Na co stačí JSDH ?
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Příspěvek od Weyland-Yutani » 29.12.2008 12:49
[Dan Kraus - 29.12.2008 12:24]
JSDH = Jednotka SDH, u vás ne?
JSDH = Jednotka SDH, u vás ne?
-
-
-
Příspěvek od Ladislav Krejzl » 29.12.2008 13:32
[Dan Kraus - 29.12.2008 13:03] A jak jsi sehnal ty lidi co nejsou členové SDH? To šli jen tak po ulici a ty si z nich udělal hasiče?
- ruská vlaštovka
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od ruská vlaštovka » 29.12.2008 13:43
[Ladislav Krejzl - 29.12.2008 13:32] Čemu se divíš? Takových lidí je u dobráků spousta. A jak tak sleduji situaci a názory na činnost spolků SDH, tak jich asi bude čím dál tím víc.
V jednotce nemusí být jediný člen SDH, pokud jsi to nevěděl, tak teď už to víš .
V jednotce nemusí být jediný člen SDH, pokud jsi to nevěděl, tak teď už to víš .
Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán!
-
Příspěvek od Ladislav Krejzl » 29.12.2008 13:54
[freek - 29.12.2008 13:44] Do SDH od malička scháníme malé děti a snažíme se je něco naučit a hlavně co nejvíce ovlivnit, aby zůstali u hasičů ač jim to nic kromě dobrého pocitu nepřináší a aby se z nich v 18-ti letech mohli stát členové JSDHO. Jistě členem JSDHO může být i nečlen SDH, v tom nemám žádný problém. Jenže bez činnosti SDH bych v JSDHO žádné hasiče na výjezd už dávno neměl. Ač jsou to papírově dvě různé organizace dělit jejich činnost není až tak dobré. Příklad: kdybych jako velitel zakázal dětem jet na soutěž DA. A naopak, když jako velitel požádám výbor SDH o uvolnění finančních prostředků třeba na víkendový výcvik a výbor se starostou mi řekne, že ty peníze jsou SDH a tedy na ně nemám nárok. Jsou to dvě spojené nádoby, které by spolu měli dobře vycházet.
-
Příspěvek od Ex-professo » 29.12.2008 14:10
[medved ledni - 29.12.2008 12:16] Celkem s Vámi souhlasím, jen ty individuální případy patří do sekce "Vrba" a nemají narušovat průběh diskuze na celkem jiné téma. Většinou je chyba v lidech a ne v systému.
Rozhodnutí o vyslání samotné jednotky SDH nebo s vysláním HZS společně je na OD. Myslím si, že se rozhoduje podle důvěry a podle vybavení a samozřejmě podle toho, co má jak nahlášené. Například na ty uvězněné labutě v ledu se mohou hodit suché obleky. Máte je? Na DN dnešních vozů je zapotřebí mít k dispozici kvalitní vyprošťovací nástroje. Máte je? Naše záchranka si přímo přeje nás, jako HZS, u DN, neboť mají "divoké" zkušenosti s nadšením, postupy a vybavením JSDH.
Nemá cenu sem tahat konkrétní případy, jak jsem napsal.
Nějakou praxi můžete "sehnat" na stážích u HZS.
Klidně mi tykejte, nevadí mi to. Já Vám, jako ostatním, budu stále vykat.
Rozhodnutí o vyslání samotné jednotky SDH nebo s vysláním HZS společně je na OD. Myslím si, že se rozhoduje podle důvěry a podle vybavení a samozřejmě podle toho, co má jak nahlášené. Například na ty uvězněné labutě v ledu se mohou hodit suché obleky. Máte je? Na DN dnešních vozů je zapotřebí mít k dispozici kvalitní vyprošťovací nástroje. Máte je? Naše záchranka si přímo přeje nás, jako HZS, u DN, neboť mají "divoké" zkušenosti s nadšením, postupy a vybavením JSDH.
Nemá cenu sem tahat konkrétní případy, jak jsem napsal.
Nějakou praxi můžete "sehnat" na stážích u HZS.
Klidně mi tykejte, nevadí mi to. Já Vám, jako ostatním, budu stále vykat.
Ex-p
-
Příspěvek od medved ledni » 29.12.2008 14:12
[Ladislav Krejzl - 29.12.2008 13:32]
To jsi velitel JSHO ? Pokud toto nevíš tak to je do nebe volající
To jsi velitel JSHO ? Pokud toto nevíš tak to je do nebe volající
-
Příspěvek od Ladislav Krejzl » 29.12.2008 14:14
[freek - 29.12.2008 14:05] To jistě, ale nemyslím si, že primátor Liberce půjde schánět lidi do JSDHO. Myslím, že schánění lidí patří do činností výkonu funkce velitele JSDHO a ač bych je nejraději scháněl na ulici a pak je poslal na 40-ti hodinové školení a ejhle mám HASIČE pro JSDHO, všchni bychom ušetřili hromadu času a peněz za výchovu dětí , ale takhle jednoduše to opravdu nevidím. Třeba to někdo má takhle zmáknuté - rád si nechám poradit.
-
Příspěvek od Ladislav Krejzl » 29.12.2008 14:16
[medved ledni - 29.12.2008 14:12] Co nevím, nerozumím?
-
Příspěvek od medved ledni » 29.12.2008 14:23
[Fireman Ex-professo - 29.12.2008 14:10]
Dobrá teda budu se věnovat tématu a zbytek nechám na vrbu. Ano podle vybavení bych určitě povolával jednotky. Vybavenost jednotek by měla být v PPP a hlavně aktuální. Aby se nestávalo že byl kousek od naší hasky únik ropných láetk z OA po technické závadě. Voláme na operační že je tam to a to a odpověd zní: máte vůbec sorbenty? ano jako JPO II máme sorbenty, zarážející je že jen několik málo týdnů jsem byl osobně na daném OPIS a nahlašel jim tam a písemně doložil vybavení jednotky a ještě ten samy den i na KOIS kde osobně pan......... mající na starost tyto změny zaevidoval vše do počítače. Co si o tom myslet?
Stáže na HZS jsem taky chtěl jendání proběhla s ředitelem okresní stanice HZS a odpověd zněla... a víte v sobotu mají takovou a takovou práci neměli by na vás čas a přes týden no to už vůbec nejde. A jsem tam kde jsem byl
Ale snažit se budem dál
Dobrá teda budu se věnovat tématu a zbytek nechám na vrbu. Ano podle vybavení bych určitě povolával jednotky. Vybavenost jednotek by měla být v PPP a hlavně aktuální. Aby se nestávalo že byl kousek od naší hasky únik ropných láetk z OA po technické závadě. Voláme na operační že je tam to a to a odpověd zní: máte vůbec sorbenty? ano jako JPO II máme sorbenty, zarážející je že jen několik málo týdnů jsem byl osobně na daném OPIS a nahlašel jim tam a písemně doložil vybavení jednotky a ještě ten samy den i na KOIS kde osobně pan......... mající na starost tyto změny zaevidoval vše do počítače. Co si o tom myslet?
Stáže na HZS jsem taky chtěl jendání proběhla s ředitelem okresní stanice HZS a odpověd zněla... a víte v sobotu mají takovou a takovou práci neměli by na vás čas a přes týden no to už vůbec nejde. A jsem tam kde jsem byl
Ale snažit se budem dál
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz