Ahoj,
chtěl bych realizovat svolávání jednotky. Jako nejjednodužší způsob se mi zdá využít stávající obecní rozhlas, do kterého by se pouštěl zvuk sirény. Zařízení by bylo potřeba nějakým způsobem upravit, aby šlo poplach vyhlásit na dálku.
Zajímalo by mne, jestli někdo nemá s tímto provedením zkušenosti.
Děkuji za podněty
Jakub
Siréna z obecního rozhlasu
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od M Lumart » 12.03.2012 19:41
Zkušenosti? :-) U nás po montáži nového bezdrátového rozhlasu proběhlo svolání hasičů celkem dvakrát. Pravda - jedenkrát ve dvě hodiny ráno, což zvedlo obrovskou vlnu odporu místních občanů. Proto starosta rozhodl, že toto svolávání nebyl dobrý nápad a tak nám dál chodí jen SMS, když už je opravdu něco většího, tak siréna řízená dálkově ze Zlína. No abych řekl pravdu - aby zněla siréna přibližně 70x do roka v denní, nebo noční dobu není zrovna dobrý nápad:-) Ale to už je popsáno v jiné diskuzi. Jo, abych se dostal k jádru - systém svolávání včetně zvuku sirény dodala firma, která montovala rozhlas.
-
-
Příspěvek od Jiří Brzobohatý » 12.03.2012 21:42
Ahoj, u nás používáme už asi třetím rokem systém Orkan od firmy Noel (http://www.noel.cz/produkty/varovaci-systemy-a-rozhlasy). Na obci je počítač s obslužným programem, k němu je připojená anténa. Počítač je připojený k obyčejné analogové rozhlasové ústředně. Vše automaticky spouští na dálku Kopis příslušným signálem (požární poplach, zkouška sirén atd.) Dá se samozřejmě spustit i ručně z toho počítače nebo se to dá dovybavit modulem na obsluhu přes mobilní telefon. Myslím že cena toho základu byla někde okolo 50 tisíc. Zkus se obrátit na Noel, určitě ti poradí..
-
Příspěvek od Kubas » 15.03.2012 23:35
Firmu jsem kontaktoval, ale zatím nic. Myslel jsem, jestli někdo třeba nedělal vlastní instalaci pomocí GSM modulu nebo něčeho podobného. Nepotřebuji aby to umělo komunikovat s KOPIS, protože by to bylo naprosto zbytečné...
Stačila by aktivace mobilem nebo tlačítkem.
Stačila by aktivace mobilem nebo tlačítkem.
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz