finance JPO II
Ročně mám na PO (jednotky i PO města) cca 1,3 mil. korun + dotace od státu cca 400 tisíc. Postupně se vybavujeme, ale chce to přesvědčit radu, starosty, zastupitelé obce, aby pochopily, že to něco stojí, ale jsou méně závislý na HZS zhlediska záchrany. Bojuju teď o výškovou techniku už 3 roky a stane se tak si ji naplánujte. Chce to neustále připomínat. Díky povodním zas budu apelovat na některé věci - lepší RDST, nahrávací zařízení apod.
Financování JPO II+III
Zákony, vyhlášky, nařízení a pokyny pro činnost jednotek.
-
-
Příspěvek od Martin Tesař » 12.05.2008 15:18
financovani jpo III a II
Jsme JPO III v okrese FM. Dostaváme od úřadu cca. 300 000 z toho 100 000 jde na provoz hasičské sbrojnice a 200 000 mám na nákup pro zásahovou jednotku. Mimo to kdyz se vyskytne nejaky problém obec pokud je to v její finanční možnosti tak pomůže i nad rámec schváleného rozpočtu. Od kraje jsme dostali minulý rok cca 33 000 na pokrytí zásahů a školení. Dále bych se chtěl zeptat předchozího autora jestli to není tajné o jakou jednotku se jedná , kolik mají výjezdů a jakou techniku. Dík
Jsme JPO III v okrese FM. Dostaváme od úřadu cca. 300 000 z toho 100 000 jde na provoz hasičské sbrojnice a 200 000 mám na nákup pro zásahovou jednotku. Mimo to kdyz se vyskytne nejaky problém obec pokud je to v její finanční možnosti tak pomůže i nad rámec schváleného rozpočtu. Od kraje jsme dostali minulý rok cca 33 000 na pokrytí zásahů a školení. Dále bych se chtěl zeptat předchozího autora jestli to není tajné o jakou jednotku se jedná , kolik mají výjezdů a jakou techniku. Dík
-
-
Příspěvek od .FoX » 12.05.2008 15:18
a ta Itálie....
Jsem na to zapoměl V Itálii to mají řešeno perkfektně. Jsme sdružené město se severoitalským Aldenem a tam se o Aldenské dobráky starají profíci z nedalekého Trenta. Pokud je něco u profíků vyřazeno, nebo má odslouženo danou řadu let (myslím že 5) tak to převádějí na dobráky. Takže město neplatí na techniku snad nic.
Jsem na to zapoměl V Itálii to mají řešeno perkfektně. Jsme sdružené město se severoitalským Aldenem a tam se o Aldenské dobráky starají profíci z nedalekého Trenta. Pokud je něco u profíků vyřazeno, nebo má odslouženo danou řadu let (myslím že 5) tak to převádějí na dobráky. Takže město neplatí na techniku snad nic.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky