Mám prosbu .Do právě opravované HS chceme koupit sušák na hadice, jediné co se nám povedlo sehnat a který by nám vyhovoval je na Zahasu model MDK 20.
Nevíte o něčem podobném? Musime ho koupit ne vyrábět !
Sušák hadic
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
Příspěvek od Michal M. » 19.11.2009 16:07
Nechápu proč tu sušičku (výtah) musíte kupovat. Vždyť za to chtějí strašné peníze. Možná potřebujete doklad, tak si nechte výtah udělat nějakou firmou. Mi jsme to udělali taky tak, jednoduchý výtah, 2 lešeňovky ukotvit do stěn, na hoře na traverzách umístěn el.vrátek, lanko dolů a jeto. A jdeto udělat za pár korun, a máte peníze na další vybavení.
-
Příspěvek od stofi » 21.11.2009 13:17
[Michal - 19.11.2009 16:07] Toje pěkné ale kde máte záruku na výrobek,
návod k obsluze a pod.
Co když se někomu něco stane, kdo ponese zodpovědnost ten co to montoval, nebo ten kdo to vyráběl nebo ten co věšel hadice??
Není problém něco podobného zhotovit doma na koleně ale kdo ponese zodpovědnost ?
návod k obsluze a pod.
Co když se někomu něco stane, kdo ponese zodpovědnost ten co to montoval, nebo ten kdo to vyráběl nebo ten co věšel hadice??
Není problém něco podobného zhotovit doma na koleně ale kdo ponese zodpovědnost ?
-
Příspěvek od Libor Machek » 21.11.2009 14:20
[stofi - 21.11.2009 13:17] No je vidět že máte dostatečný přísun peněz. Myslím si že Michal má pravdu , ale pokud máte přebytečné peníze tak prosím pořiďte si sušák hadic s návodem. A jak myslíte že to dělá Zahas? Nějakej Ferda jim to posváří a natře , oni k tomu udělají návod a ty dva záruční roky to nějako vydrží..
-
Příspěvek od Michal M. » 21.11.2009 14:36
[stofi - 21.11.2009 13:17]
Ahoj asi jsi mě špatně pochopil, ten výtah nám dělala firma (zámečnická), materiálem počínaje přes montáž až po zaškolení. Dvouletá záruka .A kdo vám udělá montáž zakoupeného sušáku ze Zahasu ? Možná že provádějí i montáž to nevím.A počítám že záruka nebude delší než 2 roky. Vše se platilo přes Obecní úřad,i řešení reklamace (koncoví vypínač).Chtěl jsem vám jenom pomoct .
Ahoj asi jsi mě špatně pochopil, ten výtah nám dělala firma (zámečnická), materiálem počínaje přes montáž až po zaškolení. Dvouletá záruka .A kdo vám udělá montáž zakoupeného sušáku ze Zahasu ? Možná že provádějí i montáž to nevím.A počítám že záruka nebude delší než 2 roky. Vše se platilo přes Obecní úřad,i řešení reklamace (koncoví vypínač).Chtěl jsem vám jenom pomoct .
-
Příspěvek od Josef Bednář » 21.11.2009 20:09
[stofi - 21.11.2009 19:45] Já si myslím, že věšet to bude pravděpodobně někdo z jednotky a ten musí být samozřejmě proškolený a mít podepsanou bezpečnost práce, tudíž by asi chyba v případě jeho pochybení byla na jeho straně. Zrovna tak je i každý člen pojištěn na činnosti v operačním i organizačním řízení, takže i v tomto směru by o to asi bylo postaráno. Otázkou je pouze to, jestli je někde v nějakém předpisu definováno, na co se hadice smějí věšet a na co ne.
Navíc jsem od kamaráda, který to řešil v jednotce slyšel, že na tyhle systémy, který jste si vyhlídli v ZAHASu potřebujete mít jeřábnický kurz. Takže až budete každého člena jednotky každý rok posílat na jeřábnický kurz, možná Vás to sušení hadic vyjde ještě mnohem na víc, než je cena samotnýho toho bazmechtu
Navíc jsem od kamaráda, který to řešil v jednotce slyšel, že na tyhle systémy, který jste si vyhlídli v ZAHASu potřebujete mít jeřábnický kurz. Takže až budete každého člena jednotky každý rok posílat na jeřábnický kurz, možná Vás to sušení hadic vyjde ještě mnohem na víc, než je cena samotnýho toho bazmechtu
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz