Fakulta bezpečnostního inženýrství
-
Příspěvek od sivá holubička » 12.05.2008 15:21
Než jsem stačil něco napsat, tak to sem napsala Kamila - a naprosto přesně...
-
-
Příspěvek od Ondřej Dostál- Oskar » 12.05.2008 15:21
k řadám studentů FBI...dělám to klasicky denním studiem.Jinak jsem teprv v prváku.První semestr byl celkem pohodovej(při zkouškách jsem měl celkem štěstí).Uvidíme jak to bude vypadat ve druhym..tam totiž začíná jít do tuhého kvůli "algoritmům a datovým strukturám":-(
-
Příspěvek od Kamila Drábková » 12.05.2008 15:21
Ze střední policejní... Co se týče výhod, neřekla bych, že nějaké mají... (pokud zrovna neexcelují v matice, chemii či fyzice...). Už několikrát se prokázalo, že není radno se hlásit k tomu, že někdo studoval na gymplu (může po tobě být požadováno více znalostí). A z přijímaček taky strach mít nemusíš. Z naší studijní skupiny je 90% lidí přijatých bez přijímaček, pouze na základě studijních výsledků.
-
Příspěvek od Mara264 » 12.05.2008 15:21
mě by jen tak zajimalo k čemu nám bude úvod do studia, to je teprve zbatečnost byl jsem tam poprvé a pak s indexem pro započet, učit se kolik a kde mame na škole bufety, kdo je prorektor, kde je menza mi příjde trošku hloupé, vždyt žádná z fakult VŠB tento předmět nemá
asi je jen do počtu hodin
-
Příspěvek od J. B. » 12.05.2008 15:21
já bych řekla, že výhody mají absolventi průmyslovek, hlavně co se týkalo technických předmětů - mechaniky, pevnosti a pružnosti, strojů a zařízení.... jako absolvent gymplu jsem žádnou výhodu nepocítila; daleko lépa na tom byli i Ti, kdo za sebou mají Frýdek
-
Příspěvek od Tomáš Otčenášek » 12.05.2008 15:21
a uprimne receno dalkovou formu bych vzdal tak po 2 3 mesicich. Ale zalezi na pristupu cloveka. Z gymplu vyhoda? Lepsi zaklady matiky a fyziky, ja z prumky zase lepsi vyhlidky na zdolani algoritmu, elektra, apod. Z Liberce se mnou nekdo studuje...tusim holka, ale jsem rad ze si pamatuju jmena apod, ne jeste odkud kdo je. ICQ mam 348-277-790 tak se klidne obrat, cokoli te bude zajimat poradim, ale spise z denniho studia, no.
-
Příspěvek od Kamila Drábková » 12.05.2008 15:21
...jsme pro jistotu měli jen naplánovaný v rozvrhu, ale to tak, že se vyučujícímu kryly přednášky v Praze a Ostravě, takže jsme rovnou dostali zápočet. Pro dálkaře to ale spíš měla být možnost zeptatat se na věci, které nejsou moc jasné... Nejvíc jsme potřebovali informace, jak vypadají zkoušky, kam a na koho se obrátit v případě problémů, jestli si lze dohodnout zkoušku tak, že by jsme na ní přijeli do Ostravy k deňákům apod. Tohle všechno teď bohužel řešíme přes E-mail. Zatím v tom sice není žádný problém, ale občas je to zdlouhavé...
-
Příspěvek od Aleš Bitter » 12.05.2008 15:21
Chtěl bych se zeptat zdejších absolventů, kde jsou nyní zaměstnaní a jaké je uplatnění absolventů VŠB FBI. Děkuji.
-
Příspěvek od Marek Steiner » 12.05.2008 15:21
Zdravim pánové,
Chystám se studovat TU v Ostravě FBI obor Požární ochrana. Rozhodl jsem se pro kombinované studium s konzultačním střediskem v Praze,takže kdo má stejný plán,tak at se mi ozve na icq:198913727. Domluvil bych se třeba na společný cestě na přijímačky do Ostravy.
-
Příspěvek od Filip Ř. » 12.05.2008 15:21
Zdravím. Mám za sebou bakalářské studium na této fakultě v oboru Havarijní plánování a krizové řízení a momentálně jsem v prvním ročníku navazujicího studia v oboru TPO a BP, obodvoje v presenční formou. Pokud by měl někdo nějaký dotaz, tak kontakt na ICQ je 190 840 491.
Příspěvek od » 12.05.2008 15:21
Na FBI jsem studoval techniku požární ochrany a bezpečnost průmyslu a loni jsem státnicoval. Co se týká denního studia tak samozřejmě nejtěší jsou první dva roky, kdy si študáci musí projít matikama, fyzikama, deskriptivou,pascalem ale i dalšími nepříjemnými předměty. I v dalších letech to není žádná slast, ale když získáte zápočty tak zkoušky už nějak doklepete. Potkávali jsme se i s dálkovýma studentama a s některýma dělám teď a naprostá většina zápasila hlavně s pascalem(taky jich spousta vyletěla). Ostatní předměty se dají zvládnout,ale hlavně se nesmí podceňovat.
Nás nastupovalo v roce 2001 asi 100 ks (ještě na fakultu hornicko-geologickou) a dokončilo nás tak polovina. Práci si našlo tak 95% absolventů (u HZS, PČR) z nichž někteří pracovali už v době studia v Ostravě.V současné době kdy je fakulta samostaná tak si na sebe musí vydělat.Proto bere skoro všechny přihlášené studenty, ale sítem jich neprojde moc. To množství studentů je na úkor kvality studia a lepší to zřejmě nebude. Studim na této fakultě Vám ale doporučuju protože uplatnění je slušné. Novým i současným studentům přeji úspěšné zvládnutí
-
Příspěvek od Adam » 12.05.2008 15:21
A zkoušel si třeba i nějakou jinou VŠ? Já jsem na denním studiu v 1. roč. na Policejní akademii v Praze - Veřejná správa > Krizový management ve státní správě a územní samosprávě. Je to bez matiky, naštěstí:-)) Dálkaře berou jen z řad prac. MV a státní správy. Studium je celkem v pohodě, když se člověk na to nevykašle:-)) Ale problém je se tam dostat..no..více oficiální info na www.polac.cz a neoficiální na www.pacr.cz
Přeji mnoho úspěchú na příj. řízení:-))
-
Příspěvek od Stanislav KOTRC » 12.05.2008 15:21
to Matýsek" Já ji studoval od roku 2003 do 2006 a přesto jsem byl stále v 1. ročníku (2x denní 1x dálkové). Připrav se na to, že matika je maras a fyzika ještě větší a bez těchto předmětů jsi nahraný. Připrav se na to, že zda jsi v těchto předmětech slabší tak to nedáš. Já jsem tam šel z gymplu a na vysokoškolské profesory jsem neměl. Samozřejmě tě nechci odrazovat ... já si počkám až budu mít základní kurz a zkusím dalkově přímo hasičskou (jenže nabídka stále nepřichází
-
Příspěvek od Alby » 12.05.2008 15:21
Ahoj chlape, jelikož jsem bývalý student, chvíli taky "rádoby" učitel na FBI (jako doktorand) a v současnosti příslušník HZS, tak pouvažuj nad dalším řešením. Pokud teprve končíš gympl, být tebou jdu na denní studium. Jednoznačně nejvhodnější je varianta dělat nejdříve školu a k tomu třeba praxi u HZS, než někde pracovat a k tomu dodělávat dálkově školu. Dálkové studium je delší, navíc Ti studium může komplikovat zaměstnavatel a v případě předčasného ukončení po Tobě může chtít náhrady. Např u HZS to může být až 200 000Kč. O srovnání finančních nároků mezi denním a dálkovám? To těžko říct, samozřejmě koleje a vše kolem něco stojí - a stojí dost- ale zase jako student máš určité výhody. Co se týká školy a předmětů. Nově vzniklá fakulta FBI se neustále vyvíjí, stejně tak i studijní programy. viz. příspěvky výše. Vyvíjí se dokonce tak rychle, že každý ročník se dost liší - což je špatně. Některé předměty jsou naprosto o ničem, některé vůbec nepochopíš a na některé důležité bohužel už ani nezbyde čas. Třeba to bude lepší.
Já osobně jsem velmi rád, že jsem tento obor vystudoval, našel spoustu kamarádů, našel si i príma holku, vyzkoušel jsem si i učit (což není lehké) a teď už jsem v praxi na HZS. To jen tak, třeba pro zamyšlení. Ahoj a ať se daří
-
Příspěvek od Alby » 12.05.2008 15:21
Začínal jsem jako absolvent učebního oboru s maturitou (elektro) - tedy nejsem žádný génius. První rok byl opravdu drsný, ale pokud víš, proč studuješ, máš píli a něco tomu studiu obětuješ, a nebudeš líný se na cokoliv zeptat nebo si domluvit doučování - úspěch je zaručen. Důležité je co nejdříve se naučit učit - a tím nemyslím něco nadrtit nazpaměť, ale právě - jak si rozvrhnout práci, vědět kde získat další informace, chodit na doučování, kdo Ti vysvětlí program apod. Zní to jako obecné keci, ale je to tak. Čus
-
Příspěvek od Martin Tonhauser » 12.05.2008 15:21
Jó tak jsem taky studoval v prvním semestru, ale nezadařilo Co se dá dělat a to mě dokonce učil Petr Paláček (zdravím tě) Vlastně s ním sloužím i na jedné stanice. Inu svět je malý a náhody tu není nouze. Ale ke studiu, můj osobní názor až moc složité a některé předměty zbytečné. Možná se někdo do mě pustí, ale na VŠB bych už nikdy nešel. Dle mého názoru mají gympláci výhodu v prvních semestrech aspoň jsem to viděl na mých spolužácích. Ti se v matice, fyzice a chemii uplně vyžívali. Já ze svojí SOŠ PO jsem to moc nezvládal. Co se dá dělat musím zkusit něco jiného.
-
Příspěvek od Pavel Šimák » 12.05.2008 15:21
Vydržel jsem o semestr déle než Martin, nastupoval jsem jako strojník PO s maturitou, vyhořel jsem na matice. dělám si dálkově Frýdek a sloužim a jsem spokojený člověk. ale nenech se odradit, s chutí do toho a půl práce je hotovo. Prostě prvák je peklo, na to se připrav....
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky
- SPORT.POŽÁRY.cz