Zdravím Vás přátelé a kamarádi,
byť naše SDH nemá družstvo mladých hasičů, zaujala mě myšlenka uspořádat Soutěž v požárním útoku pro mladé hasiče z okolních sborů. Jelikož však nemám naprosto tušení, co obnáší uspořádání soutěže pro mladé hasiče, chci se o pomoc obrátit k vám.
Otázku ohledně občerstvení pro mladé hasiče a jejich dospělý doprovod a odměnu (diplomy, poháry) řešit nepotřebuji, v tom mám jasno.
Jde mi spíš o technické a papírové zajištění této soutěže. Co jsem byl jednou na dni - Plamenu, kde se požární útok MH také konal, všiml jsem si, že za strojem směrem k terčům měli na stroji nějaký nástavec - tuším že nějaké přetlakový ventil - nevím o co jde - proto chci poradit. Rozměry "hřiště" požárního útoku pro MH doufám, že dohledám na internetu (vzdálenost terčů kvůli zkráceným hadicím atd). Takže potřebuji osvětlit vše ohledně potřeby technického vybavení.
Za další je to vše ohledně ouředničiny. Jedná se mi o toto: Zcela určitě to bude potřeba nahlásit na náš OSH. Stačí to jen nahlásit, že chceme něco udělat, nebo je potřeba nějaké zdlouhavější úřadování, na které bych se měl připravit?
Jedná se o soutěž pro děti - je tedy potřeba zajistit zdravotnický dozor?
O co dalšího bych se měl zajímat, pokud chci uspořádat tuto soutěž?
A co si vlastně slibuji od uspořádání soutěže v požárním útoku pro "cizí" mladé hasiče? Zviditelnění našeho SDH vůči ostatním sborům, nalákání dětí z naší obce k hasičů - pokud děti z naší obce neví o čem je řeč, nejlepší cesta podle mě jak je nalákat, je ukázat jim, co dokáží děti z okolních vesnic a tím se třeba i pokusit o založení družstva mladých hasičů v naší obci.
Děkuji za vaše odpovědi, názory, připomínky, nápady, rady a zkušenosti :)
Požární útok mladých hasičů - organizace
Požární sport, věže, cyklistika, lyže, zkrátka veškerý hasičský nezásahový pohyb
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Požární útok mladých hasičů - organizace
Příspěvek od vašák mirek » 11.09.2015 22:56
Nejdřív bych se zeptal potencionálních soutěžících potažmo trenérů, mladých hasičů, co to obnáší z jejich pohledu a poté bych se vydal na OSH.
-
Re: Požární útok mladých hasičů - organizace
Příspěvek od azurelus » 12.09.2015 11:38
Ahoj,
pokud to chceš běhat podle pravidel plamenu tak zkus mrknout na tohle https://www.dh.cz/dokumenty/souteze/mla ... Plamen.pdf
máš tam napsané co máš jako pořadatel dodat, rozměry dráh atd. :) ale dal bych pozor, ne všude se běhá podle pravidel plamenu a jsou různé místní zvyklosti a úpravy. U nás na dětských soutěžích není jenom požární útok, ale i další věci (štafety, atd.) a ty jsou upravené.
Osobně bych zkusil oslovit někoho z okolí kdo má dětský kroužek a pořádá soutěže aby poradil. Jinak když budeš chtít mít dětský kroužek, tak určitě musíš být proškolen jako vedoucí dětí (třeba u nás ve sboru to má 5 lidí, je to nutné kvůli pojištění) a pak je dobré mít někoho kdo má školení rozhodčích hry plamen. Všechny tyhle školení u nás dělá městské sdružení hasičů.
Jinak to na co jsi se ptal na mašině, tak je přetlakový ventil např. http://www.hasicskavyzbrojna.cz/ventil- ... /d-184578/ Třeba náš sbor ho ale nemá, přeci jenom cena je dost velká. Na soutěž jsme si ho půjčovali.
pokud to chceš běhat podle pravidel plamenu tak zkus mrknout na tohle https://www.dh.cz/dokumenty/souteze/mla ... Plamen.pdf
máš tam napsané co máš jako pořadatel dodat, rozměry dráh atd. :) ale dal bych pozor, ne všude se běhá podle pravidel plamenu a jsou různé místní zvyklosti a úpravy. U nás na dětských soutěžích není jenom požární útok, ale i další věci (štafety, atd.) a ty jsou upravené.
Osobně bych zkusil oslovit někoho z okolí kdo má dětský kroužek a pořádá soutěže aby poradil. Jinak když budeš chtít mít dětský kroužek, tak určitě musíš být proškolen jako vedoucí dětí (třeba u nás ve sboru to má 5 lidí, je to nutné kvůli pojištění) a pak je dobré mít někoho kdo má školení rozhodčích hry plamen. Všechny tyhle školení u nás dělá městské sdružení hasičů.
Jinak to na co jsi se ptal na mašině, tak je přetlakový ventil např. http://www.hasicskavyzbrojna.cz/ventil- ... /d-184578/ Třeba náš sbor ho ale nemá, přeci jenom cena je dost velká. Na soutěž jsme si ho půjčovali.
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz
- ↳ Návrhy a připomínky