysl je jenom kvůli tomu, aby se zamezilo prodeji nelegálního alkoholu apod tak je to už totální nesmysl, tomuhle se dalo předejít tím, že by např. SDH při akci muselo doložit, že nakoupilo alkohol u někoho, kdo má na to licenci a prodává nezávadný alkohol. Takže si osobně myslím, že v tomhle SH ČMS tak trochu zaspalo.Lída píše:Stále častěji tu zaznívá, i jsme se o tom včera bavili, že toto je "výmysl" SH ČMS - a to opravdu NENÍ. Citace: Senát parlamentu ČR definitivně schválil novelu živnostenského zákona, která zavádí koncese na prodej alkoholu. Tato koncese se vztahuje na všechny podnikatele - fyzické osoby i všechny společnosti - právnické osoby, které jakýmkoliv způsobem obchodují nebo prodávají alkoholické nápoje nebo jakýmkoliv způsobem distribuují alkohol a jiné lihoviny. Tato novela vyšla dne 2. 10. 2013 ve Sbírce zákonů ČR a stala se tak platnou. Účinnou se stala 17. 10. 2013. O koncesi musíte mít požádáno nejpozději do 17. 4. 2014.
Ústředí na to SDH pouze upozornilo. Kdyby ne, myslím si že nejen já sama o tom nemám ani páru. A pokud by k tomu měl někdo něco říct (postup apod) nemůže to být ústředí.
Když na jednotlivých úřadech neví co chtějí, jak to můžou vědět oni? Jednali o tom že se udělá manuál, ale zjistili že všude jim říkají něco jiného. Zjistila jsem to i já, když na místním úřadě mi řekli co je potřeba, s tímto seznamem jeli jiní na úřad o pár km vedle a tam jim dokonce tvrdili že co je to za blbost že nic není potřeba, protože to nedělají za účelem zisku (a to teda nevím proč by to jinak dělali??)
A právě jsem zjistila že pro zjednodušení domluvy s úředním šimlem byla vydána nová příloha k registračnímu listu, kde se uvádí údaje co zde předtím nebyly, ale kvůli koncesi jsou potřeba (telefony na zástupce SDH, potvrzení RL od OSH atd)
http://www.dh.cz/index.php?option=com_c ... &Itemid=43
-
Příspěvek od Lída » 04.03.2014 14:24
A třeba daň z tomboly SDH hradit musí. Jinak také v tom vidím pozadí s prodejem nelegálního alkoholu. A zda SH ČMS zaspalo nebo ne a zda vůbec mohlo toto ovlivnit (= kecat do zákona) to už vůbec netuším, i když si myslím že sotva. Co pak fotbalisti, pejskaři, včelaři, atd? Hned by tu byli dohady proč někdo to mít musí a jinej ne.
Bohužel my to tady asi nevyřešíme a pokud nechceme mít nějaké popotahování, nezbývá než jednat dle zákona (dokud někdo nenajde nějakou kličku, že jo..)
-
Příspěvek od Danka4 » 04.03.2014 14:49
A co se týče daně z tomboly - tak jsem včera přímo od paní na finančním úřadu dostala radu, ať to uvedeme jako soutěž o ceny a nic řešit nemusíme.
-
Příspěvek od Lída » 04.03.2014 15:04
Tombola - tomu se říká obcházení zákona. Pokud vám to paní na FÚ dá písemně, máte vyhráno. Pokud vás někdo udá a mít to nebudete, určitě svá slova nepotvrdí. Už se to tu řešilo v jiné diskuzi, že ať se to nazve jak chce, pořád je to tombola. My to na plese platíme, protože víme že jsme některým trnem v oku a je jen otázkou času, kdy na nás díky nim přijde kontrola. A to nám za to nestojí..
-
Příspěvek od Danka4 » 04.03.2014 15:12
A nikdo si nevezme na triko, že nás nějaký nespokojený spoluobčan udá.
Ještě se chci jít zeptat na ŽÚ, jak je to s odpovědností člověka, který se za SDH zaručí na ŽL - budeme jen těžko shánět někoho, kdo by do toho šel. :-(
Asi budeme muset "začít krást ve velkém", to se u nás tolik neřeší ... bylo by na akce i na případné pokuty, ale takhle ...
-
Příspěvek od Kůďa » 04.03.2014 17:44
-
Příspěvek od J. Odrazil » 05.03.2014 17:21
Na stránkách OSH ČMS Olomouc jsme našel velice podrobný návod jak postupovat.
Zde je odkaz: http://oshol.hasici-ol.cz/?page_id=88
Podle tohoto návodu si vyřídíte vše velmi lehce, alespoń já jsme to vyřídil. Snad jen, že pokud budete zařizovat hostinskou činnost, tak tam ta odpovědná osoba nemusí být přítomna. Je na to formulář. Podpis musí být ověřen a výuční list vám ta osoba musí zapůjčit v originále - kopie nestačí.
Takže tak. Asi je to opravdu podle okresu.
A musím souhlasit s tím, co už tady bylo řečeno: ..... co asi budou chtít příště?......
J. Odrazil
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky