Aktuální problémy, neshody, trable...
-
odvážný soptík Peťa
Příspěvek
od odvážný soptík Peťa » 11.07.2010 18:36
Asi takhle, každý si může a mohl vybrat povolání podle svého. Na stavbě se taky mají nosit blembáky když je to nařízeno a nosí se! Jako těžaři v lese musí mít neprořezné kalhoty boty atd. nosí to. V autě by se měl taky každý člověk poutat a většina se poutá. Jestli někoho obtěžuje nosit na požár lesa, kontejneru .... Firemany a jiné obleky tak ať se nato s prominutím vy*ere. Za vrátnicí čeká spousta jiných nových hasičů, který to budou nosit a dělat rádi. Uvolněte jim to místo když sami sebe chcete ohrozit. Hasič by měl být zachránce a ne zachraňovaný kvůli své lemplovitosti!
-
Dekadent
Příspěvek
od Dekadent » 11.07.2010 19:08
[Panda Velká - 11.07.2010 17:16] Pando, k mému příspěvku, na který reaguješ. Vadí, ale opravdu mi vadí, když hasiči pijí v zásahovém obleku alkohol. Ale toto, že oni v tom dokonce pořádají soutěž (když se podíváš na fotku číslo 4, tak tam má chlap stopky) tak to mě fakt sere, když takto prezentují dobrovolné hasiče! A to mi připadá jako hodně blbá REKLAMA!!!!
-
odvážný soptík Peťa
Příspěvek
od odvážný soptík Peťa » 11.07.2010 21:05
[Jakub Dvořák - 11.07.2010 19:08] Máš pravdu, spousta hasičů co znám tak si nedá na soutěži ani nealko pivo protože už je tam ten název pivo a tyhle tupouni se tu ještě nechají nafotit jak blbci. To radši skousnu hasiče v elastákách než takovéhle.
-
Vojta Kid
Příspěvek
od Vojta Kid » 12.07.2010 21:34
[Modrý Maják - 11.07.2010 21:05] Ono každá JPO ty Bushfiry bere jako něco jiného, někde to má jako výjezdový oblek, který je lepší něž PS II a mají ho nachystaný na zásahy, jiná JPO si na zásahy pořídila třeba firemany a teď nafasovali k tomu ty Bushfiry, tak je nosí místo PS II...a pak v nich chodí i na soutěže.
-
Kid
Příspěvek
od Kid » 13.07.2010 21:38
[Modrý Maják - 11.07.2010 18:36] Nezlob se, ale pokud používám certifikovaný oblek pro jednotky PO, tak nejsem lempl. Takové kecy, že za bránou čeká sto dalších si nech od cesty, takhle se nám vyhrožuje běžně. Dále jsem se ani slůvkem nezmínil o kvalitách nového ředitele, já sám osobně to beru jako velkou změnu k lepšímu. Mě jen zajímal předpis, kterým se používání tohoto obleku řídí. Ruku na srdce, jet v "těžkém" a na místě se převléci je nesmysl. O použití typu obleku má rozhodovat velitel čety či družstva a ne suchým nařízením ředitel-manažer. Nikdy se nestalo, že jsem vyjeli na požár např. budovy v "lehkém". Pro Sluníčka: povolit po počátečním sražení plamenů trička také asi není košér, protože v kompletním bushfiru neporuším BOZP, kdežto v tričku už ano. Dále tady máme zbytečné přehřívání zasahujících hasičů, což je určitě jeden z důvodů, proč byl oblek vyvinut a opět říkám schválen. Nedovedu si ani živě představit zametat v těchto vedrech kilometr olejové skvrny a vzápětí být opět čerstvý připraven na další výjezd. Jsem přesvědčen, že oblek byl vyvinut pro potřeby hasičů a na základě jejich reakcí od spod. Jeho plošné zakazování je nesmysl a krok zpět.
-
odvážný soptík Peťa
Příspěvek
od odvážný soptík Peťa » 14.07.2010 02:13
[Kid - 13.07.2010 21:38] Já nic o kvalitách pana ředitele neříkal, spíše mi to přijde jako dobré nařízení. Když jedu na olejovou skvrnu a VD, VZ ...... řekne že se může jet v lehkém tak na sebe hodím kabát a těžké kalhoty si hodím do auta kdyby se něco dělo vzápětí a cestou se na MU doobléknu. (Ano může se stát že budeš na olejové skvrně a 200m odtud začne hořet pole s obilím, auto..... to se opravdu převléct nestihneš ale zase si myslím že do minuty jsi oblečen v těžkém ).Popřípadě jedu v PS II a beru si opět těžké do auta neříkej že by se tam nenamáčklo 6 obleků když budu brát plně osazené auto 1+5. A mám dojem že PS II NOMEX je taky certifikovaný tak bych v porušení BOZP neviděl problém. A to že za vrátnicí čeká sto dalších je možná blbost ale žadatelé/čekatelé tam jsou zkus se pro zajímavost informovat a písni mi do vzkazů.
-
Petr Klíma
Příspěvek
od Petr Klíma » 27.07.2010 11:25
Vážení kolegové, když jsem se dnes dozvěděl o probíhající diskuzi, nestačil jsem se divit. Předně by mě zajímalo, kdy jsem okamžitě zakázal používání obleků Bushfire. Pokud vím tak jsem se pouze zeptal příslušného velitele čety po návratu „ohňové“ Liazky z kondiční jízdy zda mají hasiči s sebou i standardní třívrstvé zásahové oděvy a ne pouze jednovrstvé, které měli oblečené. Nedovedu si totiž představit, že by je KOPIS během kondičky odvolal na rozjetý sklep a družstvo vyskákalo z auta pouze v Bushfirech. Bylo mi řečeno, že samozřejmě ano a tím to celé skončilo. Obdobně jsem si zjistil stav v ostatních směnách. Co se týká diskuze kolem údajného nařízení strojníkům, že musí řídit ve Firemanech, tak to je snad ještě větší nesmysl. Vždy jsem tady i na svém předchozím působišti preferoval bezpečnost a strojník jel oblečený tak, aby to pro něj bylo co nejpohodlnější a tedy i nejbezpečnější pro celou osádku a ostatní účastníky silničního provozu. Takže klidně v kalhotách od PS II a polobotkách. Těch 15 vteřin na obutí bot a oblečení kabátu a přilby už na místě zásahu nehrálo roli. Co se týká právní roviny, tak tam není také o čem diskutovat. O vybavení ochrannými prostředky na místě zásahu rozhoduje velitel zásahu.(tečka) Jediný prostor pro jakési sjednocení je v obecných zásadách bojového řádu, kde je uvedeno v listu 3/O, že se hasiči vybavují stanovenými ochrannými prostředky. Není tam uvedeno kdo je stanoví, takže to může být velitel čety/družstva přímo během hlášení, nebo to může být řešeno podle typů událostí centrálně třeba pro celý ÚO tak jako například v Žatci. Tím bych můj příspěvek uzavřel, myslím že už tu vůbec není nic k řešení.
-
Jiří Sucharda
Příspěvek
od Jiří Sucharda » 28.07.2010 07:56
[Petr Klíma - 27.07.2010 11:25] Vazeni, musim uznat, ze vas novy pan reditel se chova presne tak, jak o nem zde psali ti, kteri ho znaji. Take pred nim hluboce smekam, ze to nenechal byt a napsal to na pozary, kam vetsina managmentu HZS z jistych duvodu prilis nechodi.
Spise mi to ted pripada tak, jako ve vetsine firem. Nekdo nekde rekne a nez to prejde pres dvur, je to zcela jinak. JJS
-
PZ2
Příspěvek
od PZ2 » 28.07.2010 17:09
No jo klasická hasičská remcárna vzniklá z drbárny. To je snad všude.
-
Michal Hylas
Příspěvek
od Michal Hylas » 28.07.2010 17:11
[Jiří Sucharda - 28.07.2010 07:56] To víš Jirko ... tichá pošta.
I já jsem rád, že se pan ředitel ozval.
-
Kid
Příspěvek
od Kid » 29.07.2010 08:53
Vážený pane řediteli, vážení kolegové,
dovolte mi, abych osvětlil situaci, která mě vedla k založení této diskuze. Ihned po nástupu nového pana ředitele se po našem útvaru začala šířit lavinovitě informace o zákazu používání těchto obleků, kterou jste měl údajně vy nařídit. Bohužel žádný z nadřízených ji nedokázal potvrdit ani vyvrátit. Jak se ukázalo, byla to fáma, bohatě podporovaná "zaručenými" informacemi typu "mám kolegu v Žatci a tam se také nesmí používat" a podobně. Navíc to přišlo v době, kdy pronikaly další "zaručené" informace o rušení výsluhových příspěvků a propadu platů. Takže se nedivte, že tato fáma vzbudila další nevoli mezi příslušníky. Výsledek byl ten, že jsme se všichni klasicky předpos.ali. Někteří chtěli dokonce ukončit služební poměr. To, že se k tomu většina lidí nehlásí, je o osobní odvaze každého jednotlivce.
Tímto mi dovolte, abych se vám všem omluvil za šíření této nepravdivé informace.
-
Pavel Bem
Příspěvek
od Pavel Bem » 30.07.2010 01:51
No nedalo mi to a musim se přidal do diskuse. Po přečteni článku a vývoje diskuse(komentářů) jsem se musel prostě pousmát. Celý článek vznikl vlastně protože "jedna bába povídala", následně se přidala neznalost základních předpisů, které se učí každý hasič ve vstupním kurzu. Internet má spoustu výhod, ale také nevýhod, kdokoli muže kohokoli osočovat anonymně. Já se přihlašuji pod svým jménem stejně jako zmiňovaný pan ředitel. Je to člověk, od kterého jsem se hodně naučil. Známe se velmi dobře více jak 8 let. A věřte mi, že ze zásahů má zkušenosti, které mu může většina hasičů jen závidět. Kide - poradím Ti jednu věc, příště se seber a jdi přímo za Petrem a zeptej se, protože on je člověk přímý, než začneš psát příště zase nějaké články na požáry - a to nemyslím ve zlém.
Zpět na „Co vás pálí?“