Jak k hasicum a zaroven i jakou skolu
Ahoj, jsem tu novej a rovnou rikam na rovinu, ze jsem i v tomto oboru laik. Delam ted vyssi skolu n azachranare, protoze mam potrebu zvyseneho adrenalinu. ALe zase nejsem zadnej silenec .o) ale po konzultaci s lidmi ze zechranky mi bylo receno, ze to je nic moc a ze pokud chci opravdu neco zazivneho, tak mam jit k hasicum. A tak jsem tu a chtel bych po vas par informaci. Jsem z Prahy, kde ted bohuzel maji stop stav, ale co je hlavni, nemam jeste zadny kurs na PO a rovnou bych si i rad udelal nejakou vyssi skolu PO. Prolejzal jsem net, ale nasel jsem jen jednu ve Frydku Mistku, tak tam jeste zkusim zavolat. Mohli byste mi prosim tedy poradt:1. Jak se vubec dostat k hasicum, myslim tim, jestli je nutna nejaka skola a kurs a tak2. Nejaky odkaz na vyssi skolu nebo i nejaky kurs, abych aspon neco mel v ruce, ze jsem udelal3. Nejake vase zkusenosti ze zacatku4. Kdybyste byl nekdo z okoli Prahy (napr. Melnik a tak ) a vedel o nejakem volnem miste... ;o)Mel jsem takovou predstavu, ze bych to chtel zacit delat a pri tom si jeste dalkove delat skolu PO. Predem dekuji za odpovedi a dekuji, ze se na me nevykaslete. Celkem me ta myslenka chytla a strasne rad bych ji s vasi pomoci realizoval.
Jak k hasicum a zaroven i jakou skolu
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
-
Příspěvek od Pavel Pavel » 12.05.2008 15:18
Ahoj člověče. Shrnu všechny otázky do jediné odpovědi: musíš mít především zájem! Ne ale vážně, veškerý školy jsou skoro k ničemu. Pokud se dostaneš k hasičům tak budeš vyslán na kurs, kde by tě měli vše naučit, ale nejvíc stejně získáš zkušenostma u zásahu a od ostatních kluků, kteří už nejakej ten oheň a bouračku "udělali". Jak se dostat k hasičům Ti neporadím, protože (i jak jsi psal) Praha má stopstav a v dohledné době to moc nevypadá že by se to změnilo. Snad jen až někdo odejde do důchodu. Občas to zkoušej "otravovat" na osobním. Přeji Ti hodně štěstí i trpělivosti.
-
Příspěvek od Martin » 12.05.2008 15:18
ahoj,dobrá rada nad zlato
podívej se na mvcr.cz jsou tam školy PO v brně,chomutově,frýdku místku apod....vysoká škola je taky a to v VUT Báňská v Ostravě FBI jinak vejšku můžeš studovat dálkově kluci tady z HZS TP to taky dělaj a v tom Chomutově je revizor PO 4 roky s maturitou a ten prej jde taky dálkově přeju hodně štěstí...
podívej se na mvcr.cz jsou tam školy PO v brně,chomutově,frýdku místku apod....vysoká škola je taky a to v VUT Báňská v Ostravě FBI jinak vejšku můžeš studovat dálkově kluci tady z HZS TP to taky dělaj a v tom Chomutově je revizor PO 4 roky s maturitou a ten prej jde taky dálkově přeju hodně štěstí...
-
Příspěvek od Petr Gavenda » 12.05.2008 15:18
Prave, ze zajem mam a velky. Bohuzel neni prilezitost. Ja si taky myslel ze ta skola pro zacatek nena iz tak dulezita a chtel bych si ji delat dalkove behem toho, ted jen nekde najit neco volneho...
-
Příspěvek od Vlčo » 12.05.2008 15:18
Čau chlape!
Nejprve něco k těm školám. Podle toho co jsem slyšel o ostatních školách PO je Frýdek Místek bezkonkurenčně nejlepší. To můžu i sám dosvědčit, protože jsem letos odmaturoval ve Frýdku Místku (na denním studiu).Tolik odborných způsobilostí co získáš ve Frýdku Místku, nezískáš nikde. Pro Tebe existují dvě možnosti. Buď dálkové pomaturitní studium nebo vyšší odborná škola. Obojí jsou obory ve Frýdku Místku a obojí se studuje dálkově. Být Tebou, určitě bych tam co nejdřív zavolal a zjistil, jestli nemají ještě volná místa. Co se týče toho místa u hasičů, tak Tě nepotěším. Stop stavy jsou téměř v celé ČR. Já jsem například z Ostravy a pokud mi ještě vyjdou zdravotní, tak 1.8. nastoupím až v Mladé Boleslavi. Doporučuju Ti na internetu si vyhledat tel. č. na HZS krajů, u kterých bys chtěl pracovat a obvolat to. Hodně štěstí!
Nejprve něco k těm školám. Podle toho co jsem slyšel o ostatních školách PO je Frýdek Místek bezkonkurenčně nejlepší. To můžu i sám dosvědčit, protože jsem letos odmaturoval ve Frýdku Místku (na denním studiu).Tolik odborných způsobilostí co získáš ve Frýdku Místku, nezískáš nikde. Pro Tebe existují dvě možnosti. Buď dálkové pomaturitní studium nebo vyšší odborná škola. Obojí jsou obory ve Frýdku Místku a obojí se studuje dálkově. Být Tebou, určitě bych tam co nejdřív zavolal a zjistil, jestli nemají ještě volná místa. Co se týče toho místa u hasičů, tak Tě nepotěším. Stop stavy jsou téměř v celé ČR. Já jsem například z Ostravy a pokud mi ještě vyjdou zdravotní, tak 1.8. nastoupím až v Mladé Boleslavi. Doporučuju Ti na internetu si vyhledat tel. č. na HZS krajů, u kterých bys chtěl pracovat a obvolat to. Hodně štěstí!
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky