Přenosný vysokotlak
Zdravím chtěl bych se zeptat na vaše názory na přenosná vysokotlaká zařízení např. HDL 170 s nádrží na 100litrů vody,průtok 21 l/min, tlak 17MPa,dodávané firmou Zahas. Jsme sbor který nevlastní cisternu nemáme prostory pro její parkování ani dostatek financí a takovéto zařízení je pro nás asi nejjednodušším řešením rychlého prvotního zásahu. Zařízení bychom s největší pravděpodobností umístili do požárního vozíku namísto PS 12. Napište mi prosím své zkušenosti a názory na tyto zařízení budu rád také za odkazy na firmy vyrábějící tyto zařízení. Děkuji
Přenosný vysokotlak
Nevíte, jak opravit Tatru nebo kam upevnit dýchací přístroj?
-
-
Příspěvek od Dedek Vladimír » 12.05.2008 15:20
Re: přenosný vysokotlak
Spíše bych doporučil HDL 250. Parametrově je na tom lépe a cenově to vychází skoro stejně. Nevím co jste za jednotku, jakou máte techniku a kde je nejbližšší cisterna, ale spíš bych se klonil k zástavbě do vozidla. Přívěs nemá tak velkou nosnost, aby nahradil chybějící cisternu. Počitěj, že musíš mít dostatek vody než ti dorazí první jednotka s cisternou. Dá se to lehce spočítat a pak vybrat adekvátní velikost nádrže, kterou bych řešil samostatně. Jinak na první zásah mi to zařízení připadá dostačující. Rozumný kompromis cena/výkon pro menší obec bez finančních prostředků.
Spíše bych doporučil HDL 250. Parametrově je na tom lépe a cenově to vychází skoro stejně. Nevím co jste za jednotku, jakou máte techniku a kde je nejbližšší cisterna, ale spíš bych se klonil k zástavbě do vozidla. Přívěs nemá tak velkou nosnost, aby nahradil chybějící cisternu. Počitěj, že musíš mít dostatek vody než ti dorazí první jednotka s cisternou. Dá se to lehce spočítat a pak vybrat adekvátní velikost nádrže, kterou bych řešil samostatně. Jinak na první zásah mi to zařízení připadá dostačující. Rozumný kompromis cena/výkon pro menší obec bez finančních prostředků.
-
Příspěvek od Petr Slavíček » 12.05.2008 15:20
přenosný vysokotlak
já bych Vám asi doporučil toto vysokotlaký agregát Kranzle Profi JET 16 220 s výkonem 20 l/min, opatřený 30 m hadicí na výklopném navijáku, umožňující přimíšení pěnidla na jednoduhém rámu a nebo třeba i na kolovém podvozku a pro představu jak by to mohlo vypadat ta článek číslo 5 žije . Namontovali jsme ho na jednoduché přenosné plato cenu eventuelně včetně montáže plata do auta rádm sdělím Slade
602 392 364
já bych Vám asi doporučil toto vysokotlaký agregát Kranzle Profi JET 16 220 s výkonem 20 l/min, opatřený 30 m hadicí na výklopném navijáku, umožňující přimíšení pěnidla na jednoduhém rámu a nebo třeba i na kolovém podvozku a pro představu jak by to mohlo vypadat ta článek číslo 5 žije . Namontovali jsme ho na jednoduché přenosné plato cenu eventuelně včetně montáže plata do auta rádm sdělím Slade
602 392 364
Zpět na „Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava