Mokrý hasič HZS jako VJ nebo VD
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
Mokrý hasič HZS jako VJ nebo VD
Příspěvek od rowan » 29.09.2019 18:48
Může mokrý hasič od HZS dělat bez nějakých dalších kurzů VJ nebo VD? Především mi jde o to jestli musí mít udělaný kurz V40? Osobně si myslím, že nemusí, protože reálných zkušeností mám víc než vichni ostatní dohromady, ale občas v zákonech těžko hledám logiku, tak proto se ptám.
-
Re: Mokrý hasič HZS jako VJ nebo VD
Příspěvek od Karel Čermák ml. » 29.09.2019 19:03
chces delat velitele a nevis / neumiš si zjistit tuhle zakladni informaci ?
-
Příspěvek od rowan » 29.09.2019 20:13
Ne je to hasič strojník. Jako z hlediska předpisu to chápu, ale logiku to nemá.
Já jako vyučený truhlář se přihlásím na V40, kde do mě něco budou tlačit a zapamatuuju si třetinu a ten obyčejný mokrý hasič mě ve všem předčí a stejně mu mám šéfovat:(
Já jako vyučený truhlář se přihlásím na V40, kde do mě něco budou tlačit a zapamatuuju si třetinu a ten obyčejný mokrý hasič mě ve všem předčí a stejně mu mám šéfovat:(
-
Příspěvek od Radek Vojík » 30.09.2019 05:03
Ptát se na fóru na něco, na co Ti odpoví jen kompetentní osoba z konkrétního HZS kraje, opravdu nemá smysl... U nás třeba takového člověka přezkouším a 5 let může vesele u JSDHO dělat VD/VJ. Za těch 5 let ho opět přezkouším atd.
Ale jak píšu, tak je to u nás (používáme hlavu). Jak to dělají jinde netuším. "Noty" na to nejsou.
-
Příspěvek od Matěj Zrucký » 01.10.2019 19:19
Základní dokument, jako Metodika zřizování JPO to jasně vysvětluje, podle mě bez ohledu na kraj.
Příslušníci HZS ČR, zaměstnanci HZS podniků a osoby vykonávajících službu v
jednotce SDH obce nebo v jednotce SDH podniku jako svoje zaměstnání, kteří jsou odborně způsobilí pro výkon funkce velitel družstva nebo funkce vyšší, jsou současně odborně
způsobilí pro výkon funkce velitel dobrovolné jednotky. Příslušníci HZS ČR, zaměstnanci
HZS podniků a osoby vykonávajících službu v jednotce SDH obce nebo v jednotce SDH
podniku jako svoje zaměstnání, kteří jsou odborně způsobilí pro výkon funkce strojník nebo
technik strojní služby, jsou současně odborně způsobilí pro výkon funkce strojník dobrovolné
jednotky.
Příslušníci HZS ČR, zaměstnanci HZS podniků a osoby vykonávajících službu v
jednotce SDH obce nebo v jednotce SDH podniku jako svoje zaměstnání, kteří jsou odborně způsobilí pro výkon funkce velitel družstva nebo funkce vyšší, jsou současně odborně
způsobilí pro výkon funkce velitel dobrovolné jednotky. Příslušníci HZS ČR, zaměstnanci
HZS podniků a osoby vykonávajících službu v jednotce SDH obce nebo v jednotce SDH
podniku jako svoje zaměstnání, kteří jsou odborně způsobilí pro výkon funkce strojník nebo
technik strojní služby, jsou současně odborně způsobilí pro výkon funkce strojník dobrovolné
jednotky.
-
Příspěvek od rowan » 01.10.2019 21:14
Též si myslím, že kraj na to nemá vliv. toto musí být jasně dané pro celou republiku.
No výsledek je jasný. Ale stejně by to zasloužilo změnu. Hasič HZS na nástupním kurzu se toho naučí 3x víc než to co civil na V40 a hlavně to má každý den v práci. A neustále se zdokonaluje. My se sice taky školíme, ale co si budeme nalhávat - není to zas tak horké. A když máš 5 výjezdů za rok, tak těžko čerpat nějaké velké zkušenosti.
No výsledek je jasný. Ale stejně by to zasloužilo změnu. Hasič HZS na nástupním kurzu se toho naučí 3x víc než to co civil na V40 a hlavně to má každý den v práci. A neustále se zdokonaluje. My se sice taky školíme, ale co si budeme nalhávat - není to zas tak horké. A když máš 5 výjezdů za rok, tak těžko čerpat nějaké velké zkušenosti.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky