Příspěvek
od pier pier » 12.05.2008 15:18
Všem, kterých se to týká...
Vážení přátelé, dlouho jsem váhal, zda se mám zúčastnit těchto diskuzí nebo ne. Platová úprava se mně dotkla samozřejmě také a ve špatném slova smyslu-měl jsem jiné představy. Což si trošku nalít optimismu a vyčkat do příštího roku... Hůř bychom na tom být neměli. Co mi spíš vadí (i když si zde může každý říct svůj názor) je to, jak se někteří vyjadřují o některých profesích v oboru a zvlášť kastování mokrých a suchých hasičů. Jsme na jedné lodi. Nevím proč "mokří" haní "suché" - všude je něco a sebechvála smrdí -viděl jsem několik "podepsaných" zásahů, při kterých vzniklo víc škody, než kterou způsobí jak poznamenal kolega výše - "klotový rukáv". Nechme na hlavě....., každý si myslíme, že jsme nepostradatelní a že bez nás by to nešlo... ÁLE ŠLO a víte a vidíte to kolem sebe sami. Tímto jsem neřekl, že je lepší držet "....", ale s rebely naši šéfové ví jak zatočit. V některých věcech chce vzít rozum do hrsti. Myslíte, že o tom ví náš pan generál? Neví a nebo vědět nechce - a to je zase jiná kapitola-tomu už asi nepomůžeme... Nebudu dělat smírce a popíšu krátce svou "kariéru" u hasičů. Proč ? Musím zareagovat na příspěvek Radka, který se v něm kardinálně mýlí. Po vojně jsem nastoupil jako hasič, po nějaké době jsem dělal vyšetřováka (vše samozřejmě s patřičným absolvováním doplňujícího vzdělání) a to jako denní pracovník, poté několik let ve směně, kde mj. zázračným uspořádáním "pánů shora" jsem dělal ZPP, velitele čety a ještě k tomu operačního důstojníka - tím se nechlubím- byl to paskvil, který vymyslel někdo jiný, ale protože jsme byli dobrý tým, tak to fungovalo-když se chce, tak to totiž jde. Před nedávnem jsem ukončil VŠ - z vlastních prostředků a času - hasiči nepomohli, ani jsem to neočekával, dělal jsem školu spíše pro sebe a dnes toho nelituji, i když si myslím , že bych zasloužil lepší "zatřídění"(možná ve vztahu k přišedším "budoucím příslušníkům"- obranářům plánovačům, kteří přišli z různých "okresních úřadů", mají prd hasičskou praxi, ale stejnou třídu i stupeň a vzdělání VŠ mít nemusí, alespoň zatím. K Radkově větě "po zákazu výjezdu vám zbyde ještě možnost zůstat jako vyšetřovák či někde na stavebním" - není to pravda. Použiju-li nadsázku tak vůbec, protože místa jsou dávno obsazena a ve skutečnosti je to tak, milý Radku, že já jako vyšetřovák mám stejné zdravotní prohlídky a musím mít stejné výsledky jako na výjezdu, musím mít "nadýcháno", protože alespoň já si občas ten "dejchák" do těch sraček vzít musím a musím mít "fyzický" rovněž na plný počet bodů-tím chci jen říct, že mnoho možná zbytečných diskuzí vzniká v důsledku neinformovanosti mezi námi a je to škoda, myslím že jsme všichni na jedné lodi.. Jinak nejsem v odborech (byl jsem před pár lety), ale opravdu "za ty prachy na vánoce kolekce" nemusím. Jo a sloužím jubilejní dvacátý (slovy) rok - COPAK ASI DOSTANU ??? Hezký den všem pier