Zastaralá literatura
Nenašli jste vhodnou kategorii, nebo máte dotaz úplně mimo hasičinu?
-
Zastaralá literatura
Příspěvek od Marek1234 » 02.09.2018 11:46
Dobrý den,
Rozhodl jsem se psát bakalářskou práci na téma: Požáry v přednemocniční péči, kde budu popisovat negativní vlivy produktů hoření na lidský organismus a případnou zdravotnickou pomoc. Hned na začátku bych rád obecně popsal požár a hoření samotné (dokonalé, nedokonalé, produkty..), bohužel ohledně hoření se mi nedaří najít vhodnou literaturu, která by byla mladší deseti let, proto jsem se chtěl dotázat přímo Vás, jestli nemáte nějaké tipy (mohou být i v angličtině). :)
Děkuji moc za případné návrhy.
Rozhodl jsem se psát bakalářskou práci na téma: Požáry v přednemocniční péči, kde budu popisovat negativní vlivy produktů hoření na lidský organismus a případnou zdravotnickou pomoc. Hned na začátku bych rád obecně popsal požár a hoření samotné (dokonalé, nedokonalé, produkty..), bohužel ohledně hoření se mi nedaří najít vhodnou literaturu, která by byla mladší deseti let, proto jsem se chtěl dotázat přímo Vás, jestli nemáte nějaké tipy (mohou být i v angličtině). :)
Děkuji moc za případné návrhy.
-
Re: Zastaralá literatura
Příspěvek od Sluníčko sedmitečné » 02.09.2018 13:32
Požár už pár let probíhá docela stejně...
-
Příspěvek od Tomáš Rejzek » 03.09.2018 09:28
Zkusil bych napsat na ŠVZ Brno, konkrétně bych se obrátil na pana kpt. Milana Práta, který toto vyučuje a myslím si, že o tom má velký přehled.
-
Příspěvek od Marek Severa » 03.09.2018 19:13
Také bych tam zkusil oslovit kpt. Aleše Pindura, který provádí výzkum ohledně zdraví hasičů a splodin hoření. Bude mít rozhodně i materiály
-
Příspěvek od Ondřej Nikel » 03.09.2018 19:45
A nebo zkusit pohledat něco na stránkách http://www.spbi.cz/ - FBI VŠB.
-
Příspěvek od Vašek Vystrčil » 14.09.2018 09:31
Pokud má být literatura soudobá a nevadí v angličtině, doporučil by SFPE Handbook of fire safety engineering. Aktuálně 5 vydání. Jako student máte určitě přístup k nějaké knihovně kde by mohla být k dispozici, jinak je extrémně drahá. Lze ji ale s trochou snahy najít i na internetu.
-
Zpět na „Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti“
Přejít na
- HASIČINA
- ↳ Co vás pálí?
- ↳ Technika - dotazy, repase a vlastní úpravy
- ↳ Dobrovolní hasiči - JSDH a SDH
- ↳ Legislativa
- ↳ Hasiči na veřejnosti
- ↳ Zásahy - rady a postupy
- ↳ Nezařaditelné dotazy a další zbytečnosti
- ↳ Zábava