Cvičení vojenský prostor
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
Cvičení vojenský prostor
Příspěvek od hoblinka » 05.05.2013 02:07
Tak lidi máme za sebou naplánované cvičení ve vojenském prostoru, no řeknu to stručně.
Stálo to poplatníky hodně peněz, a stálo to za prd, ten kdo tam byl bude určitě souhlasit.
Jenom nevím jaké poznatky si tam chtěly vyzkoušet, třeba mě to někdo objasní.
Stálo to poplatníky hodně peněz, a stálo to za prd, ten kdo tam byl bude určitě souhlasit.
Jenom nevím jaké poznatky si tam chtěly vyzkoušet, třeba mě to někdo objasní.
- Michal -miw- Šafus
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Michal -miw- Šafus » 05.05.2013 10:14
@hoblinka: Buď buďte konkrétní, nebo si svoje moudra nechte, nikomu tím nepomůžete, dík.
webový exredaktor & webmaster
-
Příspěvek od hoblinka » 05.05.2013 18:48
Tak velitel jsem určitě nebyl, ale na to nepotřebuju být velitel abych si snad mohl udělat nějaké závěry.
Jinak co jsem zažil já, tak komunikace mezi velitelem úseku(každého) ,velitelem zásahu a hasiči nebyla vůbec dobrá.
Myslím že taktické cvičení je od toho aby se tam něco nacvičovalo, a né aby člověk kterej tam dojede seděl 3,5 hodiny na úseku a díval se jak dojede auto s vodou a zase odjíždí.
Podle mého názoru tam byl větší chaos než v Bzenci.
Je možné že na jiných obřadech to bylo možná jiné ale tohle jsou moje zážitky, 45 minut na seřadišti 3,5 hodiny stepuješ u cesty a máváš projíždějícím autům a potom návrat domů.
Jinak co jsem zažil já, tak komunikace mezi velitelem úseku(každého) ,velitelem zásahu a hasiči nebyla vůbec dobrá.
Myslím že taktické cvičení je od toho aby se tam něco nacvičovalo, a né aby člověk kterej tam dojede seděl 3,5 hodiny na úseku a díval se jak dojede auto s vodou a zase odjíždí.
Podle mého názoru tam byl větší chaos než v Bzenci.
Je možné že na jiných obřadech to bylo možná jiné ale tohle jsou moje zážitky, 45 minut na seřadišti 3,5 hodiny stepuješ u cesty a máváš projíždějícím autům a potom návrat domů.
- Michal Nováček
Příspěvek od Michal Nováček » 05.05.2013 19:24
Cvičení bývá i od toho, aby se odhalily chyby. Že jeden člověk z 400 zasahujících někde stepoval u cesty a měl nudu...
-
- Kontaktovat uživatele:
Příspěvek od Pavel » 05.05.2013 21:55
Chtěl bych podotknout, že se jednalo o TAKTICKÉ CVIČENÍ - které je určeno k prověření schopnosti velitelů a štábu velitele zásahu řídit jednotky a také k ověření znalosti územní působnosti jednotky. V tomto případě šlo tedy spíše o prověření velitelů a štábu koordinovat jednotky na místě zásahu velkého rozsahu. Pokud se mílím tak mě opravte
-
Příspěvek od hoblinka » 06.05.2013 20:01
Tak nebojte, školíme se pravidelně, dnes jsem mluvil i s lidmi z jiných jednotek a všichni se zhodli že to bylo nejhorší cvičení za posledních deset let.
A u té cesty nás stálo 40. a v sobotu to bylo prý stejné, takže jestli velitel úseku se 20 cisternami udělá 2 proudy s jednou jednotkou a dalších 10 stojí tak ať se na mě nikdo nezlobí, ale pokud byl někdo u požáru lesa kdekoliv tak nepamatuju že by jenom jedna jednotka hasila a zbytek čumí jak to ta jedna jednotka umí.
Ale pokud tady někdo zmiňuje cvičení tak by to mělo být pro všechny a né jenom pro jednotlivce tedy i pro ty dobrovolné jednotky.
A u té cesty nás stálo 40. a v sobotu to bylo prý stejné, takže jestli velitel úseku se 20 cisternami udělá 2 proudy s jednou jednotkou a dalších 10 stojí tak ať se na mě nikdo nezlobí, ale pokud byl někdo u požáru lesa kdekoliv tak nepamatuju že by jenom jedna jednotka hasila a zbytek čumí jak to ta jedna jednotka umí.
Ale pokud tady někdo zmiňuje cvičení tak by to mělo být pro všechny a né jenom pro jednotlivce tedy i pro ty dobrovolné jednotky.
-
Příspěvek od Miroslav Prokop » 06.05.2013 21:14
Vážený kolego, nemáš až tak úplně pravdu. Konkrétně s těmi proudy. Od kyvadlové dopravy bylo přes dvě CASky ( Plumlov a Ptení) čtyřmi "B" vedeními po cca 300 metrech doplňovány další 4 CASky ( Benešov u Boskovic, Rozstání, VHJ - Vyškov a RTO), které to KAŽDÁ tlačily 1 x B do lesa. Na požářišti přes rozdělovač 2 x C, to máme celkem 8 proudů! Osobně jsem v rádiu slyšel několikrát výzvu VÚ o doplnění a vystřídání kluků na proudech. A moc se jich tam nehrnulo.
-
Příspěvek od hasič karlos » 06.05.2013 21:54
Hoblinka-Vcelku jednoduchá rada-jak jsem pochopil,tak jsi dobrovolný hasič a pokud máš pocit,že ti podobné cvičení nic nedalo,tak příště nikam nejezdi a máš to vyřešené.Nebyl jsem tam,ale pokud jste měli pocit,že je něco špatně,měl se ozvat velitel vaší jednotky hned na místě.on po bitvě bývá často každý generálem...
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky