Zásahové obleky od Vochoc
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
Zásahové obleky od Vochoc
Příspěvek od hasak » 20.02.2019 00:03
Zdravím, vím že se to tu už řešilo, ale zajímá mě aktuální stav.
Jak jste spokojeni se zásahovými obleky od firmy Vochoc?
Mám tím na mysli kvalitu materiálu, střih, zápory, nebo naopak klady. Zkrátka poznatky z užívání.
Uvažujeme o koupi. Díky za každý příspěvek.
Jak jste spokojeni se zásahovými obleky od firmy Vochoc?
Mám tím na mysli kvalitu materiálu, střih, zápory, nebo naopak klady. Zkrátka poznatky z užívání.
Uvažujeme o koupi. Díky za každý příspěvek.
-
Re: Zásahové obleky od Vochoc
Příspěvek od Marek Engel » 20.02.2019 07:09
Já ten oblek nosím již tři roky a jsem velice spokojen. Do jednotky nakupujeme už jen FireHorsePlus.
-
Příspěvek od Kuba_T » 20.02.2019 18:51
Jednovrstvé jsem bral od Vochoce po vyzkoušení a porovnání s Busfirem od Devy. V těch jsem si připadal jako v pytli na brambory. Vochoc je mi daleko pohodlnější. I na holou kůži je ten materiál příjemnější.
Jako 3 vrstvaky máme Patriot od Devy. Za ty prachy je to podle mě to nejlepší, co jsme mohli pořídit. Jen ty jejich dodací lhůty.......
Jako 3 vrstvaky máme Patriot od Devy. Za ty prachy je to podle mě to nejlepší, co jsme mohli pořídit. Jen ty jejich dodací lhůty.......
-
Příspěvek od Radek » 20.02.2019 20:06
Máme v práci nehořlavý PSII Oliver, jednovrstvý Firesnake, třívrstvý Firehorse a termo Devold Total (taky se dá u Vochoce nakoupit) a za mě vše naprosto skvělé, střih i funkčnost, prostě paráda.
-
Příspěvek od utvarak » 21.02.2019 06:51
My jsme u HZS od třívrstvých od Vochoce odešli. Pro většinu lidí pohodlnější než Tiger od Devy, ale nic moc to nevydrží. Navíc jejich cena a dodací lhůty už jsou stejné, ne-li vyšší a delší. Neměl jsem možnost zkusit obleky od Zieglera či jiných zahr.výrobců, ale pořád mi z našich nejlépe vychází Deva.
-
Příspěvek od MSA » 21.02.2019 08:25
Přeci jen nomex je syntetická tkanina a vydrží rozhodně déle a většínápor než přírodní Lenzing. Ač ty obleky lépe sednou na tělo, jsou i "levnější" ta výdrž jako třeba u Tigeru, Patriota tam není taková.
-
Příspěvek od Adam Per » 21.02.2019 18:10
Ahoj, mám v práci první verzi Firehorse. No, nic moc, nesedí mi střih to je první mínus, druhé mínus je to, že ten oblek nic nevydrží. Sloužím na krajské centrále takže má za sebou opravdu mnoho zásahů, ale už mi odpadávají například reflexní pruhy, ve švech se trhá, výztuhy na kolenou a ramenou roztrhané. Toto vše za 2 roky používání. Nevím jak se zlepšila kvalita u nových typů obleků. Možná už za něco stojí. Nicméňe bych se nejraději vrátil k Devě. K dobrovolné jednotce myslím si Vochoc dostačující.
-
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 21.02.2019 18:59
No na krajské centrále toho moc nenajezdíš, pokud se ti nějakým způsobem nedaří dostávat pořád na první družstvo... takže oblek zřejmě moc nevydrží :-/
-
Příspěvek od Adam Per » 21.02.2019 21:21
Právě že docela jo. Celkem se na prvovýjezdových CASkách střídáme. Co zase ale říkají instruktoři z flashover konťasů tak Vochoc by měl mít top vlastnosti co se týká těchto situací ve flashoveru. Opravdu to ale nic nevydrží.
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava
- POŽÁRY.cz