Dobrý den kolegové,
hledám pro naš SDH obce nové PS II a chci se zeptat, jaké máte zkušenosti, které by jste mi doporučili. Chceme hlavně, aby byli barevně stálé, něco vydrželi, materiál Bavlna - cena zas až tak takovou roli nehraje, hlavně kvalita. Nechceme nomex...ten mám v práci u HZS a je to hrůza v tom chodit, hlavně v létě.
díky za rady
PS II pro SDH - zkušenosti
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: PS II pro SDH - zkušenosti
Příspěvek od hasickarlos » 06.08.2019 15:17
V práci používáme PS II od firmy Trigoma. Myslím, že mají celkem dobrý poměr cena x výkon. Mají nějakou tu voděodpudivou a protišpinící impregnaci, takže do prvního praní vdrží celkem dlouho čisté.Ta je ale po prvním či druhém praní pryč. Ale i tak celkem drží barvu a cca tak 10-12 praní drží v celkem přijatelném vzhledovém stavu. Dá se říct, že u profíků se v tom cca rok dá chodit. Problém ale je, že moc nesedí velikosti a tak třetinu vždycky vezu na výměnu. Je to ale bez problémů a navíc se prodávají zvlášť kalhoty a zvlášť blůza, což považuju taky za výhodu. Máme i Nomexy a od Devy a ty jsou opravdu kvalitní. Pokud chcete PS II používat opravdu jako pracovní stejnokroj a používat ho jako montérky např. při údržbě techniky a podobně, tak myslím, že je Nomex zbytečný luxus,ale pokud ho chcete spíš na ,,parádu", soutěže a tak, tak vám ten Nomex bez problémů 10 let vydrží.
-
Re: PS II pro SDH - zkušenosti
Příspěvek od Radek » 06.08.2019 15:20
Zkuste ještě PES/Bavlna jsou na nošení trošku lepší než Nomex a fasoval jsem je před 4mi lety ještě ve staré práci a barva pořád drží. A to toho taky nezažily zrovna málo :D Jinak teď mám v práci nafasované PS II Oliver od GoodPRo to je Lenzing a taky celkem v klidu ať už komfort nošení či stálobarevnost.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky