Zdravím.
Při prohlížení fotek z cvičení hasičů z Berouna jsem si všiml věci, které uplně nerozumím. Konkrétně mi jde o 3. fotku z článku.
Co je na těch karabinkách pověšené? Jde i ve videu vidět, jak to na ni hasiči věší.
Napadlo mě, že jsou to jmenovky hasičů, kteří jdou do budovy, a které si zase vezmou, když z budovy vylezou. Je pak jasný přehled, kdo v budově je a kdo ne.
Trefil jsem se?
Díky.
KT
cvičení Beroun
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
-
Re: cvičení Beroun
Příspěvek od hafina » 29.01.2020 18:44
Plus bych ještě doplnil, že ty červené přívěsky jsou tzv. Klíče z bodyguarda. Kdo neví, je to takový detektor pohybu, hasič ho má na sobě, vytrhne ten klíč a tím ho aktivuje. Když se potom někde zastaví na delší dobu, bodyguard začne signalizovat (spustí alarm). Stačí se zase pohnout a bodyguard ztichne anebo tam jsou na deaktivaci tlačítka. Naopak je na tom přístroji i tlačítko, které ho rozezvučí ihned. V podstatě to slouží jako takové nouzové udělátko, pokud by se hasičovi něco stalo, aby ho ostatní měli větší šanci najít. Když bere hasič dýchač třeba na plošinu a hodinu tam jenom stojí u proudnice a nehýbe se, tak si ten klíč nechá v bodyguardu, ať mu to furt neřve :-D My máme třeba bodyguarda přímo v nanometru k dýchacímu přístroji.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky