Asi to bude jednotka obce, ze jo..a pokud jsi cleny selektoval na ocko a neocko, je to jasne diskriminacni, predpokladam, ze zdravotni a odborne zpusobilosti jim zustaly platne...Sluníčko sedmitečné píše: ↑20.01.2022 13:25Podej. O tom, kdo bude v mojí jednotce jezdit a kdo ne rozhoduju já. Nebo u vás jede kdokoli jde náhodou okolo?
Povinné očkování hasičů proti nemoci COVID-19
-
Re: Povinné očkování hasičů proti nemoci COVID-19
Příspěvek od Alig » 20.01.2022 13:31
-
Příspěvek od Tomáš Augusta » 20.01.2022 13:34
Sluníčko sedmitečné píše: ↑20.01.2022 13:25Podej. O tom, kdo bude v mojí jednotce jezdit a kdo ne rozhoduju já. Nebo u vás jede kdokoli jde náhodou okolo?
Nadutost a samolibost Vašeho vyjádření o Vás říká sama vše..
-
Příspěvek od Adam Per » 20.01.2022 13:37
Podle mě jsi prostě hlupák to asi jinak už nejde říct. Teď už jen kopeš okolo sebe. Je dobře že ta diskuze tu zůstane už navěky a každý tady uvidí co jsi za člověka.Sluníčko sedmitečné píše: ↑20.01.2022 13:25Podej. O tom, kdo bude v mojí jednotce jezdit a kdo ne rozhoduju já. Nebo u vás jede kdokoli jde náhodou okolo?
-
Příspěvek od Edison » 20.01.2022 14:10
Po hubě by zasloužili jiní kteří nedodržují vůbec vyhlášky a předpisy a pak členové JPO III ani neví co jsou za kategorii.
-
Příspěvek od Kuba_T » 20.01.2022 16:30
Nevím, co bych teď měl říkat. Povinné to není a tím se budu řídit. Snadné a jednoduché.
Něco mi ale říká, že GŘ v tomhle ještě neřekl poslední slovo
-
Příspěvek od Adam Per » 20.01.2022 16:49
Netahej do toho právo jezdit na výjezdy. Jde o to, že nikdo není povinen trpět diskriminaci nebo rozdělování na základě očkování. Toto je ukotveno již v základní listině práv a svobod, kterou rozhodně není oprávněn jakýkoliv velitel jednotky porušovat. Evidentně si myslíš že když jsi VJ že jsi asi nadčlověk ale mýlíš se. Divím se, že vás kluci v jednotce trpí a nezatočí s vámi. U nás bychom vás nechali maximálně zavírat vrata po odjezdu jednotky. Zkrátka, každý VJ, který nenechal jezdit neočkované před termínem povinného očkování se dopustil porušení právních předpisů. Je pak ale vtipné, když se tady s těma zákonama a vyhláškama pořád oháníte.
-
Příspěvek od Kuba_T » 20.01.2022 18:22
Já jsem ale nikoho z výjezdu nevyřadil. Udělal bych to až po 1.3., pokud by byli členové nenaočkovaní. Teď už to ale nebude potřeba. Nikdy jsem se povinného očkování nezastával, ani ho nehanil ;-)Adam Per píše: ↑20.01.2022 16:49Netahej do toho právo jezdit na výjezdy. Jde o to, že nikdo není povinen trpět diskriminaci nebo rozdělování na základě očkování. Toto je ukotveno již v základní listině práv a svobod, kterou rozhodně není oprávněn jakýkoliv velitel jednotky porušovat. Evidentně si myslíš že když jsi VJ že jsi asi nadčlověk ale mýlíš se. Divím se, že vás kluci v jednotce trpí a nezatočí s vámi. U nás bychom vás nechali maximálně zavírat vrata po odjezdu jednotky. Zkrátka, každý VJ, který nenechal jezdit neočkované před termínem povinného očkování se dopustil porušení právních předpisů. Je pak ale vtipné, když se tady s těma zákonama a vyhláškama pořád oháníte.
To, že mám docela rozdílný názor na přístup velitele k jednotce, to vím už dávno. Ale světe div se ... když jsem ještě dělal VJ, nikdo z jednotky neutíkal a ani mě nenechali jen zavírat vrata. Na to máme dálkové ovladače ...
-
Příspěvek od hasič198 » 23.01.2022 09:56
-
Příspěvek od Michal Hylas » 23.01.2022 11:21
Kde neočkovaní ohrožují očkované ? Jsi-li neočkován covid chytneš. Jsi-li očkován, chytneš ho taky. Tak nevím co se řeší .. Maximálně jeho průběh. Srovnávat opilost a neočkovanost mi přijde dost mimo. Něco jako hrušky a jablka.hasič198 píše: ↑23.01.2022 09:56Tady se každý ohání právem a dokonce i listinou práv a svobod. Kde berou ti neočkovaní právo na to se takhle chovat a ohrožovat akceschopnost jednotek. Toto vlákno již před časem ztratilo svou funkci. Nejedná se o plodnou diskuzi, ale o urážení jeden druhého. Neodsuzuji neočkované je to jejich rozhodnutí. Pokud ale velitel rozhodne že na výjezd nepojede tak prostě nepojede! Když mi přijde opilý strojník tak ho taky nepustím . To samé je když se dostaví patnáct lidí na jednu větev, tak taky nejedou na výjezd všichni. Tak to je taky diskriminace !!! Neblázněte. A ti co demonstrovali za neočkování to byl pohled. Zásahový kabát a PS II, rozvázaný boty ..... vodrbanci. Nezastávám se tu nikoho ale také nikoho neobhajuji. Velitel je pro mě dogma a pokud mu nevěřím tak pod ním nemohu být.
Příklad na kolegáčcích z mé práce. Starší po dvou dávkách i mladší bez vakcinace a oba ho dostali. Tak v čem je problém ??
-
Příspěvek od hasič198 » 23.01.2022 11:47
Já ale neřeším zda ho chytneš nebo ne, ale když ho chytneš tak je rozdíl jestli budeš chybět týden nebo měsíc. Neočkovaní ohrožují očkované svou bezohledností 100% neočkovaných si nevezme roušku protože zde nejde ani tak o to očkování ale kdo popírá očkování ten popírá covid. Jo a neočkovaní z podstaty nákazy daleko lépe a více nakazí lidí. To je né z mé hlavy ale ze studie, kterou klidně můžete popřít. Jinak já jsem očkovaný a po covidu takže se nehádám.Michal Hylas píše: ↑23.01.2022 11:21Kde neočkovaní ohrožují očkované ? Jsi-li neočkován covid chytneš. Jsi-li očkován, chytneš ho taky. Tak nevím co se řeší .. Maximálně jeho průběh. Srovnávat opilost a neočkovanost mi přijde dost mimo. Něco jako hrušky a jablka.hasič198 píše: ↑23.01.2022 09:56Tady se každý ohání právem a dokonce i listinou práv a svobod. Kde berou ti neočkovaní právo na to se takhle chovat a ohrožovat akceschopnost jednotek. Toto vlákno již před časem ztratilo svou funkci. Nejedná se o plodnou diskuzi, ale o urážení jeden druhého. Neodsuzuji neočkované je to jejich rozhodnutí. Pokud ale velitel rozhodne že na výjezd nepojede tak prostě nepojede! Když mi přijde opilý strojník tak ho taky nepustím . To samé je když se dostaví patnáct lidí na jednu větev, tak taky nejedou na výjezd všichni. Tak to je taky diskriminace !!! Neblázněte. A ti co demonstrovali za neočkování to byl pohled. Zásahový kabát a PS II, rozvázaný boty ..... vodrbanci. Nezastávám se tu nikoho ale také nikoho neobhajuji. Velitel je pro mě dogma a pokud mu nevěřím tak pod ním nemohu být.
Příklad na kolegáčcích z mé práce. Starší po dvou dávkách i mladší bez vakcinace a oba ho dostali. Tak v čem je problém ??
-
Příspěvek od Michal Hylas » 23.01.2022 12:30
Ikdyž jsi očkován, můžeš mít těžší formu a chybět budeš tak jako tak delší dobu. Tohle je strašně individuální. Nedá se to paušalizovat.hasič198 píše: ↑23.01.2022 11:47Já ale neřeším zda ho chytneš nebo ne, ale když ho chytneš tak je rozdíl jestli budeš chybět týden nebo měsíc. Neočkovaní ohrožují očkované svou bezohledností 100% neočkovaných si nevezme roušku protože zde nejde ani tak o to očkování ale kdo popírá očkování ten popírá covid. Jo a neočkovaní z podstaty nákazy daleko lépe a více nakazí lidí. To je né z mé hlavy ale ze studie, kterou klidně můžete popřít. Jinak já jsem očkovaný a po covidu takže se nehádám.Michal Hylas píše: ↑23.01.2022 11:21Kde neočkovaní ohrožují očkované ? Jsi-li neočkován covid chytneš. Jsi-li očkován, chytneš ho taky. Tak nevím co se řeší .. Maximálně jeho průběh. Srovnávat opilost a neočkovanost mi přijde dost mimo. Něco jako hrušky a jablka.hasič198 píše: ↑23.01.2022 09:56Tady se každý ohání právem a dokonce i listinou práv a svobod. Kde berou ti neočkovaní právo na to se takhle chovat a ohrožovat akceschopnost jednotek. Toto vlákno již před časem ztratilo svou funkci. Nejedná se o plodnou diskuzi, ale o urážení jeden druhého. Neodsuzuji neočkované je to jejich rozhodnutí. Pokud ale velitel rozhodne že na výjezd nepojede tak prostě nepojede! Když mi přijde opilý strojník tak ho taky nepustím . To samé je když se dostaví patnáct lidí na jednu větev, tak taky nejedou na výjezd všichni. Tak to je taky diskriminace !!! Neblázněte. A ti co demonstrovali za neočkování to byl pohled. Zásahový kabát a PS II, rozvázaný boty ..... vodrbanci. Nezastávám se tu nikoho ale také nikoho neobhajuji. Velitel je pro mě dogma a pokud mu nevěřím tak pod ním nemohu být.
To nemyslíš vážně s tou rouškou viď? Protože pokud ano, tak nevím co užíváš za léky, ale přijde mi to jako z jiného světa. Jak můžeš říci že 100% neočkovaných nenosí roušku / respirátor? Co ti, kteří by se chtěli naočkovat, ale neumožní jim to lékař ? Ti také 100% nenosí roušku??
Promiň a bez urážky to je blábol. Tedy pokud tomu rozumím po tvém, Jsem li očkován, nemusím nosit roušku... Kurník a já pitomec ji nosím... No asi nemusím.
Ano, pokud nejsi očkován, máš větší virovou nálož a jsi schopen ten vir více šířit. V tom se shodujeme.
-
Příspěvek od hasič198 » 23.01.2022 15:09
JÁ JSEM NĚKDE PSAL ŽE POKUD JSEM OČKOVANÝ NEMUSÍM NOSIT ROUŠKU !!!!! kde jste na to přišel . A pokud si přečtete né komenty tak již dávno jsem psal o lidech kterým to nedovoluje zdravotní stav že samozřejmě se nomohou očkovat. Ti, kteří se ze zdravotního důvodu nemohou očkovat ty většinou se chovají velmi zodpovědně. A jestli mi chcete tvrdit že mezi zdravotníky a hasiči 20 000 takto nemocných ??? A kvůli tomu protestujíMichal Hylas píše: ↑23.01.2022 12:30Ikdyž jsi očkován, můžeš mít těžší formu a chybět budeš tak jako tak delší dobu. Tohle je strašně individuální. Nedá se to paušalizovat.hasič198 píše: ↑23.01.2022 11:47Já ale neřeším zda ho chytneš nebo ne, ale když ho chytneš tak je rozdíl jestli budeš chybět týden nebo měsíc. Neočkovaní ohrožují očkované svou bezohledností 100% neočkovaných si nevezme roušku protože zde nejde ani tak o to očkování ale kdo popírá očkování ten popírá covid. Jo a neočkovaní z podstaty nákazy daleko lépe a více nakazí lidí. To je né z mé hlavy ale ze studie, kterou klidně můžete popřít. Jinak já jsem očkovaný a po covidu takže se nehádám.Michal Hylas píše: ↑23.01.2022 11:21
Kde neočkovaní ohrožují očkované ? Jsi-li neočkován covid chytneš. Jsi-li očkován, chytneš ho taky. Tak nevím co se řeší .. Maximálně jeho průběh. Srovnávat opilost a neočkovanost mi přijde dost mimo. Něco jako hrušky a jablka.
To nemyslíš vážně s tou rouškou viď? Protože pokud ano, tak nevím co užíváš za léky, ale přijde mi to jako z jiného světa. Jak můžeš říci že 100% neočkovaných nenosí roušku / respirátor? Co ti, kteří by se chtěli naočkovat, ale neumožní jim to lékař ? Ti také 100% nenosí roušku??
Promiň a bez urážky to je blábol. Tedy pokud tomu rozumím po tvém, Jsem li očkován, nemusím nosit roušku... Kurník a já pitomec ji nosím... No asi nemusím.
Ano, pokud nejsi očkován, máš větší virovou nálož a jsi schopen ten vir více šířit. V tom se shodujeme.
Jinak jak píšu po očkováních mi nebylo dobře, průběh covidu jsem také neměl jeden z nejlehčích , ale přeci sakra nebudu řvát nesmyslná hesla s davem bez roušek bez pravidel bezhlavě. Můj názor nikoho se nechci dotknout Až mě neočkovaní přesvědčí že se dokážou chovat civilizovaně a že dokážou vést plodnou diskuzi pak začnu přemýšlet a zvažovat argumenty.
-
Příspěvek od EcoHasic » 23.01.2022 19:03
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 23.01.2022 19:35
-
Příspěvek od Adam Per » 24.01.2022 10:48
Neboj, kdekoliv se tento pán objeví v diskuzi okamžitě tam všem ostatním ukážu výňatek z této diskuze, aby si udělali obrázek, co je to zač. Všude chytračí, otáčí se na zákonech a nařízeních a ve finále některé nařízení a legislativu porušuje. Prostě odpad těchto diskuzí.
Není to jen on, takových je tu vícero ale asi všichni víme o koho se jedná :D Je potřeba na to ale upozorňovat. Nově registrovaní ho nemusí ze začátku odhalit.
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 24.01.2022 20:23
-
Příspěvek od Adam Per » 24.01.2022 22:24
Až budu velký chci být jako ty. Ještě že tě tu máme. Nerad bych říkal, že ohledně legislativy jednotek máš mezery, protože to nemám ověřené a načtené. Nicméně je potřeba dodržovat nejen zákony a vyhlášky týkající se JPO, ale i ostatní obecně platné zákony. Další věc je, jak ty tvoje "rady ostatním velitelům" podáváš. Ten tvůj arogantní styl jasně mluví za vše. Opravdu by mě moc zajímalo jakou že jednotku to vedeš. Jestli vůbec nějakou vedeš. U nás v jednotce by jsi arogante nevydržel moc dlouho.Sluníčko sedmitečné píše: ↑24.01.2022 20:23Posouvám vás dopředu, díky mě víte věci o kterých jste doposud netušili a mnoho vašich jednotek jsem ze vzduchoprázdna usadil do legislativního rámce. Který mimochodem nikdy neporušuju. Děkovat netřeba, proto to nedělám…
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz