Zdravím všechny.
Procházel jsem ročenku HZS MSK. U počtu zásahů jednotlivých stanic mají kolonku "zásahy" a "ostatní činnosti". Ostatních činností mají stanice ÚO Ostrava desítky až stovky, jen Fifejdy jich mají přes 2500...
Může mi někdo vysvětlit, co ty "ostatní činnosti" jsou a proč je tam takový nepoměr v jejich množství? Co dělají na Fifejdach tak neobvyklého, že na tyto činnosti vyjíždějí několikanásobně častěji, než ostatní stanice?
Díky za odpověďi.
PS : nechci tady rozjíždět diskuze typu "zbytečné výjezdy" apod. Jen mě to prostě zajímá
Dotaz na MSK
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Re: Dotaz na MSK
Příspěvek od hafina » 13.07.2019 16:02
Nevím jestli to napíšu úplně přesně, třena mě někdo doplní, ale mělo by se jednat o ZOČ - Neakutní otevření uzavřených prostor. Nevím jak přesně toto v Ostravě funguje, nicméně na Fifejdách mají jedno auto s posádkou určené vyloženě na otvíračky. Ale jestli otevírají úplně všecko nebo jak rozlišují co jo a co ne, to nevím. Každopádně jsou ty pravidla pro výjezd benevolentnější, proto tolik událostí.
- Anybody.
Re: Dotaz na MSK
Příspěvek od Anybody. » 13.07.2019 16:22
Ano v Ostravě mají předurčené stanice na různé typy událostí. Fifejdy jezdí otevíračky pro celé území města Ostravy - bezplatně jako neakutní službu občanům ve složení jeden hasič, jeden strážník MP. Stanice Přívoz je zase předurčena na zvěř včetně hmyzu - má tedy stovky výjezdů ročně na likvidaci bodavého hmyzu.. Zbytek stanic je předurčen na jiné typy událostí a až na vyjímky nemá činnosti pouze zásahy.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky