Ahoj,máte někdo zkušenosti s touto zásahovou obuví?
Přemýšlím o jejich pořízení do jednotky.Díky Petr
Obuv Völkl Primus 21
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
-
Příspěvek od Petr Martínek » 17.01.2013 18:12
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 17.01.2013 20:22
Používám již pátým rokem v opravdu extrémních podmínkách tu vyšší verzi, dostal jsem tehdy jeden pár na zkoušku. A můžu svědomitě říct, že v týhle cenový kategorii lepší boty neseženeš. Dávám jim v provozu povrchového dolu, při práci ve středověké šachtě, při práci lezecké skupiny i při běžném nošení fakt zabrat a po pěti letech jsou teprve vydřený podrážky na patách. Celý 4 roky do nich neteklo a první dva roky jsem dělal svědomitou údržbu, pak už jen když už byli fakt olepený tak blátem a uhlím, že nebylo poznat, kde je zip :) Kromě Jolyn a Tornád jsme měl na noze de facto vše ostatní, ale za ty peníze, co jsou Primusy, lepší boty nejsou. U JSDH bych se nebál říct, že to bude obuv na hodně dlouho :) Teď teda testujem nový boty od Zieglera - Elten, a zatím spokojenost, tak uvidíme :)
-
Příspěvek od Petr Martínek » 17.01.2013 21:26
Moc děkuji za osobní zkušenost.Právě jsem si říkal,že jiný boty s membránou za tuhle cenu neseženu.a to že s nima máš jen dobré zkušenosti je pro mě o to veselejší zpráva
- Filip Foukal
Příspěvek od Filip Foukal » 17.01.2013 23:06
První co mě napadlo, že jsou strašně vysoký, maj 32 cm, ale nakonec se to ukázalo jako přednost :) Ta verze 21 mi zase přijde teď hrozně nízká, ale jestli jste doteď používaly nějakou klasiku, tak asi problém nebude. Rozhodně musim říct, že haixy jsou proti nim hrozná a nepohodlná obuv, nafasoval sem jedny nový a to je zlo. Tady maj slušnej výběr: http://e-hasici.cz/vse-pro-hasice/zasah ... e23=&smer=
-
Příspěvek od Jan Švestka » 18.01.2013 09:00
Naproto souhlas s Filipem, poslední dva roky přezbrojujeme rovněž na tuto obuv, strojníci mají nižší verzi, mani vyšší a spokojenost, tato obuv vyhrála výběrko pro HZS na našem územku takže špatný asi nebudou, co říkal dovozce má to být odpověď právě na Haixy ale o jiných penězích
-
-
Re:
Příspěvek od Petr Haska » 21.01.2013 15:37
To že to vyhrálo u HZS nemusí znamenat, že je to O.K. Vím o x věcech ze státních vyběrek, které O.K. nejsou. :-)Jan Švestka píše:Naproto souhlas s Filipem, poslední dva roky přezbrojujeme rovněž na tuto obuv, strojníci mají nižší verzi, mani vyšší a spokojenost, tato obuv vyhrála výběrko pro HZS na našem územku takže špatný asi nebudou, co říkal dovozce má to být odpověď právě na Haixy ale o jiných penězích
Dokonce jsem dospěl občas k názoru, že při výběrovkách se učí HZS od JSDH. (nástavby vozidel (jiné než THT a SPS), úzké hadice (před pár lety u HZS nemyslitelné) aj.)
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky