Zákon od 1.1:2005
Tak co? Bude, nebo nebude? Již z několika zdrojů bylo naznačeno, že platnost zákona bude opět odložena. Důvod - nedostatek financí. Otázka - byl někdy dostatek? A myslíte, že při současném mrhání okolo někdy vůbec bude? Sám osobně nečekám na zákon z důvodu financí, ale z důvodu důstojného odchodu po 35.létech služby. Zdravotní prohlídky a fyzické prověrky byly před několika lety stanoveny již s ohledem na nově připravovaný zákon. Před několika léty jsem se fyzických musel po padesátce jen zúčastnit. Po 3 létech přišlo rozhodnutí, že je opět a podle dosti tvrdých podmínek budou dělat všichni.Policajti jdou i podle dosavadních zákonů v 55 do důchodu. Navíc policejní ředitel Kolář již před 2 lety vydal přípis, podle něhož příslušníci nad 50 let nedělají fyzyické prověrky. Já, ačkoli mi bude za měsíc 56 to mám ještě udýchat. Byl by problém, když to jde u policajtů,kteří mohou po 55 důstojně odejít a po 50 fyzické dělat nemusí, udělat tuto vyjímku i pro hasiče? Aspoň do doby, kdy (snad) mi opravdu nový zákon umožní odejít za více než 9.300 měsíčně? Jsme u útvaru 4, co máme odslouženo přes 30 let a kterým je současně víc jak 55 a čeakáme na zákon jak na smilování. Podotýkám, že běh jsme nesplnili ani jeden a tak se jen klepeme, kdy "budeme odejiti" za těchto popdmínek, jenom kvůli nesplnění fyzických prověrek. Mladší to možná nepochopí, že se to nedá při běhu udýchat a také jim přeji, až to jednou skutečně neudýchaji, aby měli možnost odejít se slibovanými 55 procenty platu. Zdravotní prohlídky jsou sranda, pokud člověk vyloženě není infarkťák. Ty prkotiny, jako občas se ozývající kyčelňák, hemeroidy, ke kterým člověk stejně přišel při zásahu na povodních v roce 1981, se dají u doktora zatlouct, ale to běhání člověk nezatluče. Plíce se okecat nedají a zásahy v 70. a 80. letech, kdy byly dýcháče kyslíkové a jejich použití drahé a zhusta se tedy zasahovalo bez nich, se na nich řádně podepsalo. DOTAZ - BYL BY PROBLÉM, PRO HASIČE NAD 50 UČINIT, VZHLEDEM K POZDRŽENÍ PLATNOSTI ZÁKONA, STEJNOU VYJÍMKU Z FYZICKÝCH PROVĚREK JAKO MÁ POLICIE? Zd.
Zákon od 1.1:2005
Aktuální problémy, neshody, trable...
-
-
Příspěvek od dobrovolný Fireman » 12.05.2008 15:18
Dotaz
Doufám, že ten zákon projde. Protože tuším co to je přijít o zaměstnání a ještě k tomu nebýt hasičem. Chtěl bych se zeptat, kde se dají sehnat fyzické testy? (abych si je doma zkusil jestli bych prošel) a ještě jesli musím být zdravotní skupina 1 nebo 2 (jestli to nevadí. Prosím o odpověď na můj e-mail: fire.brigade@centrum.cz Děkuji
Doufám, že ten zákon projde. Protože tuším co to je přijít o zaměstnání a ještě k tomu nebýt hasičem. Chtěl bych se zeptat, kde se dají sehnat fyzické testy? (abych si je doma zkusil jestli bych prošel) a ještě jesli musím být zdravotní skupina 1 nebo 2 (jestli to nevadí. Prosím o odpověď na můj e-mail: fire.brigade@centrum.cz Děkuji
-
Příspěvek od Luboš Samec » 12.05.2008 15:18
Vyhláška
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky na fyzickou a zdravotní způsobilost příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky, druhy služeb zvlášť obtížných a zdraví škodlivých je na této adrese : http://mvcr.iol.cz/sbirka/2001/sb125-01.pdf . Upozorňuji že má 5,5 MB.Redakce
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky na fyzickou a zdravotní způsobilost příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky, druhy služeb zvlášť obtížných a zdraví škodlivých je na této adrese : http://mvcr.iol.cz/sbirka/2001/sb125-01.pdf . Upozorňuji že má 5,5 MB.Redakce
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky