Jednotky PO na Přerovsku
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Jednotky PO na Přerovsku
Příspěvek od Jurda9 » 25.01.2014 19:08
Dobrý den, sháním jakékoliv aktuální (i minulost) informace o firemních HZS,resp. SDHP nebo VHJ na Přerovsku. Technika,počet hasičů na směnu,výjezdy...prostě vše :) . Jde mi konkrétně o HZSP Meopta, HZSP Precheza, HZSP Strojírny Přerov, HZSP Montáže (údajně měli také vlastní hasiče?), dále VHJ Bochoř.
Samozřejmě bych měl zájem i o další informace o jednotkách PO (HZSP,SDHP,VHJ) po celém Olomouckém kraji.
Prosím, kdo víte nějakou informaci, věnujte chvilku a napište :)
děkuji Tomáš
Samozřejmě bych měl zájem i o další informace o jednotkách PO (HZSP,SDHP,VHJ) po celém Olomouckém kraji.
Prosím, kdo víte nějakou informaci, věnujte chvilku a napište :)
děkuji Tomáš
-
Příspěvek od Mr.Kuba » 26.01.2014 01:03
ahoj, příliš toho nevím, ale zkusím ti napsat aspoň těch pár informací :)
HZSP Meopta by měla být JPO IV, kdy hasiči (4) jsou v rámci ostrahy soustředěni a dle potřeby vyjíždějí. Co vím, tak měli CAS 32 Tatra 815 a TA Renault Trafic někdy z 90. let. Jsou normálně zařazení do PPP a vyjíždějí v Přerově v 2. stupni. Jeden z posledních výjezdů mimo areál byl na nehodu kamionu v roce 2012.
JSDHP Precheza, k nim ti toho moc nepovím, vím jen, že mají jako vozidlo Avia A60 (CAS 8 ?) a v PPP nefigurují, takže výjezdů příliš nemají.
HZSP Strojírny fungovali, pokud vím, do rozpadu firmy a měli CAS 25 Liaz 101.
A na závěr VHJ Bochoř. K nim ti podrobnější info zjistím, vím jen, že měli CAS 27 Dennis, CAS 32 Tatra 815 a nějakou plošinu. Jak fungovali a fungujou po konci letiště přesně nevím a nechci ti kecat, proto se poptám a pošlu sz :)
Kdyby něco náhodou nebylo pravdivé, tak se omlouvám. Jsou to informace tak různě sesbírané, sehnat něco ofiko je často nemožné.
HZSP Meopta by měla být JPO IV, kdy hasiči (4) jsou v rámci ostrahy soustředěni a dle potřeby vyjíždějí. Co vím, tak měli CAS 32 Tatra 815 a TA Renault Trafic někdy z 90. let. Jsou normálně zařazení do PPP a vyjíždějí v Přerově v 2. stupni. Jeden z posledních výjezdů mimo areál byl na nehodu kamionu v roce 2012.
JSDHP Precheza, k nim ti toho moc nepovím, vím jen, že mají jako vozidlo Avia A60 (CAS 8 ?) a v PPP nefigurují, takže výjezdů příliš nemají.
HZSP Strojírny fungovali, pokud vím, do rozpadu firmy a měli CAS 25 Liaz 101.
A na závěr VHJ Bochoř. K nim ti podrobnější info zjistím, vím jen, že měli CAS 27 Dennis, CAS 32 Tatra 815 a nějakou plošinu. Jak fungovali a fungujou po konci letiště přesně nevím a nechci ti kecat, proto se poptám a pošlu sz :)
Kdyby něco náhodou nebylo pravdivé, tak se omlouvám. Jsou to informace tak různě sesbírané, sehnat něco ofiko je často nemožné.
-
Příspěvek od hasickarel » 26.01.2014 16:23
VHJ Bochoř-technika je po zrušení vojenského letiště přesunuta do Prahy Kbel. Co vím od kluků ze Kbel,tak letiště má teď LOM Praha,které provádí opravu vrtulníků a snad tam zůstalo jedno auto a nějaká požární hlídka. Jsou to ale informace z druhé ruky.
-
Příspěvek od Jurda9 » 27.01.2014 20:01
Pánové mockrát díky za info. Samozřejmě další informace jen vítám :) Přes Přerov celkem často pracovně projíždím takže už jsem měl možnost párkrát potkat Prechezáckou avii ve městě, naopak Meopťáky jsem nepotkal ani jednou. Dokonce jsme pákrát dělali montáž v areálu Prechezy tak jsem občas potkal frajera v hasičským ale nikdy jsem neměl možnost si o "odchytnout" a poptat se. Bušil jsem i na vrata jejich hasičárny, bohužel ani jednou mi nikdo neotevřel. Kamarád (totální nehasič - když jsem se ptal na auta tak řekl jen že mají hasičský) děla v Meoptě a říkal že s hasičema je to tam špatný, že dělají spíše udržbáře a zahradníky...
Bochořského Dennise jsem měl také čest jednou potkat a moc se mi líbil, škoda že už vojáci v Bochoři skončili.
pánové díky info. Tomáš
Bochořského Dennise jsem měl také čest jednou potkat a moc se mi líbil, škoda že už vojáci v Bochoři skončili.
pánové díky info. Tomáš
-
Příspěvek od Jurda9 » 27.01.2014 20:06
Jinak... chtěl bych ještě můj původní dotaz rožšířit na celý Olomoucký kraj :) Co vím tak jsou (byly) HZSP ještě železárny v Olomouci, Siemens v Mohelnici, Oděvní průmysl v Prostějově a Milo v Olomouci (asi všichni už to mají za sebou a jsou jen SDHP a nebo už nic). Těch jednotek bylo určitě mnohem více ale už si nevzpomenu... Technika, stavy,výjezdy víte o nečem?
díky Tomáš
díky Tomáš
- Michal -miw- Šafus
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal -miw- Šafus » 27.01.2014 20:29
Jen pro sichr odkaz na náš starší seriál, sem tam se třeba něco najde.
http://www.pozary.cz/serial/zavodni-pozarni-utvary/
http://www.pozary.cz/serial/zavodni-pozarni-utvary/
webový exredaktor & webmaster
-
Příspěvek od Tomas Navrátil » 27.01.2014 20:43
Z mého okolí můžu vzpomenout na HZSP Unex Uničov. Technika byla myslím CAS 24 Liaz 101, PP 20 Liaz, VEA Lada Niva, sanitní vůz Škoda 1203. Sloužilo se 1+3, rok zrušení si již nepamatuji.
-
Příspěvek od Petr Bohanes » 28.01.2014 08:34
HZSP OP Prostějov - jednotka (tehdy už v režimu JSDHP) definitivně padla po velké agonii na přelomu roků 2012-2013. O fungování a nefungování je zbytečné psát. Hasiči dělali úplně všechno - od vrátných, přes zahradníky a konče třeba údržbáři. V podstatě to co se dělo u hasičů byl jen obraz toho jak fungovala, a taky dopadla, celá firma. Základ byl se do ničeho neplést a o nic se nestarat. Proto, když hořelo ve firmě hned za plotem, tak jsme tam ani nemohli vyjet. Vedení nebylo vhod, aby jednotka byla zařazena do poplachového plánu a v té souvislosti měla uzavřené i smlouvy s HZS, tím pádem nás ani neměl kdo povolat, vedení nemuselo držet další techniku a lidi na směně (takový začarovaný kruh). Co se samotných početních stavů týče, tak se sloužilo na 3 směny a bylo vykazováno družstvo 1+5, později 1+3, ale realita byla 1+1, nebo taky jen jeden hasič na směnu.
Z techniky kterou jsme tam měli: CAS 38 T815, VeA Škoda Fabia, OA Ford Transit, z nehasičské pak sypač Multicar a malotraktor. Dřív pak ještě druhá CAS 25 Škoda 706, Tatra byla náhradou za první CAS 25 Škoda 706. Dál tam bývala A 31 DA, před Fabii Škoda Felicia Combi a ještě před ní Škoda 105 (nebo 120, nevím, nezažil jsem). A hluboko v minulosti v OP sloužila i dodávková Nysa.
Z techniky kterou jsme tam měli: CAS 38 T815, VeA Škoda Fabia, OA Ford Transit, z nehasičské pak sypač Multicar a malotraktor. Dřív pak ještě druhá CAS 25 Škoda 706, Tatra byla náhradou za první CAS 25 Škoda 706. Dál tam bývala A 31 DA, před Fabii Škoda Felicia Combi a ještě před ní Škoda 105 (nebo 120, nevím, nezažil jsem). A hluboko v minulosti v OP sloužila i dodávková Nysa.
-
Re: Jednotky PO na Přerovsku
Příspěvek od petros » 09.05.2014 19:16
zdarvím jsem Petr a pracuji u HZSp Meopta Přerov. K dnešnímu dni už nesloužíme jako ostraha podniku. Podle nového nařízení musíme být stale na stanici. Je to spůsodeno snížením stavu byvalo nás na směně 7 po snížení je nás jen 5 a ve dne 6 kdy je tu i velitel stanice který je tu jako deňák. Složíme po 24hodinach tři směny. Techniku máme CAS32 T815-1
CAS32 T815-2, AZ-30 IFA W50 , DA AVIA 30 a trafica jsme prodali. Ted máme nového velitele stanice a dává vše do pořádku protože ten co tu byl během dvou let vše zmršil a na nas sral. Pokud budeš potřebovat něco bliššího dej vědět na meil. S pozdravem Petr
CAS32 T815-2, AZ-30 IFA W50 , DA AVIA 30 a trafica jsme prodali. Ted máme nového velitele stanice a dává vše do pořádku protože ten co tu byl během dvou let vše zmršil a na nas sral. Pokud budeš potřebovat něco bliššího dej vědět na meil. S pozdravem Petr
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky