Nucení do závodů
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
-
Příspěvek od ??? » 23.12.2008 00:27
Není to tak dlouho, co bylo pražským jednotkám p.Spálenkou opakovaně vyhržováno odejmutím, případně snížením dotace od magistrátu hl.m.Prahy (účelová dotace na chod/vybavení JSDH), když se nebudou účastnit postupových soutěží v požárním sportu, účast na nich je již takhle mizivá, tohle myslím spoustu lidí namíchlo ještě víc.
-
Příspěvek od mad boy » 23.12.2008 07:31
mno, já bych to neviděl zase tak tragicky, buď pojedu nebo ne? když nepojedu, co se stane? nic! my jsme jpo II (ročně cca. 40 - 50 výjezdů) a absolvujeme jak okrsková (10 let jsme 1.), tak následná okresní (končíváme většinou do 3.). na kraj nejezdíme a to z důvodu postavových indispozic naše tělesné schránky zvládnou totiž zápolení jen v rámci okresu, kde jsme takříkajíc všichni jak "hrušky", ale kraj to je jiná liga, někteří běžci jsou jak dostihový chrti a minimálně o dvě hlavy větší. já nevím čím oni je tam krmí? mimo to i zápolíme v soutěžích v požárním sportu, kde stabilně běháme s upravenou mašinou a sportovkama na 3B okolo 19s, což není špatné vzhledem k těm disproporcím našich těl . . .
ruku na srdce, kdo tam chce jezdit, tak ať jezdí, kdo nechce ať na to "kálí", je to jeho věc, ruku mu za to nikdo neutrhne! my se jezdíme požárním sportem bavit a taky si jej velmi užíváme a hlavně doma u té mojí, když remcá, oponuji s tím, že dělám něco pro tělo i ducha ! co může být horší než dělat něco, co tě nebaví?
ruku na srdce, kdo tam chce jezdit, tak ať jezdí, kdo nechce ať na to "kálí", je to jeho věc, ruku mu za to nikdo neutrhne! my se jezdíme požárním sportem bavit a taky si jej velmi užíváme a hlavně doma u té mojí, když remcá, oponuji s tím, že dělám něco pro tělo i ducha ! co může být horší než dělat něco, co tě nebaví?
-
Příspěvek od Radek Vojík » 23.12.2008 10:07
Opravdu bych se klonil k dobrovolné účasti v soutěžích. Obdobou je biatlon. Přestože vychází z činnosti armády (viz. http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/124183-biatlon - ),tak jsem přesvědčen o tom, že není zakotven v zákoně o armádě. Ať je tedy požární sport vyjmut ze zákona o požární ochraně a je k němu přistupováno jako ke každému jinému technickému sportu.
-
Příspěvek od Lukáš » 23.12.2008 10:52
[Marek Haltof - 22.12.2008 23:10]
Ahoj, rozhodně jsem nechtěl urazit JPO 5 obecně, bylo to myšleno na ty "příslušné" JPOčka, které mají výjezd jednou za x let. Viz. naše 5tky v okolí, od povodní vyjeli až na námi pořádané prověřovací cvičení letos : http://www.stream.cz/video/161978-p...
A o jejich úrovni ani nemluvím. Právě notné požívání alkoholu na soutěžích je asi učí, že to v hasičině není nic neobvyklého. A tak nám na výjezd v neděli odpoledne přijelo pár jedinců pěkně pod parou.
Ahoj, rozhodně jsem nechtěl urazit JPO 5 obecně, bylo to myšleno na ty "příslušné" JPOčka, které mají výjezd jednou za x let. Viz. naše 5tky v okolí, od povodní vyjeli až na námi pořádané prověřovací cvičení letos : http://www.stream.cz/video/161978-p...
A o jejich úrovni ani nemluvím. Právě notné požívání alkoholu na soutěžích je asi učí, že to v hasičině není nic neobvyklého. A tak nám na výjezd v neděli odpoledne přijelo pár jedinců pěkně pod parou.
-
Příspěvek od Zdeněk » 23.12.2008 12:10
Byly tady zmíněny 5. Trošku se k nim vrátím. Je tomu již pár let co tady v okolí (Opavsko - Hlučínsko)se jezdilo na soutěže a bylo to bráno jako fyzická příprava. Častokrát se stalo že určité sbory přijely namleté jako kozy a někdy i z auta vypadávali. Já jsem v té době začínal taky soutěžit v PS. U nás to však šlo jiným směrem a pravidelným tréninkem jsme se zlepšovali a postupovali k místům nejvyšším. Bohužel přišla doba, kdy určité sbory se zaměřily více na sport, než na jednotku a s vytuněnou mašinou začali dávat časy pod 15s na dvě B. V té době se okolo nás hodně jednotek začalo rozmýšlet co dál? Jedni se zaměřili na soutěže a ti druzí, tak jako my se dali na dráhu zaměřenou na jednotku. Soutěží v PS se účasníme různě (cca 10 ročně) a to jen na takové spíše netradiční, na kterých maj všichni stejné šance a není to jen o stroji. Na okrsek jezdíme, a sem tam se dostaneme i na okres. Bohužel z mého pohledu co si tak všímám, nikdo moc na ty soutěže nechce jezdit, někdy to je daleko, ale spíše není šance se s "hruškovitými" těly dostat dál . Ti co se zaměřili na jednotku, tak se pravidelně školí, jezdí se na zásahy, všichni se starají o techniku. Co se týká té fyzické přípravy, tak u nás dost lidí se v jednotce připravuje samostatně (běhání, posilování, ...) ale společně se účastníme TFA a jejich modifikací, plus fotbal a floorbal. Což si myslím že jako fyzická příprava stačí. Hold z určitých důvodů se někdo vydal touto a někdo onou cestou. Myslím že zvládat obě na kvalitní úrovni nejde. Jinak jsem z JPOV, která má dle mého názoru dobrou výbavu. Takže neházejme všechny 5 do jednoho pytle. Nejsou všechny jen ty co pijí a maximálně si zasoutěží. U nás je sport koníčkem a odreagováním. Každý by se tedy měl rozhodnout a vybrat si kterou cestou půjde... A účast na okrsku by měla být dobrovolná. ZJ
-
Příspěvek od Ex-professo » 23.12.2008 12:34
[Lifesaving - 23.12.2008 10:52] Ale jak je vidět "cvičení splnilo určené cíle". Takže to vlastně dopadlo dobře. Nebo bylo poukázáno na ty opilé jedince? Na videu to není.
Ex-p
-
Příspěvek od Mara264 » 23.12.2008 13:26
[Lifesaving - 23.12.2008 10:52] to hlavně taky záleží na obcích jak se staví k PO v obci, my si můžem dovolit nové savice, hadice... na sport ale musí být zařažené do výjezdu, a tunit mašiny mi již příjde nefér vůči těm co mají klasické PS12, ted už to není rovnocenná soutěž, jediné řešení je přetlakač, ale pokud do pozvánky napíšu že je poviný tak ti tzv. atleti nepřijedou.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky